foto

Amber Tamblyn

  • nar. 14.5.1983 (35 let)
    Santa Monica, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Amber Rose Tamblyn se narodila 14. května 1983 v Santa Monice. Jejím otcem je slavný herec Russ Tamblyn a matka Bonnie je zpěvačka. Agenti Amber oslovili, když jí bylo deset a hrála v dětském představení „Pipi, dlouhá punčocha“. Objevila se v různých televizních inscenacích a filmech, ale popularitu ji přinesla až role Emily Bowen-Quartermaine ve slavném seriálu GENERAL HOSPITAL, kde účinkovala v letech 1995-2001. Poté již následovaly role ve filmech DALŠÍCH DESET MINUT, KRUH a SESTERSTVO PUTOVNÍCH KALHOT. Je také druhou nejmladší herečkou nominovanou na Emmy.

Amber se ve volném čase ráda věnuje psaní poezie, zpívání a tanci. Naopak k smrti nenávidí pavouky, trpí totiž arachnofobií. Emily, její role, však v seriálu General Hospital chovala tarantuli. Před scénou, kdy ji měla Emily zvednout, zašla Amber za tvůrci a požádala o přepsání scény. Byla úspěšná, a tak scénáristé nechali tarantuli zemřít a Emily byla na místo domácího „miláčka“ udělena krysa, což je druh zvířete, který sama herečka chová.

Lucie "delaware" Kalousková

Herecká filmografie

Filmy

2018 Nostalgie
2017 Girlfriend's Day
2015 Cleveland.
The Heyday of the Insensitive Bastards
2014 3 Nights in the Desert
Growing Up and Other Lies
X/Y
2013 Anatomy of Violence (TV film)
2012 Nespoutaný Django
2010 127 hodin
Hlavní třída
The Quinn-tuplets (TV film)
2009 Beyond a Reasonable Doubt
Jarní prázdniny
What Goes Up
2008 Děvče od sousedů (TV film)
Sesterstvo putovních kalhot 2
Zatmění
2007 Babylon Fields (TV film)
Takoví normální puberťáci
Temné stíny
2006 Smrtící nenávist 2
Stephanie Daley
2005 Sesterstvo putovních kalhot
2002 Dalších deset minut
Kruh
1996 Johnny Mysto: Boy Wizard
1995 Live Nude Girls
Rebellious

TV seriály

2016 Amyino plodné lůno (TV seriál)
Psychopath Test (S04E07)
Madonna/Whore (S04E05)
Madame President (S04E04)
2015 Amyino plodné lůno (TV seriál)
80s Ladies (S03E06)
Last F**kable Day (S03E01)
Dva a půl chlapa (TV seriál)
Jasně, že je mrtvý (S12E15)
2014 Dva a půl chlapa (TV seriál)
Superkempování v jurtě (S12E03)
Šik bar na Ibize (S12E02)
Ó, WALD-E, to budou krásný časy (S11E22)
další epizody (14)
2013 Amyino plodné lůno (TV seriál)
The Horror (S01E04)
Dva a půl chlapa (TV seriál)
Vodka, sodovka, mixér a smíchat (S11E10)
Nehodový právník numero uno (S11E09)
Pan Walden je mrtvý, já uklízím (S11E08)
další epizody (9)
2012 Dr. House (TV seriál)
Všichni umřou (S08E22)
2011 Portlandia (TV seriál)
The Heart, She Holler (TV seriál)
Dr. House (TV seriál)
Poslední pokušení (S07E19)
Naleziště (S07E18)
V nemilosti (S07E17)
další epizody (11)
2010 Dr. House (TV seriál)
Drobné oběti (S07E08)
Neštovice o rok více (S07E07)
Politická objednávka (S07E06)
2009 Increasingly Poor Decisions of Todd Margaret (TV seriál)
Zvláštní poldové (TV seriál)
The E.I.D. (E10)
The Apology Line (E09)
The Dentist (E08)
další epizody (10)
2003 Joan z Arkádie (TV seriál)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Modelka (S01E11)
2001 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Až na konec cesty (S06E05)

Dokumentární

2018 This Changes Everything
2012 Love, Marilyn
2008 One Fast Move or I'm Gone: Kerouac's Big Sur
2002 HypaSpace (TV seriál)

TV pořady

2015 Bitva playbacků (TV pořad)
2005 Teen Choice Awards 2005, The (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
1999 Total Request Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2016 Paint It Black

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Paint It Black

Producentská filmografie

Filmy

2016 Paint It Black

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(33)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace