foto

Tyson Beckford

  • nar. 19.12.1970 (49 let)
    Bronx, New York City, New York, USA

Biografie

Tyson Beckford se narodil 19. prosince roku 1970 v americkém městě Rochester ve státě New York. Své kořeny má na Panamě i na středoamerickém ostrově Jamajka. Ve škole byl často terčem posměchu díky svému vzhledu. Po narození na americké půdě se celá rodina odstěhovala na Jamajku, což byl domov Tysonovy matky. Zde Tyson vyrůstal několik let. Poté se znovu přestěhovali do Ameriky, tentokrát do Harlemu.

Tyson Beckford se stal známým modelem. Objevoval se v několika světoznámých kampaních značek jako Ralph Lauren či Calvin Klein. Díky své kariéře modela byl později obsazován do několika filmů.

Jeho filmová kariéra začala pěkně zostra. Hrál sebe ve známém americkém filmu (ZOOLANDER) po boku famóozního BENA STILERA. Později se objevoval v méně slavných snímcích (HOTEL CALIFORNIA, BIKER BOYZ, INTO THE BLUE ...). Jeho zatím poslední rolí byl vedlejšák v americkém dramatu ADDICTED z roku 2014.

Beckford je svobodný; má syna z předchozího vztahu se stylistkou April Roomet. Věnuje se nadále herectví (CHOCOLATE CITY, 2015) a dále pak organizaci, která poskytuje odbornou a lékařskou péči vyrůstajícím dětem v africkém státě Lesotho.

kratajirka

Herecká filmografie

Filmy

2016 Supermodel
2015 Chocolate City
2014 Addicted
2008 Hotel California
Kings of the Evening
2005 Do hlubiny
Dream Street
Searching for Bobby D
Wait
2004 Gas
2003 Motorkáři
2002 Gully
Pandořina skříňka
Shottas - Jamajský gang
2001 Zoolander
2000 Boricua's Bond

TV seriály

2016 The Characters (TV seriál)
2002 Half & Half (TV seriál)
2001 My Wife and Kids (TV seriál)

Dokumentární

2019 Velmi Ralph

Hudební videoklipy

2004 Britney Spears: Toxic (hudební videoklip)
2003 50 Cent feat. Nate Dogg - 21 Questions (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2017 90’s House (TV pořad)
2016 Match Game (TV pořad)
2014 Oscar's Red Carpet 2014 (TV pořad)
2013 Hollywood Game Night (TV pořad)
2005 Show Tyry Banksové (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
2003 Amerika hledá topmodelku (TV pořad)
I'm a Celebrity, Get Me Out of Here! (TV pořad)
The 30th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
2000 MTV Cribs (TV pořad)
1998 Hollywood Squares (TV pořad)
1997 Chris Rock Show, The (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky