foto

Marek Pavlovský

  • nar. 22.4.1969 (50 let)
    Praha, Československo

Biografie

Marek Pavlovský se herectví začal věnovat již jako dítě, když se nám ukázal ve snímku Jak vytrhnout velrybě stoličku. Vystudoval Pražskou konzervatoř, po které se dal na dráhu herectví v Kolínském divadle. Zde vydržel dva roky. Poté úspěšně vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy.

Ve své první větší roli debutoval ve filmu Muž na drátě. Dále se také věnuje dabingu, kde ho můžeme znát např. ze snímků Superman, kde nadaboval Jeffa Easta, jakožto mladého Clarka Kenta, nebo Trainspotting, kde nadaboval Ewena Bremnera jako Spuda. Věnuje se také hraní v seriálech.

Stabilo

Herecká filmografie

Filmy

1997 O perlové panně
1993 Noc rozhodnutí (TV film)
1986 Případ Kolman (TV film)
1985 Muž na drátě
1984 Lyže (TV film)

TV seriály

2017 Kapitán Exner (TV seriál)
Bláznova smrt - 2. část (E12)
Bláznova smrt - 1. část (E11)
1989 Dlouhá míle (TV seriál)
1988 Cirkus Humberto (TV seriál)
Slavné jméno (E12)
Útěk (E11)
Malé dějiny jedné rodiny (TV seriál)
Rodáci (TV seriál)
Epizoda 8 (E08)
1986 Malý pitaval z velkého města (TV seriál)
Valutová příhoda (E15)