foto

Luke Benward

  • nar. 12.5.1995 (25 let)
    Franklin, Tennessee, USA

Biografie

Celým menom Luke Aaron Benward je americký herec a spevák. Narodil sa a vyrastal v Nashville, v Tennessee spolu s jeho matkou, otcom a dvoma mladšími sestrami. Popularita tejto rodiny sa nedá zaprieť, pretože jeho otec, Aaron Benward, je členom country hudobného dua Blue County. Matka Kenda Benward je herečka a modelka. Dokonca si zahrala aj jeho „filmovú matku“ vo filme Dog Gone (2008). Ale nezostaňme len pri rodičoch. Jeho starý otec Jeoffrey Benward je tvorca súčasnej kresťanskej hudby. Dokonca aj jeho pra-pra-dedko bol spevák.

Ale vo svete je známy skôr ako herec. A ako sa k herectvu dostal? Všetko to začalo tým, že chodil spolu s matkou na herecké konkurzy. Pošťastilo sa a podarila sa mu jeho prvá herecká úloha – syn generálporučíka Harolda G. Moorea (Mel Gibson) vo filme We Were Soldiers (Údolie tieňov, 2002). Síce to bola len veľmi krátka rola, ale pokračoval napríklad v dvoch pilotných dieloch seriálu Family Affair (Rodinná záležitosť, 2002). V roku 2003 si zahral v hudobnom videoklipe Martiny McBride "Concrete Angel". O dva roky neskôr hral jedného z holohlavých bratov Dewberryových v Because of Winn-Dixie (Za všetko môže Winn Dixie, 2005). Prešiel ďalší rok a tentokrát sa mu naskytla rola v komédii How to Eat Fried Worms (Ako jesť smažené dážďovky, 2006). Vďaka tomuto filmu sa stal slávnejším a dokonca vyhral aj cenu Najlepšieho mladého herca v celovečernom filme od Young Artist Award. Nasledovalo dielo z TV filmov televízie Disney Channel – Minutemen (2008). Tu stvárnil postavu menom Charlie Tuttle, génia, ktorému sa podarilo vynájsť stroj času a vrátiť sa do minulosti, čo roztočilo celý zápletku. Neskôr exceloval ako záchranca psa pred zlodejmi vo filme Dog Gone (Diamantový psík, 2008). Spomeniem aj úlohu ducha v detskom TV filme Mostly Ghostly (2008).

5. januára 2009 vydáva svoj prvý album s názvom Let Your Love Out, ktorý obsahuje päť piesní. S nimi absolvoval aj kresťanské turné iShine LIVE. V roku 2010 sa vrátil opäť k filmu, kde v Dear John (Milý John, 2010) zahral 14-ročného autistu vo vedľajšej úlohe. Disney Channel si ho znova zapožičal pre úlohu Ryana Deana v Girl Vs. Monster (Dívka vs. Monstrum, 2012).

Okrem iného má na svedomí aj mnoho televíznych reklám napr. na Nintendo, McDonald's alebo American Express. Má aj iné záľuby vo voľnom čase ako je futbal, videohry, break dance či hranie na svojej elektrickej gitare.

Podpísal už aj iné zmluvy na filmy, takže môžeme sledovať ďalšiu stúpajúcu hviezdu v našom filmovom svete.

Ash "ash99" Sumpter

Herecká filmografie

Filmy

2020 Skate God
2019 Noční bouře
2018 Důkaz muže
Já, knedlíček
Život je večírek
2015 16 South
Field of Lost Shoes
Point of Honor (TV film)
2014 Cloud 9 (TV film)
2012 Dívka vs. Monstrum (TV film)
Madison High (TV film)
2010 Milý Johne
2008 Miliónový pes
Minuteman (TV film)
Mostly Ghostly
2006 Jak jíst smažené žížaly
2005 Co způsobil Winn-Dixie
2002 Údolí stínů

TV seriály

2016 Still the King (TV seriál)
Vysněná meta (TV seriál)
Mezidobí (E02)
2015 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Pod kůži (S15E17)
2014 Riley ve velkém světě (TV seriál)
2013 Goldbergovi (TV seriál)
Ravenswood (TV seriál)
Táta to zvládne (TV seriál)
See Dad as the Great and Powerful Hobbs (S01E15)
2012 Táta to zvládne (TV seriál)
See Dad One Night Only (S01E07)
See Dad Meet Matthew Pearson (S01E06)
2011 Zombies and Cheerleaders (TV seriál)
2010 Hodina duchů (TV seriál)
Hodně štěstí, Charlie (TV seriál)
2002 Family Affair (TV seriál)

Host

TV pořady

2013 Radio Disney Music Awards (TV pořad)
2012 Disney Channel's This Is Who I Am (TV pořad)
Teens Wanna Know (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky