foto

Tacuja Fudžiwara

  • nar. 15.5.1982 (38 let)
    Čičibu, Saitama, Honšú, Japonsko

Biografie

Tatsuya Fujiwara (藤原竜也 Fujiwara Tatsuya) se narodil 15. května 1982 v japonském městě Chichibu (prefektura Saitama). Svou kariéru začal jako divadelní herec. V roce 1997 (ve svých 15 letech) debutoval jako představitel hlavní role v divadelní inscenaci Shintoku-Maru (režie: Yukio Ninagawa), která byla uvedena v londýnském centru hereckého umění - Barbican Centre. Ihned si získal velký obdiv diváků a to se odrazilo ve vzestupu jeho kariéry. Kromě divadelních her se začal objevovat i ve filmu, seriálech a reklamách.

První velkou filmovou roli získal ve filmu BATTLE ROYALE, kde si zahrál po boku slavného japonského režiséra a herce Takeshiho Kitana. Příznivou dobou pak byl pro Fujiwaru rok 2003, kdy následovalo pokračování BATTLE ROYALE II: REQUIEM a zároveň ten samý rok získal cenu za hlavní roli v shakespearovské divadelní hře Hamlet. Z jeho dalších úspěchů je třeba zmínit hlavní roli ve filmu SABU (režie: Takashi Miike), jeho herecký výkon v moderních divadelních hrách stylu Nó, které byly předvedeny roku 2005 v New Yorku (a které výtečně ohodnotily i noviny New York Times) a také jednu z hlavních rolí v úspěšném japonském seriálu SHINSENGUMI. V současné době je ovšem tvář Tatsuyi Fujiwary známá především ze dvou na sebe navazujících filmů DEATH NOTE a DEATH NOTE: THE LAST NAME, natočených podle populární komiksové předlohy (režie: Shusuke Kaneko), kde si zahrál ambiciózního sedmnáctiletého studenta Lighta Yagamiho.

Tatsuya Fujiwara je fanouškem baseballového týmu Saitama Seibu Lions a sám má ze sportu nejraději fotbal. Mezi jeho další zájmy patří hraní šipek, čtení knih (oblíbený autor: Baku Yumemakura) a jeho nejoblíbenější titul z manga komiksů je One Piece. Mezi jeho slabší stránky patří plavání (nedokáže uplavat více než 25 metrů) a navíc trpí akrofóbií - má velký strach z výšek.

Markéta "Tsuki" M. Pravdová

Herecká filmografie

Filmy

2020 Kaidži Final Game
Taiyo wa ugokanai
2019 Diner Dina
Lupin III: The First
Ningen šikkaku: Dazai Osamu to 3-nin no onnatači
2018 Nakimuši šottan no kiseki
Oku otoko
2017 22 nenme no kokuhaku: Wataši ga sacudžinhan desu
Ningen no šómei (TV film)
2016 Boku dake ga inai mači
Desu noto Light up the NEW world
Kaitei no Kimi e (TV film)
Phantom of Kill: Zero kara no hangjaku
2015 ST - Červená a bílá akta
Tankentai no Eiko
2014 Kamisama no karute 2
Monsterz
Rurouni Kenshin: The Legend Ends
Rurôni Kenshin: Kyôto Taika-hen
Sanbun no ichi
2013 Geki x Cine: Širen to Ragi
ST Keišičó kagaku tokusó han (TV film)
Slaměný štít
2012 I'm Flash!
Vítej zpět, Hayabuso!
2011 Azemichi no dandi
Brutus no Shinzo (TV film)
Ikon ari (TV film)
Kaidži 2: Džinsei dakkai gému
2010 Arrietty ze světa půjčovníčků
Inšite miru
Kimi ga odoru, nacu
2009 Baton
Kaidži: Džinsei gjakuten game
Parēdo
Zen
2008 Chameleon
Hebi ni piasu
L: Change the World
Tókjó daikúšú (TV film)
2006 Shinsengumi!! Hijikata Toshizo saigo no ichi-nichi (TV film)
Zápisník smrti
Zápisník smrti: Poslední jméno
2004 Mûnraito jerîfisshu
2003 Battle Royale II: Requiem
2002 Sabu (TV film)
2001 Satoshi no Seishun (TV film)
2000 Battle Royale
Kamen gakuen
1998 Rakuen eno hashi (TV film)

TV seriály

2021 Haru no school police: Gakkónai keisacu – Šimada Rjúhei (TV seriál)
2020 Fudžiwara Kazuja no sankaidó (TV seriál)
Taijó wa ugokanai: The Eclipse (TV seriál)
2019 Atarašii ósama (TV seriál)
Baišú (S01E08)
Džóhósen (S01E07)
Išarjó (S01E06)
další epizody (8)
2017 Reverse (TV seriál)
2016 Seirei no Moribito (TV seriál)
Sošite, dare mo inakunatta (TV seriál)
2014 ST aka to širo no sósa fairu (TV seriál)
2011 Pîsu bôto (TV seriál)
2010 Odžiičan wa 25-sai (TV seriál)
2006 Sengoku Jietai: Sekigahara no Tatakai (TV seriál)
Sengoku džieitai (TV seriál)
2005 Akai Giwaku (TV seriál)
2002 Ai nante iraneejo, nacu (TV seriál)
2001 Šin hoši no kinka (TV seriál)
2000 Kimi ga ošiete kureta koto (TV seriál)
1999 Border (TV seriál)
LxIxVxE (TV seriál)
Tengoku no kiss (TV seriál)
1998 Aishi suginakute yokatta (TV seriál)
Change (TV seriál)
San Shimai Tantei Dan (TV seriál)

Dokumentární

1998 Jônetsu tairiku (TV seriál)

Host

TV pořady

2015 Downtown Now (TV pořad)
2008 Šabekuri 007 (TV pořad)
2007 Bokura no džidai (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(27)