foto

Tisha Campbell-Martin

  • nar. 13.10.1968 (50 let)
    Oklahoma City, Oklahoma, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tisha Michelle Campbell-Martin se narodila v Oklahomě a vyrůstala v Newarku v New Jersey, kde navštěvovala uměleckou školu. Má dva mladší bratry a sestru. Její matka Mona byla zdravotní sestra, talentová manažerka, kostelní zpěvačka, vokální zpěvačka a její otec, Clifton Campbell, byl dělník a zpěvák. To její rodiče v Tishe vzbudili lásku k hudbě a herectví.

Svůj televizní debut udělala když jí bylo pouhých šest let a to v epizodě show The Big Blue Marble. Jako dítě se účastnila i mnoha talentových soutěží. V 18 letech vystupovala v muzikálu podle celovečerního filmu Malý krámek hrůz. Po absolvování umělecké střední školy v Newarku se přestěhovala Tisha do Hollywoodu kde se stala hvězdou seriálu Rags to Riches. Jeho existence však nebyla moc dlouhá.

V roce 1993 vydala svoje debutové album které sklidilo takový menší úspěch, prodalo se ho přes 40,000 kopií. Její písničky “Push” a “Love Me Down” se hrály i na R&B rádiích. Také v roce 1997 přispěla svými vokály do soundtracku filmu KUPLÍŘI, kde hrála hlavní roli. Tisha se mezi lety 1990-2000 objevila v klipech Willa Smithe, přesněji pro songy “Will 2K” a “Wild Wild West” a Toniho Braxtona pro píseň “You’re Makin' Me High”.

Tisha podala v roce 1996 žalobu proti svému kolegovi Matinovi Lawrencovi za sexuální obtěžování a slovní i fyzické útoky. Studio HBO nakonec s Tishou případ uzavřelo. Později produkovala krátký film A LUV TALE, o dvou ženách které se do sebe zamilují. Film získal řadu ocenění včetně divácké ceny na Hollywoodském filmovém festivalu.

LentilleLily

Herecká filmografie

Filmy

2018 Blindspotting
The Finest (TV film)
The Simone Biles Story: Courage to Soar (TV film)
2011 Lemonade Mouth (TV film)
2010 Wright vs. Wrong (TV film)
2009 Pastor Brown
2008 Zack a Miri točí porno
2002 Last Place On Earth, The
2001 Zpátky na zem
1998 Sweetest Gift, The (TV film)
1997 Kuplíři
1996 Neuvěřitelná cesta 2: Ztraceni v San Francisku
Snitch
1994 House party 3
1992 Bumerang
1991 House party 2: Pyžamový mejdan
1990 Dalších 48 hodin
House party
Moe's World (TV film)
1989 Střechy
1988 Blázinec ve škole
1987 Rags to Riches (TV film)
1986 Malý krámek hrůz
1977 Magnificent Major, The

TV seriály

2018 Empire (TV seriál)
Treasons, Stratagems, And Spoils (S05E07)
What is Done (S05E06)
Without Apology (S04E11)
2017 Dr. Ken (TV seriál)
Ken's Big Audition (S02E22)
Clark's Big Surprise (S02E21)
Ken and the CEO (S02E20)
další epizody (11)
2016 Legends of Chamberlain Heights (TV seriál)
Dr. Ken (TV seriál)
A Park Family Christmas (S02E11)
Ken's Apology (S02E10)
D.K's New Girlfriend (S02E09)
další epizody (23)
2015 Dr. Ken (TV seriál)
The Master Scheduler (S01E10)
Ken Cries Foul (S01E09)
Thanksgiving Culture Clash (S01E08)
další epizody (10)
2012 Private Practice (TV seriál)
You Don't Know What You've Got Til It's Gone (S06E04)
2011 The Protector (TV seriál)
2009 Everybody Hates Chris (TV seriál)
Everybody Hates Lasagna (S04E16)
Everybody Hates Mr. Levine (S04E11)
2008 Rita Rocks (TV seriál)
Everybody Hates Chris (TV seriál)
Everybody Hates New Year's Eve (S04E10)
Everybody Hates Cake (S04E02)
2003 All of Us (TV seriál)
2001 My Wife and Kids (TV seriál)
2000 Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
The Halloween Scene (S05E06)
1999 Wasteland (TV seriál)
1998 Getting Personal (TV seriál)
Linc's (TV seriál)
1997 Between Brothers (TV seriál)
1994 Duckman: Private Dick/Family Man (TV seriál)
1992 Martin (TV seriál)
1991 Roc (TV seriál)
1990 Fresh Prince (TV seriál)
Kvítko (TV seriál)
1987 A Different World (TV seriál)
Rags to Riches (TV seriál)

Dokumentární

2002 Intimate Portrait: Tisha Campbell-Martin (TV film)
1987 A Story of Little Shop of Horrors (TV film)

TV pořady

2014 Hollywood Today Live (TV pořad)
2009 Evening of Stars: Tribute to Patti LaBelle, An (TV pořad)
RuPaul's Drag Race (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Napálené celebrity (TV pořad)
Show Sharon Osbourneové (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)

Režijní filmografie

TV seriály

2001 My Wife and Kids (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace