foto

Jenny Wade

  • nar. 6.10.1980 (38 let)
    Eugene, Oregon, USA

Biografie

Jenny Wade se na obrazovkách objevila poprvé v roce 1994. Jako 14-letá si zahrála v epizodě amerického sitcomu KROK ZA KROKEM. Do televize se znovu vrátila až po pěti letech v seriálu MTV nazvaném UNDRESSED. Po tom co si zahrála v kraťasu Neila LaButea TUMBLE, byla jí tímto režisérem nabídnuta malá role v komedii SESTŘIČKA BETTY (2000) s Renée Zellweger a Morganem Freemanem v hlavních rolích.

Po tomto filmovém debutu se Jenny vrátila k televizním rolím. Hostovala v jedné epizodě pořadu ARREST & TRIAL, v roce 2003 se objevila v komediálním seriálu 8 SIMPLE RULES… FOR DATING MY TEENAGE DAUGHTER. Mimo to si zahrála v televizním dramatu NAKED HOTEL (2003) po boku Johna Corbetta.

Na velké plátno se vrátila v roce 2005 v romantické komedii Roberta Lucetica PŘÍŠERNÁ TCHÝNĚ. V tom samém roce byla Jenny zaměstnána natáčením čtyř dalších filmů. Menší role si střihla v thrilleru Wese Cravena NOČNÍ LET, neo-noirové kriminální komedii LEDOVÁ SKLIZEŇ a romantické komedii CO JE ŠEPTEM… . Důležitější postavu si zahrála až v prvním dílu „béčkoidní“ hororové trilogie KRVAVÁ HOSTINA, což byla její zatím asi největší filmová role a figurovala i v obou pokračováních (FEAST 2: SLOPPY SECONDS a FEAST 3: THE HAPPY FINISH). V roce 2006 se objevila v dramatu Elliotta Lestera LOVE IS THE DRUG.

V roce 2009 doplnila herecký tým seriálu z dílny Kevina Smithe REAPER, kde ztvárnila démonku Ninu. Nyní dokončuje komedii THE STRIP, na konci roku se do kin dostane drama Jima Sheridana BRATŘI s Jenny v jedné z vedlejších rolí.

Josef "s.e.p.p" Pekař

Herecká filmografie

Filmy

2016 Pravda pod povrchem
2014 Break Point
2009 Body Politic (TV film)
Bratři
Krvavá hostina 3: Šťastný konec
Strip, The
2008 Cute Couple
Krvavá hostina 2: Masakr
2007 Koření života
2006 Love Is the Drug
2005 Co je šeptem...
Krvavá hostina
Ledová sklizeň
Noční let
Příšerná tchyně
2003 Naked Hotel (TV film)
2000 Sestřička Betty
Tumble

TV seriály

2019 Já jsem noc (TV seriál)
Matador (E04)
Magnum P.I. (TV seriál)
Black is the Widow (S01E17)
2017 The Arrangement (TV seriál)
Crashing (S01E04)
Hand of God (TV seriál)
What Do You Hear... (S02E06)
I See That Now (S02E05)
Gathering Dust (S02E01)
2015 Hand of God (TV seriál)
Inside Voice (S01E02)
2014 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Na útěku (S07E05)
2013 Grimm (TV seriál)
Mr. Sandman (S02E15)
2012 Wedding Band (TV seriál)
American Horror Story (TV seriál)
Cukr a bič (S02E02)
2010 Polda a polda (TV seriál)
2009 Ďáblův sluha (TV seriál)
The Devil and Sam Oliver (S02E13)
Business Casualty (S02E12)
To Sprong, with Love (S02E11)
další epizody (11)
2007 Řekni, kdo tě zabil (TV seriál)
Dokonalé plemeno (S01E06)
Kriminálka New York (TV seriál)
Změněný trest (S04E07)
2002 8 Simple Rules... for Dating My Teenage Daughter (TV seriál)
1999 Undressed (TV seriál)

Dokumentární

2000 Arrest & Trial (TV seriál)
1987 Biography (TV seriál)

Host

TV pořady

2005 Project Greenlight 3 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace