foto

Wyclef Jean

  • nar. 17.10.1969 (49 let)
    La Plaine, Haiti

Biografie

Wyclef Jean je americký herec a bývalý člen hip-hopového uskupení. Narodil se v roce 1969 dne 17. října v La Plaine na Haiti jako Neluset Wyclef Jean. Vyrůstal tedy na Haiti, než se s rodinou přestěhovali do USA, tam vystřídali řadu měst, ale nakonec si zvolili New Jersey. 

Spolu se svým bratrancem Prakazrelem Samuelem Michaelem, který je známý pod přezdívkou Pras a s Lauryn Hill vytvořili hip-hopovou formaci Fugees ve druhé polovině devadesátých let. Celkem vydali dvě alba: Blunted of Reality a The Score. Jejich druhé album se dostalo na první příčku v prodejnosti USA a skupina se tak stala světovým bestselerem a zapsala se navždy do hudební historie. Po celém světě prodali 18 milionů alb. V roce 1997 se skupina rozpadá a Wyclef Jean se vydává na sólovou dráhu a vydá celkem devět alb.

Diváci ho mohli vidět ve filmech jako jsou: Carmen: hip-hopera (2001), Špína (2005) nebo Poslední přání (2005). Zahrál si i v seriálu Třetí hlídka. Účinkoval i v některých televizních pořadech: Larry King Live, Noční Show Jaye Lenoe, Noční Show Davida Lettermana, Howard Stern, Americký choper nebo Grammy Awards 2010.

Jeho otec byl evanegelistický pastor. Jeho strýc Raymond Alcide Joseph byl diplomatem a ambasadorem v USA. V roce 2010 dne 5. srpna kandidoval na prezidenta na Haiti. Od roku 1994 je ženatý s Marií Fusha a v roce 2005 se jim narodila dcera Angelina Claudinelle Jean. V roce 2009 obnovili slib manželství.

Joe "reich" Ferrone

Skladatelská filmografie

Filmy

1999 Doživotí
1997 Láska na druhý pohled

Hudební videoklipy

2017 DJ Khaled feat. Rihanna, Bryson Tiller - Wild Thoughts (hudební videoklip)
2014 Duke Dumont - I Got U ft. Jax Jones (hudební videoklip)
1998 Whitney Houston - My Love Is Your Love (hudební videoklip)

Herecká filmografie

Filmy

2012 Black November
2007 Maximální rychlost
2005 Poslední přání
Špína
2004 Full Clip
2002 Shottas - Jamajský gang
2001 Carmen: hip-hopera (TV film)

TV seriály

2016 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Broken Rhymes (S18E06)
2009 Studio 30 Rock (TV seriál)
Darujte ledvinu (S03E22)
2006 Electric Company, The (TV seriál)
2005 Třetí hlídka (TV seriál)
Goodbye to Camelot (S06E22)
End of Tour (S06E21)
Kingpin Rising (S06E17)
další epizody (4)

Dokumentární

2018 Celia: The Queen
2015 Sweet Micky for President
2009 Hudební mozek (TV film)
Soundtrack for a Revolution
2006 Russell Simmons' Hip-Hop Laws of Success
September in Brooklyn: Making of 'Block Party', The
2005 Words and Music in Honor of Fahrenheit 9/11 (TV film)
2004 Fahrenheit 9/11: A Movement in Time (TV film)
Musikprogrammet - programmet om musik (TV seriál)
2001 Being Mick (TV film)

Hudební videoklipy

2018 John Wicks feat. Kodak Black & Wyclef Jean - Haiti (hudební videoklip)
2017 Wyclef Jean - The Ring (hudební videoklip)
2010 We Are The World 25 For Haiti (hudební videoklip)
2008 Wyclef Jean feat. will.i.am, Imposs, Jimmy O & Melissa Jiménez: Let Me Touch Your Button (hudební videoklip)
2006 Shakira feat. Wyclef Jean - Hips Don't Lie (hudební videoklip)
2001 All Star - What's Going On (hudební videoklip)
2000 Wyclef Jean, The Rock, Melky Sedeck - It Doesn't Matter (hudební videoklip)
1998 Pras feat. Ol' Dirty Bastard & Mya - Ghetto Supastar (hudební videoklip)
Whitney Houston - My Love Is Your Love (hudební videoklip)
1997 Puff Daddy feat. The Notorious B.I.G. & Mase - Been Around The World (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 2014 American Music Awards (TV pořad)
2010 Grammy Awards 2010 (TV pořad)
2009 BET Awards 2009 (TV pořad)
Evening of Stars: Tribute to Patti LaBelle, An (TV pořad)
VEVO Go Shows (TV pořad)
2008 Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2007 One x One Gala (TV pořad)
2006 Amerika má talent (TV pořad)
2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
2003 Americký chopper (TV pořad)
Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
Show Sharon Osbourneové (TV pořad)
2002 American Idol (TV pořad)
Last Call with Carson Daly (TV pořad)
Nobel Peace Prize Concert (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1997 Chris Rock Show, The (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)

Producentská filmografie

Hudební videoklipy

2000 Wyclef Jean, The Rock, Melky Sedeck - It Doesn't Matter (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace