foto

Claudia Wells

  • nar. 5.7.1966 (52 let)
    Kuala Lumpur, Malajsie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americká herečka Claudia Grace Wells se narodila ve vzdáleném malajsijském Kuala Lumpuru, kde její otec pracoval jako vědec zkoumající tropické choroby. Její rodiče se rozvedli, když jí byly necelé dva roky a následně žila se svou matkou, zatímco její sestru a bratra vychovával otec se svou novou ženou. Jako dítě pobývala nějaký čas ve Venezuele a následně v San Francisku, ve 14 letech se přestěhovala do Los Angeles, kde začala s herectvím a objevila se v několika malých seriálových rolích.

V roce 1985 zazářila v roli Jennifer, dívky Martyho McFlye v Zemeckisově komedii Návrat do budoucnosti. Když se v roce 1989 natáčelo druhé pokračování, Claudia musela roli  odmítnout, protože v té době její matka umírala na rakovinu a herectví bylo v tu chvíli tím posledním, na co měla pomyšlení. Proto si Jennifer ve druhém a třetím Návratu do budoucnosti zahrála o tři roky starší Elisabeth Shue. Claudiina herecká kariéra tak byla na dvě desetiletí přerušena. Mezitím založila v Los Angeles úspěšný obchod s pánským oblečením Armani Wells a zabývala se rovněž charitou.

K malým rolím se vrátila až po přelomu tisíciletí a na svou úlohu v Návratu do budoucnosti dodnes vzpomíná velice ráda. Důkazem toho je například její účast v krátkém filmu Back to the 2015 Future k 30. výročí natočení prvního dílu, nebo propůjčení hlasu digitální Jennifer v počítačové hře „Back to the Future: The Game“ od studia Telltale Games.

Tomáš "Marounek" Marounek

Herecká filmografie

Filmy

2018 Groove Street
2017 Vitals
2016 EP/Executive Protection
2014 Starship: Rising
2011 Alien Armageddon
2008 Still Waters Burn
1985 Návrat do budoucnosti
1984 Anatomy of an Illness (TV film)

TV seriály

2011 Mentalista (TV seriál)
Kde jen může být Carmine O´Brien? (S04E06)
1986 Fast Times (TV seriál)
1984 Brothers (TV seriál)
CBS Schoolbreak Special (TV seriál)
Off the Rack (TV seriál)
1982 Fame (TV seriál)
Herbie, the Love Bug (TV seriál)
1981 Rise and Shine (TV seriál)
Simon & Simon (TV seriál)
Strike Force (TV seriál)
1979 Trapper John, M.D. (TV seriál)
1976 Family (TV seriál)

Dokumentární

2017 Life After Flash
2016 OUTATIME: Saving the DeLorean Time Machine
2015 Back in Time
2005 Movies' Greatest Cars (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace