foto

Steve-O

  • nar. 13.6.1974 (44 let)
    Wimbledon, Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Stephen "Steve-O" Gilchrist Glover se narodil ve městě Wimbledon v Londýně v Anglii. Nejvíce je známý z pořadu JACKASS hudební stanice MTV. Steve-O je zřejmě nejšílenější a zároveň nejodvážnější z celé skupiny, jak jinak chcete označit například člověka, který si nechá pijavici zachytit na oko, nebo pije víno, které mu předtím tlakem vylítlo ze zadku, či který vypije zlatou rybičku i s vodou a pak se ji snaží výzvracet. No, je hodně šíleností, které už tento člověk udělal a spousta lidí, které tímto pobavil, série JACKASS to dokládá.

Steve-O se narodil americkému otci a kanadské matce v Anglii, kde chodil na The American School, když se s rodinou odstěhoval do Spojených Státu chodil krátce na University of Miami na Floridě, ale přešel na Ringling Brothers and Barnum & Bailey College, protože chtěl svou střeštěností bavit, a stát se klaunem. Už v té době si pořizoval videa svých kaskadérských kousků.

Po vystudování klaunské školy nebyl vybrán do cirkusu školy, a proto začal pracovat jako klaun v mizerném cirkuse. Tady si opět své kousky točil a posílal je do časopisu Big Brother Magazine, ve kterém pracoval režisér série JACKASS Jeff Tremaine, kterého Steve-O zaujal a nabídl mu účast v seriálu. Steve-O si zahrál v seriálu JACKASS, po jeho ukončení v podobném pořadu WILDBOYZ se svým kolegou z JACKASS Chrisem Pontiusem. Zahrál si i ve všech filmech JACKASS a i v celovečerní verzi finské odnože JACKASS s názvem DUDESONS: THE MOVIE. Zahrál si i v závěrečné scéně filmu SPIKNUTÍ, kde si ho postava hraná Amy Smartovou spletla s postavou Vala Kilmera. Zahrál si i v seriálu TOTALLY BUSTED a ve své vlastní show DR. STEVE-O, která má v této době pouze čtyři epizody.

Steve-O nahrál dvě hudební alba "The Dumbest Asshole in Hip Hop" (největší blbec v hip hopu) a "Hard as a Rock" (tvrdý jak skála). Byl několikrát zatčen za nepřístojné chování (například za močení na červený koberec před vyhlášením Oscarů) a za držení a požívání drog (ve Švédsku i uvězněn), způsobil také mnoho trapasů při televizních vystoupeních. Jeho kamarád a kolega Johnny Knoxville ho poslal do psychiatrické péče kvůli jeho problémům s drogami. Steve-O zde měl pobýt 72 hodin, ale protože se pokusil o sebevraždu zůstal zde dva týdny.

Steve-O založil i vlastní značku bot s názvem Sneaux Shoes natočil na ně i reklamu, ve které skočil do odpadků, byl napaden krokodýlem a pil zkažené mléko reklama končila sloganem "They're darn good shoes!" (To jsou ale zatraceně dobrý boty).

Martin "masw" Swider

Herecká filmografie

Filmy

2015 Barely Lethal
2010 Jackass 3
2009 Jackass: The Lost Tapes
2008 Jackass World 24 Hour Takeover (TV film)
2006 Dudesons Movie, The
Jackass 2
TV: The Movie
Ultimate Predator
2005 Jackass Presents: Murderball (TV film)
Jackass: Gumball Rally (TV film)
2004 Jackass 2
2003 Spiknutí
2002 Don't Try This at Home: The Tour
Jackass: Film
Jackass: Volume 3
2001 Don't Try This at Home: The Steve-O Video
2000 Jackass: Volume 1
1999 Boob

TV seriály

2018 Happy Together (TV seriál)
Bland Gestures (E06)
2017 Billy Dilley's Super-Duper Subterranean Summer (TV seriál)
2016 Mr. Pickles (TV seriál)
Vegans (S02E08)
2009 Glenn Martin DDS (TV seriál)
2007 Dr. Steve-O (TV seriál)
2006 O.C. (TV seriál)
The Gringos (S04E02)
2005 Skrytá kamera: Přistiženi bez (TV seriál)
2001 Extreme duudsonit (TV seriál)
2000 Jackass - naprostí šílenci (TV seriál)

Dokumentární

2017 Dumb: The Story of Big Brother Magazine
What the Health
2016 Everybody Has an Andy Dick Story (TV film)
2014 Lennon or McCartney
2012 What Came Before
2011 Jackass 3.5
2009 Steve-O: Demise and Rise (TV film)
2007 Jackass 2.5
2006 Jak se dělal Jackass 2
2004 Steve-O: The Early Years
2003 New Face of Late Night TV, The (TV film)
Steve-O: Out on Bail
Stupidity (TV film)
Wildboyz (TV seriál)
2002 Film o filmu Jackass (TV film)

TV pořady

2018 Ultimate Expedition (TV pořad)
2016 Steve-O: Guilty as Charged (TV pořad)
2013 Circus Halligalli - Best of (TV pořad)
2012 Killer Karaoke (TV pořad)
Ricki Lake Show, The (TV pořad)
The Eric Andre Show (TV pořad)
2011 2011 MTV Movie Awards (TV pořad)
Comedy Central Roast of Charlie Sheen (TV pořad)
2010 MTV Video Music Awards 2010 (TV pořad)
2009 Nitro Circus (TV pořad)
2007 Bam's Unholy Union (TV pořad)
LA Ink (TV pořad)
2006 Život Dudesonů (TV pořad)
2005 Celebrity Love Island (TV pořad)
Dancing with the Stars (TV pořad)
Made in Hollywood (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)
1993 WWF Raw Is War (TV pořad)

Hudební videoklipy

2010 Weezer - "Memories" (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Dokumentární

2004 Steve-O: The Early Years

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(32)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace