foto

Chris Wolstenholme

  • nar. 2.12.1978 (40 let)
    Rotherham, Yorkshire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celé jméno tohoto baskytaristy skupiny Muse je Christopher Tony Wolstenholme. Kromě jeho hlavního nástroje baskytary, vypomáhá v některých skladbách na elektrickou kytaru, keyboard a v neposlední řadě zpívá také vokály. Narodil se na severu Anglie ve městě Rotherham.

V jedenácti letech se odstěhoval do městečka Teignmouth. Původně hrál v kapele Fixed Penalty na bicí. Později se setkává s Mattem Bellamym a Domem Howardem a po přemlouvání se vzdává bicích a začíná se učit na baskytaru. Tím vzniká kapela Rocket Baby Dolls, ze které se později stává skupina Muse.

Dnes má Chris manželku Kelly a čtyři děti. Alfie, Ava-jo, Ernie a Frankie. Minulý rok obdržel čestný doktorát z umění na univerzitě v Plymouthu.

Dominik "poz3n" Dolejš

Herecká filmografie

Filmy

2018 Muse Drones World Tour (koncert)

Dokumentární

2013 Muse - koncert 2013 (koncert)
2008 Muse: HAARP (koncert)
2005 Live 8 (koncert)
Muse: Absolution Tour (koncert)
2002 Muse Hullabaloo: Live at Le Zenith, Paris (koncert)

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2011 Grammy Awards 2011 (TV pořad)
2007 The BRIT Awards 2007 (TV pořad)
2004 The BRIT Awards 2004 (TV pořad)
2001 Friday Night with Jonathan Ross (TV pořad)
1998 CD:UK (TV pořad)
1992 Later... With Jools Holland (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)

Hudební videoklipy

2018 Muse - Pressure (hudební videoklip)
Muse - Something Human (hudební videoklip)
Muse - The Dark Side (hudební videoklip)
Muse - Thought Contagion (hudební videoklip)
2017 Muse - Dig Down (hudební videoklip)
2016 Muse - Aftermath (hudební videoklip)
2015 Muse - Dead Inside (hudební videoklip)
Muse - Mercy (hudební videoklip)
Muse - Psycho (hudební videoklip)
2013 Muse - Panic Station (hudební videoklip)
Muse - Supremacy (hudební videoklip)
2012 Muse - Madness (hudební videoklip)
2010 Muse - Neutron Star Collision (Love Is Forever) (hudební videoklip)
Muse - Resistance (hudební videoklip)
2009 Muse - Undisclosed Desires (hudební videoklip)
Muse - Uprising (hudební videoklip)
2007 Muse - Invincible (hudební videoklip)
Muse - Map of The Problematique (hudební videoklip)
2006 Muse - Knights of Cydonia (hudební videoklip)
Muse - Starlight (hudební videoklip)
Muse - Supermassive Black Hole (hudební videoklip)
2004 Muse - Butterflies and Hurricanes (hudební videoklip)
Muse - Sing for Absolution (hudební videoklip)
2003 Muse - Hysteria (hudební videoklip)
Muse - Stockholm Syndrome (hudební videoklip)
Muse - Time Is Running Out (hudební videoklip)
2002 Muse - Dead Star (hudební videoklip)
Muse - In Your World (hudební videoklip)
2001 Muse - Bliss (hudební videoklip)
Muse - Feeling Good (hudební videoklip)
Muse - Hyper Music (hudební videoklip)
Muse - New Born (hudební videoklip)
Muse - Plug In Baby (hudební videoklip)
2000 Muse - Sunburn (hudební videoklip)
Muse - Unintended (hudební videoklip)
1999 Muse - Muscle Museum (hudební videoklip)
Muse - Uno (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace