foto

Sophie Winkleman

  • nar. 5.8.1980 (37 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Britská herečka, celým menom Sophie Lara Winkleman, sa narodila v roku 1980 v hlavnom meste Anglicka, v Londýne. Vyštudovala anglickú literatúru na fakulte Trinity Hall na univerzite Cambridge, kde sa stala členkou známeho miestneho amatérskeho, dramatického klubu Footlights. Okrem hrania sa podieľala aj na niekoľkých scenároch, ktoré spomenutému divadelnému klubu priniesli slávu aj ocenenia.

Jej pôsobenie v šoubiznise je veľmi rozsiahle. Začínala ako divadelná herečka, neskôr začala pôsobiť v rozhlase BBC, v televíznych programoch a mnohých seriáloch, až sa dostala k filmu. V rádiu sa blysla napríklad postavou Anny Freudovej v hre DOCTOR FREUD WILL SEE YOU NOW, MR HITLER.

Jej divadelná kariéra zaznamenala veľký úspech, čo jej prinieslo vystupovanie v divadelných spoločnostiach ako Peter Hall, či Royal Shakespeare, kde si zahrala postavu Veronique v hre Beauty and the Beast a Charlotte v Donovi Juanovi.

Do povedomia televíznych divákov sa dostala hlavne prostredníctvom účinkovania v mnohých televíznych seriáloch. Svoj debut si odohrala v jednej epizóde ULTIMATE FORCE Rossa Kempa. Neskôr sa blysla v dvoch epizódach britského seriálu WAKING THE DEAD. Postupne sa prepracovala do ďalších seriálov, kde si zahrala zväčša len v jednej alebo iba pár epizódach. Až v roku 2008 prijala hlavnú úlohu princeznej Eleanor v britskom seriáli THE PALACE. Zo známejších seriálov sa objavila aj v POIROTOVI, PEEP SHOW, RED DWARF, v modernej verzii ROBINA HOODA či CSI: MIAMI. Po odchode Charlieho Sheena sa objavila v seriáli TWO AND A HALF MEN ako partnerka Ashtona Kutchera. V roku 2012 prijala ponuku v seriáli TITANIC.

Čo sa týka filmovej tvorby, tam nie je až tak úspešná. Mohli ste ju vidieť v prvom filmovom spracovaní THE CHRONICLES OF NARNIA, írskej snímke SHATTERED či britskej dráme LOVE LIVE LONG.

Sophie rozpráva plynulo po francúzsky, rada jazdí na koňoch a je sopranistka. V septembri 2009 sa vydala za Lorda Fredericka Windsora, člena britskej kráľovskej rodiny, syna princa Michaela z Kentu.

Daniel "erapo" Scepka

Herecká filmografie

Filmy

2012 Titanic (TV film)
What About Dick?
2008 Love Live Long
Seared
2007 Shattered
Trial of Tony Blair, The (TV film)
2006 Dalziel a Pascoe: Smrt v rodině (TV film)
Lewis (TV film)
2005 Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň
2004 AD/BC: A Rock Opera (TV film)
Svatba po židovsku
2003 Chasing Alice (TV film)

TV seriály

2016 Milo a Murphyho zákon (TV seriál)
2011 Smrt v ráji (TV seriál)
Spot the Difference (S01E05)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Poslední souboj (S09E13)
2010 Nouzové přistání (TV seriál)
100 Questions (TV seriál)
2009 Plus One (TV seriál)
Červený trpaslík (TV seriál)
Zpátky na Zemi, část druhá (S09E02)
Zpátky na Zemi, část první (S09E01)
2008 Palace, The (TV seriál)
2007 Případy advokáta Kingdoma (TV seriál)
Ruddy Hell! It's Harry And Paul (TV seriál)
2006 Robin Hood (TV seriál)
2003 Dva a půl chlapa (TV seriál)
Keen Eddie (TV seriál)
Peep Show (TV seriál)
Hercule Poirot (TV seriál)
Pět malých prasátek (S09E01)
2002 Ultimate Force (TV seriál)
White Teeth (TV seriál)
2000 Mrtvé probouzeti (TV seriál)

Dokumentární

2009 Červený trpaslík - Zpátky na Zemi (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace