foto

Megan Boone

  • nar. 29.4.1983 (36 let)
    Petoskey, Michigan, USA

Biografie

Megan Boone pochází z Petoskey z Michiganu, ale už v raných letech dětství se s rodiči přestěhovala do The Villages na Floridu. Společně se svou sestrou studovala herectví na střední škole v Belleview. V roce 2005 pak odpromovala v divadelní škole na floridské státní univerzitě.

O dva roky později zažila herecký debut v Los Angeles na divadelním jevišti ve hře Charlese L. Meeho Limonade Tous Les Jours, za což byla hned dvakrát odměna cenou LA Weekly Theater Awards. Ve filmu se pak poprvé objevila v roce 2009, když si zahrála jednu z vedlejších rolí v hororu Krvavý Valentýn.

Také hostovala v několika seriálech. Ještě před rolí v Krvavém Valentýnu se objevila v epizodě seriálů Uklízeč a Odložené případy a v roce 2010 také v Zákon a pořádek: Los Angeles. Poté se opět vrátila na dráhu filmovou, když si střihla maličké role ve filmech Cherry, Sex ve městě 2 a Let's Dance: Revolution. Hlavní roli pak sehrála ve filmu Nech mě, jak's mě našel. Za tento výkon byla oceněna na GenArt Film Festivalu v roce 2012.

Od roku 2013 působí v novém dramatickém seriálu The Blacklist, který běží na televizní stanici NBC. Boone tam hraje novou agentku FBI tvořící profily zločinců. A s jedním musí už od prvního dne spolupracovat, neboť Ray Redington (James Spader) je zrádce, který se vzdal FBI výměnou za to, že bude mluvit pouze s Elizabeth. Mají společně pracovat na případech hledaných nebezpečných zločinců, o nichž FBI ani neví, a které si za posledních 20 let Redington zapsal na tzv. Blacklist.

Kromě herectví ji také baví režie a scénář. Sama totiž napsala, zrežírovala a vydala krátký film Eggshells for Soil.

Adam "adam9" Kahánek

Herecká filmografie

Filmy

2017 Family Games
2013 Vítejte v džungli
2012 About Cherry
Let’s Dance: Revolution
Nech mě, jak's mě našel
2009 Krvavý Valentýn

TV seriály

2019 Černá listina (TV seriál)
Epizoda 22 (S07E22)
Epizoda 21 (S07E21)
Epizoda 20 (S07E20)
další epizody (44)
2018 Černá listina (TV seriál)
Sutton Ross (No. 17) (S05E22)
Lawrence Dane Devlin (No. 26) (S05E21)
Nicholas T. Moore (No. 110) (S05E20)
další epizody (14)
2017 Černá listina: Vykoupení (TV seriál)
Whitehall (E07)
Leland Bray (E01)
Černá listina (TV seriál)
Ian Garvey (No. 13) (S05E08)
The Kilgannon Corporation (No. 48) (S05E07)
The Travel Agency (No. 90) (S05E06)
další epizody (21)
2016 Černá listina (TV seriál)
Dr. Adrian Shaw (No.98): Conclusion (S04E08)
Dr. Adrian Shaw (No. 98) (S04E07)
The Thrushes (No. 53) (S04E06)
další epizody (23)
2015 Černá listina (TV seriál)
Králové silnic č.108 (S03E08)
Zal Bin Hasaan č.31 (S03E07)
Sir Crispin Crandall č.86 (S03E06)
další epizody (22)
2014 Černá listina (TV seriál)
The Decembrist (No. 12) (S02E08)
The Scimitar (No. 22) (S02E07)
The Mombasa Cartel (No. 114) (S02E06)
další epizody (20)
Robot Chicken (TV seriál)
Walking Dead Lobster (S07E14)
Legion of Super-Gyros (S07E05)
2013 Černá listina (TV seriál)
Anslo Garrick (No. 16): Conclusion (S01E10)
Anslo Garrick (No. 16) (S01E09)
General Ludd (No. 109) (S01E08)
další epizody (10)
Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Men in Black (S03E14)
Inside Jobs (S03E13)
2010 Zákon a pořádek: Los Angeles (TV seriál)
2008 Uklízeč (TV seriál)
Odložené případy (TV seriál)
Křídla (S06E11)

Host

TV pořady

2013 Ok! TV (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace