foto

Rjóko Hirosue

  • nar. 18.7.1980 (39 let)
    Kóči, Šikoku, Japonsko

Biografie

Ryoko Hirosue se narodila 18. července 1980 v japonském Kochi.Před kameru se poprvé postavila v 15 letech v pořadu Heart ni S. První významnější roli dostala o rok později, když účinkovala s Takuya Kimurou v pořadu LONG VACATION, který ovládl 9. ročník cen japonské televizní akademie - vyhrál v 10 kategoriích včetně nejlepšího pořadu. Na 10. ročníku cen byla jmenována nejlepším objevem a stejný rok poprvé ukázala svůj komediální talent v seriálu SHOTA NO SUSHI. Průlomovou se pro ní stala role v seriálu BEACH BOYS za kterou dostala cenu za nejlepší herečku ve vedlejší roli na 14. ročníku cen japonské televizní akademie. Roku 1997 se poprvé předvedla na filmovém plátně ve filmu 20-SEIKI NOSTALGIA.

V roce 1998 si zopakovala svoji roli ve speciálním díle BEACH BOYS a objevila se v dalších čtyřech seriálech. Následující rok se vrátila na filmové plátno ve filmech POPPOYA a HIMITSU. Za obě role si vysloužila uznání kritiky a nominace na nejlepší herečku (za Himitsu) a nejlepší herečku ve vedlejší roli (za Poppoya). Její mezinárodní profil se zvýšil když obdržela cenu pro nejlepší herečku za její účinkovaní v Himitsu na 30. Katalánském Filmovém Festivalu. Do televize se vrátila v roce 2000 kdy si zahrála v dramatu SUMMER SNOW, který získal 5 cen na 26. ročníku cen japonské televizní akademie včetně nejlepší herečka ve vedlejší roli a nejlepší drama.

Na západě se proslavila především díky roli ve filmu Luca Bessona WASABI. Vzhledem k tomu že neumí francouzsky ani slovo, musela se naučit všechny texty foneticky. Ve stejném roce se po čtvrté objevila v televizi s jejím častým hereckým partnerem Yutaka Takenouchim (Hráli spolu v Long Vacation, Beach boys a Seikimatsu no Uta) v komediálním seriálu DEKICHATTA KEKKON. V následujícím roce hrála ve filmu RENAI SHASIN a v kritikou strženém televizním dramatu AI NANTE IRANE YO, NATSU.

17. ledna 2004 se vdala za Takahiro Okazawu a 10. dubna 2004 se jí narodil syn. v březnu 2008 se rozvedli. Její sňatek a mateřství se projevilo na úbytku jejích rolí kdy se za celý rok objevila pouze ve filmu HANA AND ALICE a v seriálu SLOW DANCE.

Do televize a filmu se vrátila v roce 2006 účastí ve třech seriálech a ve filmu PRESENTS ~AIKAGI~. Další rok potřetí hrála s Hiroshi Abem (hráli spolu v Dekichatta Kekkon a Haruka naru Yakusoku) ve filmu BABURU E GO! TAIMU MASHIN WA DORAMU SHIKI. Účinkovala také ve dvou televizních filmech, MAMA GA RYORI WO TSUKURU WAKE a LONG WEDDING ROAD a objevila se také jako zvláštní host v detektivním seriálu GALILEO.

V roce 2008 hrála spolu s Masahirou Motokim ve filmu OKURIBITO který získal Oskara za nejlepší cizojazyčný film.

Raztubyl

Herecká filmografie

Filmy

2020 Uso happjaku
2019 Ukiyo no Gakka (TV film)
2018 Love × Doc
Owatta hito
2017 Mix
稲垣家の喪主 (TV film)
2016 Bókjó (TV film)
Chihoshi wo Kau Onna (TV film)
Kamoshirenai Joyûtachi (TV film)
2015 Eien No Zero (TV film)
Hana-čan no misoširu
Taiši kakka no rjórinin (TV film)
2014 Hakugin Jack (TV film)
Kurumi Wari Ningyo
Omoinokoši
Zakuro zaka no adauči
2013 Legal High: supešaru dorama (TV film)
Norainu (TV film)
Sakura, futatabi no Kanako
2012 Klíč
LOVE: Masao kun ga iku!
One no kanata ni: čiči to musuko no nikkóki cuiraku džiko (TV film)
2010 Flowers
Miporin no Ekubo (TV film)
2009 Goemon
Rose O'Neill Kewpie - vyp.
Villon no cuma
Zero no šóten
2008 Jume no micuketa ošietaru! (TV film)
Koneko no namida
Průvodce
2007 Buble e GO!! Timemachine wa drum šiki
Little DJ: Čiisa na koi no monogatari
Mama ga Ryori wo Tsukuru Wake
Serendip no Kiseki (TV film)
Tokyo vs Osaka Wakeari kon Monogatari (TV film)
2006 Ai to shi wo mitsumete (TV film)
Haruka naru Yakusoku (TV film)
Ikitetemoii...? (TV film)
Kiseki no doubutsuen: asashiyama doubutsuen monogatari (TV film)
Presents
Tokyo Tower (TV film)
Yonimo Kimyona Monogatari 2006 Aki no Tokubetsuhen (TV film)
2004 Hana to Arisu
2003 Ren'ai šašin
Ushinawareta Yakusoku (TV film)
2002 Jam Films
2001 Wasabi
Yonimo Kimyouna Monogatari SMAP Special Edition (TV film)
2000 Zawa-zawa Shimokita-sawa
1999 Poppoja
Tajemství
1997 20-seiki nosutarujia
Beach Boys Special (TV film)
Boku ga boku de aru tameni (TV film)
Hoshi no Kinka (TV film)
Odoru daisosasen - Nenmatsu tokubetsu keikai Special (TV film)
世にも奇妙な物語 秋の特別編 (TV film)
1995 Heart ni S (TV film)

TV seriály

2017 Okusama wa, toriacukai čúi (TV seriál)
2016 Kami no šita o mocu otoko (TV seriál)
Naomi to Kanako (TV seriál)
Tokyo Sentimental (TV seriál)
2015 Uroborosu: keisacu o sabaku wa ware ni ari (TV seriál)
2014 Seidžo (TV seriál)
2013 Kagi no nai jume o miru (TV seriál)
Rígaru hai 2 (TV seriál)
Star Man: kono hoshi no koi (TV seriál)
2012 Higašino Keigo misuterízu (TV seriál)
2011 11 nin mo iru! (TV seriál)
2009 Mr. Brain (TV seriál)
Toraianguru (TV seriál)
2008 Yasuko to Kenji (TV seriál)
2005 Slow Dance (TV seriál)
2002 Babel (TV seriál)
2001 Dekičatta kekkon (TV seriál)
2000 Nippon Academy šó (TV seriál)
Ojadží (TV seriál)
Summer Snow (TV seriál)
1999 Lipstick (TV seriál)
1998 Seidža no kóšin (TV seriál)
Sekai de Ichiban Papa ga Suki (TV seriál)
1997 Beach Boys (TV seriál)
Mokuyou no Kaidan 97 (TV seriál)
Odoru daisósasen (TV seriál)
Sóri no jobanaide (TV seriál)
1996 Konna wataši ni dare ga šita (TV seriál)
Long Vacation (TV seriál)
Maho no Kimochi (TV seriál)
Šóta no suši (TV seriál)
1995 Sashow Taeko Saigo no Jiken (TV seriál)

Host

TV pořady

2013 Nippon Academy šó (TV pořad)
2010 Nippon Academy šó (TV pořad)
2007 Bokura no džidai (TV pořad)
1976 Tecuko no heja (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(49)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace