foto

Sam Dunn

  • nar. Toronto, Ontario, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sam Dunn je metalový fanoušek, dokumentarista, režisér a antropolog. Narodil se v Torontu v Kanadě. Nejčastěji spolupracuje se svým přítelem Scotem McFadyenem.

Na škole vystudoval antropologii a jakožto metalový fanda chtěl spojit své zájmy a tak vznikly, mezi "metalisty" již kultovní, snímky METAL: A HEADBANGER'S JOURNEY (tento dokument měl premiéru v roce 2005 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu, kde za něj obdržel cenu Gemini v kategorii nejlepší scénář k dokumentu) a GLOBAL METAL. Díky úspěchu v této subkultuře se dostal k natočení dokumentu o koncertní šnůře Iron Maiden (IRON MAIDEN: FLIGHT 666), kde sleduje kapelu na svém putování po světě, který absolvovala v Boeingu 747, jenž pilotoval sám zpěvák Bruce Dickinson.

V současné době věnuje nejvíc času své společnosti Banger Films, pod jehož hlavičkou se připravuje nový dokument SATAN (2013).

Marek "Maara0" V.

Herecká filmografie

Filmy

2002 Road from Coorain, The (TV film)

Dokumentární

2011 Příběh heavy metalu (TV seriál)
2008 Global Metal

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2017 Welcome to Wacken
2016 Satan Lives
2015 Rock Icons (TV seriál)
2014 Alice Cooper
2008 Global Metal
2005 Metal & metalisté

Producentská filmografie

Dokumentární

2016 Satan Lives
2015 Rock Icons (TV seriál)
2014 Alice Cooper

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace