foto

Eidži Okuda

  • nar. 18.3.1950 (70 let)
    Kasugai, Aiči, Honšú, Japonsko

Biografie

Eiji Okuda (1950, Aichi) se v dosavadní kariéře věnoval hlavně herectví. Debutoval hlavní rolí ve filmu Motto shinayakani, motto shitatakani (rež. Toschihachi Fujita, 1979). Proslavil se také mimo rodné Japonsko a v roce 1987 získal Stříbrného medvěda - Zvláštní cenu poroty na Berlinale za roli ve filmu Umi to dokuyaku (Sea and Poison, rež. Kei Kumai, 1986). S režisérem Keiem Kumaiem spolupracoval i na dalším úspěšném filmu Sen no rikyu-honkakubo ibun (The Death of a Tea Master, 1989). Na MFF v Benátkách v roce 1989 získal za ztvárnění role v tomto filmu Stříbrného lva. Z jeho filmografie jmenujme filmy Fukaikawa (rež. Kei Kumai, 1994), Koi gokudo (rež. Rokuro Mochizuki, 1997), Puraido: Unmeui no syunkan (rež. Toshiya Ito, 1998) nebo Mina Zuki (rež. Rokuro Mochizuki, 1999). Film Dívenka je jeho režijní prvotina.

MFF Karlovy Vary

Herecká filmografie

Filmy

2019 Diner Dina
Les Miserables (TV film)
Ukijo no gakka (TV film)
Uči no šicudži ga iu koto ni wa
2018 Niwatori Star
Senkocu
Tomerareru ka, ore-tači o
Utamonogatari: Cinema Fighters Project
Čiri cubaki
2017 Issa
Smokin' on the Moon
2016 64 (Rokujon)
Gokumontô (TV film)
Kjóaku wa nemurasenai: Tokusó Kendži no gjakušú (TV film)
Koto
Rokujon: Kóhen
Sekai kara neko ga kietanara
2015 Akai tama
Kono Kuni no Sora
Vietnam no kaze ni fukarete
2013 Cuja no joru: Aru ai ni kakawatta onnatači no monogatari
Yokohama Monogatari
2012 Akutô (TV film)
Gekijôban Tenpesuto 3D
Milocrorze
Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan
2011 Beat (TV film)
Majutsu wa Sasayaku (TV film)
Špinavá srdce
2010 Rosuto kuraimu: Senkó
2009 Goemon
Čanto cutaeru
2008 Hyungje
2007 Kaze no sotogawa
2006 Nagai sanpo
2005 Nureta akai ito
Runin: Banished
Yamato - Loď smrti
2004 Déracine
Kamači
Revival Blues
Shinkuronishiti
Yudan taiteki
2002 Bastoni: The Stick Handlers
Mission Barabba
Moře vidí vše
Yoru o kakete
2001 Shin yukiguni
Shôjo
1999 Minazuki
1998 Nara e iku made (TV film)
Puraido: Unmei no toki
Rennjo monogatari
1997 Gendai ninkyoden
Karada no kokoro mo
Mi mo kokoro mo
Onibi
1996 Arigató
Debeso
1995 Bad Guy Beach
Fukai kawa
Kjanpu de aimašó
1994 Araki Mataemon: Otokotachi no shura (TV film)
Bo no kanashimi
1993 Gokudó kiša
Nemuranai machi - Shinjuku same
1992 Hikarigoke
1991 Pianist, The
1990 Šikibu monogatari
1989 Sen no Rikjú: Honkakubó ibun
1987 Bedtime Eyes
1986 Hakó kirameku hate
Umi to dokuyaku
1985 Penguin's Memory: Šiawase monogatari
1982 Jogoreta eijú
1981 Aššiitači no mači
1980 Gobančó júgiriró
1979 Motto šinajaka ni, motto šitataka ni
Mó hozue wa cukanai

TV seriály

2019 Haru: Sógó šóša no onna (TV seriál)
Episode 1 (E01)
2018 Fuhacudan (TV seriál)
99.9: Keidži senmon bengoši (TV seriál)
Episode 2 (S02E02)
2017 Daibinbo (TV seriál)
Kurokawa no tečó (TV seriál)
Tsubaki Bunguten (TV seriál)
2016 Keiseisaimin no otoko (TV seriál)
Unmei ni, Nita Koi (TV seriál)
2015 Bar remon háto (TV seriál)
Garasu no Ashi (TV seriál)
Hanamoju (TV seriál)
2014 Sonjo sokora shôtengai (TV seriál)
2013 Jae no sakura (TV seriál)
Sodom no Ringo (TV seriál)
2010 Cheisu: Kokuzei sasatsukan (TV seriál)
Šukumei 1969-2010 (TV seriál)
2009 Shirasu Jirô (TV seriál)
2008 Kaze no gâden (TV seriál)
2007 Haikei, Chichiue-sama (TV seriál)
2006 Keidžiró Engawa nikki 3 (TV seriál)
2004 Keidžiró Engawa nikki (TV seriál)
2003 Kawa, itsuka umi e: muttsu no ai no monogatari (TV seriál)
2002 Kaidan hyaku monogatari (TV seriál)
2001 Hódžó Tokimune (TV seriál)
1996 Himawari (TV seriál)
1988 Dakishimetai! (TV seriál)
1987 Dokugan-ryu Masamune (TV seriál)
1986 Danjo shichinin natsu monogatari (TV seriál)
Kinyobi ni wa Hana wo Katte (TV seriál)
1984 Mijamoto Musaši (TV seriál)
1983 Kinjóbi no cumatači e (TV seriál)
1978 Sports Ken-čan (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

2013 Kjóko to Šúiči no baai
2011 Beat (TV film)
2007 Kaze no sotogawa
2006 Nagai sanpo
2005 Runin: Banished
2001 Shôjo

Scenáristická filmografie

Host

TV pořady

2007 Bokura no džidai (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky