foto

Lynn Shelton

  • nar. 27.8.1965
    Oberlin, Ohio, USA
  • zem. 15.5.2020 (54 let)
    Los Angeles, California, USA

Biografie

Lynn Sheltonová po hereckých zkušenostech v Seattlu a New Yorku absolvovala obor fotografie na Škole vizuálních umění v New Yorku. Deset let natáčela experimentální a dokumentární filmy (The Clouds That Touch Us Out of Clear Skies, The Fruits of Our Labors) a pracovala také jako střihačka, než natočila svůj celovečerní debut We Go Way Back. Film si odbyl premiéru na festivalu Slamdance v roce 2006 a odnesl si odtud Velkou cenu poroty pro nejlepší hraný film a cenu pro nejlepší kameru. Režisérčin druhý celovečerní snímek My Effortless Brilliance měl premiéru v soutěži SXSW roku 2008 a Sheltonová za něj získala cenu Someone to Watch na Independent Spirit Awards. Humpday je její třetí celovečerní snímek, ze Sundance si letos odvezl Zvláštní cenu poroty a byl uveden v sekci Quinzaine des réalisateurs na MFF v Cannes 2009.

44. MFF K. Vary 2009

Režijní filmografie

Filmy

2020 Marc Maron: Konec světa, pohoda (TV film)
2019 Sword of Trust
2017 Marc Maron: Too Real (TV film)
Outside In
2014 Laggies
2013 Citlivá na dotek
2011 Sestra tvojí sestry
2009 Humpday
2008 My Effortless Brilliance
What the Funny
2006 We Go Way Back

TV seriály

2020 Little Fires Everywhere (TV seriál)
Find a Way (E08)
Duo (E05)
The Spider Web (E04)
další epizody (4)
2019 Dickinson (TV seriál)
Alone, I cannot be (S01E04)
Wild nights (S01E03)
The Morning Show (TV seriál)
Ta ženská (S01E04)
A.P. Bio (TV seriál)
Nuns (S02E02)
GLOW: Nádherné ženy wrestlingu (TV seriál)
Vánoce v GLOW stylu (S03E10)
Jeď pořád dál (S03E08)
2018 GLOW: Nádherné ženy wrestlingu (TV seriál)
Pracuj nohou (S02E06)
Vikingský pohřeb (S02E01)
2017 GLOW: Nádherné ženy wrestlingu (TV seriál)
Dušení liberálů (S01E09)
Ghosted (TV seriál)
Bee-Mo (E02)
Santa Clarita Diet (TV seriál)
Divné nebo jenom neohleduplné? (S01E07)
Dobré místo (TV seriál)
Co mě motivuje (S01E11)
Love (TV seriál)
Marty Dobbs (S02E08)
A Day (S02E05)
Casual (TV seriál)
Ashes to Ashes (S03E01)
Huangovi v Americe (TV seriál)
Four Funerals and a Wedding (S04E05)
2016 Casual (TV seriál)
The Magpie (S02E08)
Threesomes (S02E07)
Huangovi v Americe (TV seriál)
Louisween (S03E03)
Tight Two (S02E16)
Maron (TV seriál)
Marc's Roommate (S04E02)
Step 1 (S04E01)
Shameless (TV seriál)
Paradise Lost (S06E10)
2015 Huangovi v Americe (TV seriál)
The Big 1-2 (S02E07)
Shaquille O'Neal Motors (S02E03)
Family Business Trip (S02E01)
další epizody (6)
Mistr amatér (TV seriál)
Staří lidé (S01E08)
The Mindy Project (TV seriál)
Danny Castellano Is My Nutritionist (S03E17)
2014 The Mindy Project (TV seriál)
I Slipped (S03E04)
Nová holka (TV seriál)
Dice (S04E02)
Přistání na Marsu (S03E20)
2013 Nová holka (TV seriál)
První rande (S02E21)
Povídka (S02E14)
2012 Nová holka (TV seriál)
Zranění (S01E15)
2010 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Na kolenou (S04E10)
2009 $5 Cover: Seattle (TV seriál)

Herecká filmografie

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Filmy

2019 Sword of Trust
2009 Humpday

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky