foto

Lynn Shelton

  • nar. 1965
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Lynn Sheltonová po hereckých zkušenostech v Seattlu a New Yorku absolvovala obor fotografie na Škole vizuálních umění v New Yorku. Deset let natáčela experimentální a dokumentární filmy (The Clouds That Touch Us Out of Clear Skies, The Fruits of Our Labors) a pracovala také jako střihačka, než natočila svůj celovečerní debut We Go Way Back. Film si odbyl premiéru na festivalu Slamdance v roce 2006 a odnesl si odtud Velkou cenu poroty pro nejlepší hraný film a cenu pro nejlepší kameru. Režisérčin druhý celovečerní snímek My Effortless Brilliance měl premiéru v soutěži SXSW roku 2008 a Sheltonová za něj získala cenu Someone to Watch na Independent Spirit Awards. Humpday je její třetí celovečerní snímek, ze Sundance si letos odvezl Zvláštní cenu poroty a byl uveden v sekci Quinzaine des réalisateurs na MFF v Cannes 2009.

44. MFF K. Vary 2009

Režijní filmografie

Filmy

2017 Marc Maron: Too Real (TV film)
Outside In
2014 Laggies
2013 Citlivá na dotek
2011 Sestra tvojí sestry
2009 Humpday
2008 My Effortless Brilliance
What the Funny
2006 We Go Way Back

TV seriály

2018 GLOW (TV seriál)
Work the Leg (S02E06)
Viking Funeral (S02E01)
2017 GLOW (TV seriál)
The Liberal Chokehold (S01E09)
Ghosted (TV seriál)
Bee-Mo (E02)
Santa Clarita Diet (TV seriál)
Strange or Just Inconsiderate? (S01E07)
Love (TV seriál)
Marty Dobbs (S02E08)
A Day (S02E05)
The Good Place (TV seriál)
What's My Motivation (S01E11)
Casual (TV seriál)
Ashes to Ashes (S03E01)
2016 Casual (TV seriál)
The Magpie (S02E08)
Threesomes (S02E07)
Shameless (TV seriál)
Paradise Lost (S06E10)
2015 Huangovi v Americe (TV seriál)
Showdown at the Golden Saddle (S01E07)
Persistent Romeo (S01E05)
Pilot (S01E01)
Master of None (TV seriál)
Old People (S01E08)
The Mindy Project (TV seriál)
Danny Castellano Is My Nutritionist (S03E17)
2014 The Mindy Project (TV seriál)
I Slipped (S03E04)
Nová holka (TV seriál)
Dice (S04E02)
Přistání na Marsu (S03E20)
2013 Nová holka (TV seriál)
První rande (S02E21)
Povídka (S02E14)
2012 Nová holka (TV seriál)
Zranění (S01E15)
2010 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Na kolenou (S04E10)
2009 $5 Cover: Seattle (TV seriál)

Herecká filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 Outside In
2013 Citlivá na dotek
2011 Sestra tvojí sestry
2009 Humpday
2008 My Effortless Brilliance
2006 We Go Way Back

TV seriály

2009 $5 Cover: Seattle (TV seriál)

Producentská filmografie

Filmy

2009 Humpday

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace