foto

Dallas Roberts

  • nar. 10.5.1970 (48 let)
    Houston, Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americký herec Dallas Mark Roberts se narodil 10.května 1970 v Houstonu v Texasu a věnuje se filmovému, seriálovému a divadelnímu herectví. Studoval a také odpromoval na Juiliardu. Žil v New Yorku čtrnáct let.

Co se týče jeho divadelního účinkování, objevil se třeba v obnovené hře BURN THIS, kde hrály i takové hvězdy jako Edward Norton nebo Catherine Keener. Velký úspěch slavil i s hrou NOCTURNE, za kterou byl nominován na cenu Drama Desk Award. Účinkoval také ve hře A NUMBER.

Na televizních obrazovkách debutoval epizodní rolí v seriálu NEW YORK UNDERCOVER. Poté si zahrál, v u nás neznámém snímku, THE LUCKY ONES nebo v krátkometrážních filmech MUSIC a HEAVY PUT-AWAY. Následovala role v dramatu TŘI DO PÁRU s Colinem Farrellem a Robin Wright Penn v hlavních rolí. Poté se objevil ve vedlejší roli v oscarovém životopisném filmu WALK THE LINE, který mapuje život a kariéru legendárního zpěváka Johnnyho Cashe. Ve filmu se hlavních rolí zhostili Joaquin Phoenix a Reese Witherspoon.

V roce 2005 hrál v dramatu NÁVRAT, které disponuje hvězdným hereckým obsazením v čele s Edem Harrisem a Willem Ferrellem. Následoval životopisný snímek TA ZNÁMÁ BETTIE PAGE, drama SESTRY, rodinný film FLICKA, horor MILOVANÝ JOSHUA nebo komedie LOVELY BY SURPRISE. V roce 2007 účinkoval po boku Christiana Balea a Russella Crowea ve westernu 3:10 VLAK DO YUMY.

Veliký úspěch také zaznamenal rolí ve slavném průkopnickém seriálu THE L WORD z prostředí L.A., který pojednává o životech, problémech a láskách lesbických žen. Dallas zde hrál hudebníka a mužskou chůvu Anguse Partridge. V seriálu hrál po celou třetí a čtvrtou sérii. Zahostoval si také v poslední epizodě tohoto seriálu s názvem LAST WORD.

V roce 2009 natočil hned několik snímků, jako třeba TELL-TALE, v kterém budeme moci také vidět Briana Coxe, Joshe Lucase nebo Lenu Headey. Dostal také jednu z hlavních rolí ve filmu SHRINK, kde si zahrál po boku oscarového herce Kevina Spaceyho. K jeho zatím posledním snímkům patří drama THE RIVER WHY, televizní film RUBICON nebo horor THE FACTORY, kde bude k vidění i John Cusack.

Je ženatý s profesorkou a filmovou architektkou Christine Jones s níž vychovává dvě děti.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2017 Mayhem
My Friend Dahmer
2016 All the Birds Have Flown South
Ordinary World
2015 Evil Men (TV film)
2014 Wallace
2013 Door, The
Klub poslední naděje
2012 Únos
2011 Mezi vlky
2010 The River Why
2009 Cvokař
Lightbulb
Tell-Tale
2007 3:10 Vlak do Yumy
Lovely by Surprise
Milovaný Joshua
2006 Flicka
Sestry
2005 Návrat
Ta známá Bettie Page
Walk the Line
2004 Heavy Put-Away
Tři do páru
2003 Lucky Ones, The
Music

TV seriály

2018 Insatiable (TV seriál)
Why Bad Things Happen (E12)
Winners Win. Period. (E11)
Banana Heart Banana (E10)
další epizody (12)
2017 American Crime (TV seriál)
Epizoda 5 (S03E05)
Epizoda 4 (S03E04)
Epizoda 3 (S03E03)
další epizody (5)
2016 Chicago P.D. (TV seriál)
The Song of Gregory Williams Yates (S03E14)
Dobrá manželka (TV seriál)
Party (S07E20)
Hearing (S07E16)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Nationwide Manhunt (S17E14)
2015 Chicago P.D. (TV seriál)
The Number of Rats (S02E20)
Vzpomínky (TV seriál)
Gut Check (S04E02)
Blast from the Past (S04E01)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Criminal Pathology (S17E02)
Devil's Dissections (S17E01)
Bestie (S16E20)
2014 Vzpomínky (TV seriál)
DOA (S03E13)
Moving On (S03E12)
True Identity (S03E11)
další epizody (19)
Dobrá manželka (TV seriál)
Red Zone (S06E08)
Oppo Research (S06E04)
Tying The Knot (S05E19)
2013 Vzpomínky (TV seriál)
Maps and Legends (S02E07)
Line Up or Shut Up (S02E06)
Past Tense (S02E05)
další epizody (7)
Živí mrtví (TV seriál)
Kořist (S03E14)
Mezi třema očima (S03E13)
Nejsem Jidáš (S03E11)
další epizody (5)
Dobrá manželka (TV seriál)
The Next Week (S05E07)
A More Perfect Union (S04E21)
2012 Jak prosté (TV seriál)
Pilot (S01E01)
Živí mrtví (TV seriál)
Zrozeni k bolesti (S03E08)
Když mrtví klepou na dveře (S03E07)
Stačí jen říct (S03E05)
další epizody (4)
Dobrá manželka (TV seriál)
A Defense of Marriage (S04E09)
2011 Dobrá manželka (TV seriál)
Kde se stala chyba (S03E11)
Mediace (S03E03)
Závěrečná řeč (S02E23)
další epizody (5)
2010 Rubicon (TV seriál)
Dobrá manželka (TV seriál)
Náhlý zvrat (S02E03)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Vražda jako volba (S09E06)
2009 Láska je Láska (TV seriál)
Loučím se, vaše (S06E08)
2007 Láska je Láska (TV seriál)
Loučení na pláži (S04E12)
Literární předloha (S04E11)
Lesk a bída (S04E10)
další epizody (12)
2006 Láska je Láska (TV seriál)
Levá ruka bohyně (S03E12)
Labutí píseň (S03E11)
Lásko moje sbohem (S03E10)
další epizody (12)
2004 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Bezmocné ženy (S06E09)
2001 Právo a pořádek (TV seriál)
Bronx Cheer (S11E16)
1995 Právo a pořádek (TV seriál)
Guardian (S05E11)
1994 New York Undercover (TV seriál)

TV pořady

2011 Talking Dead (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace