foto

Penn Jillette

  • nar. 5.3.1955 (63 let)
    Greenfield, Massachusetts, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Penn Fraser Jillette (narozen 5. března 1955) je americký komik, herec, iluzionista, žonglér, hudebník a spisovatel známý především pro svou práci s kolegou iluzionistou Tellerem, se kterým založil komediální duo Penn & Teller. Penn začínal jako pouliční žonglér a kouzelník a jeho největším vzorem byl James Randi. Po nějakém čase se přestěhoval do Las Vegas, kde působil především jako novinář.

V roce 1996 se ujal role v pilotním díle seriálu SABRINA THE TEENAGE WITCH, který byl vytvořen Pennovým přítelem Nellem Scovellem. Vrchol jeho tvorby však přichází v roce 2003, kdy vzniká show BULLSHIT!, jenž se zabývá skeptickými otázkami a ve které se Pennovi s Tellerem podařilo skloubit jejich charisma, humor a kouzelnické dovednosti.

Tomáš "Komprimus" Mika

Herecká filmografie

Filmy

2017 Sandy Wexler
2016 Director's Cut
2015 Žraločí tornádo 3 (TV film)
2009 Futurama: Fialový trpaslík (video kompilace)
2000 Fear of Fiction
Hayley Wagner, Star (TV film)
Nothing Sacred
1998 Strach a hnus v Las Vegas
1997 Life Sold Separately
1995 Burnzy's Last Call
Nebezpečná síť
Největší světová kouzla 2 (TV film)
Toy Story: Příběh hraček
1994 Kam zmizela hlídka 54?
1989 Penn & Teller Get Killed
1988 Gandahar
1987 Drsňáci netančí
1986 Mimo službu
My Chauffeur
1985 Divoký ostrov

TV seriály

2017 Tým Škorpion (TV seriál)
Monkey See, Monkey Poo (S03E19)
2016 Miliardy (TV seriál)
Naming Rights (S01E02)
Code Black (TV seriál)
Sleight of Hand (S02E09)
Tým Škorpion (TV seriál)
Adaptation (S02E17)
Fractured (S02E16)
2015 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Letohrádky (S06E15)
2014 Alpha House (TV seriál)
The Nuptials (S02E10)
Bugged (S02E08)
The Civility Zone (S02E07)
další epizody (5)
2012 Cleveland show (TV seriál)
Brown Magic (S03E11)
2011 Penn a Teller lžou (TV seriál)
Simpsonovi (TV seriál)
Kouzelná Líza (S22E18)
2010 Penn a Teller: Oblafni mě! (TV seriál)
2008 Vražedná čísla (TV seriál)
Magická show (S05E06)
2006 Mistr Manny (TV seriál)
2004 Západní křídlo (TV seriál)
In the Room (S06E08)
2003 Las Vegas: Kasino (TV seriál)
Štěstí je žena (S01E08)
2001 Myšmaš Kabaret (TV seriál)
2000 Girlfriends (TV seriál)
1999 Mickey Mouse Works (TV seriál)
Kutil Tim (TV seriál)
Vážná příhoda s kolenem (S08E15)
Simpsonovi (TV seriál)
Všechna sláva, polní tráva (S11E06)
1998 Babylon 5 (TV seriál)
Day of the Dead (S05E08)
1997 Dharma & Greg (TV seriál)
Třeba mě sežer (TV seriál)
Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
First Kiss (S01E17)
Jenny's Non-Dream (S01E13)
Přátelé (TV seriál)
Upoutaný Chandler (S04E03)
1996 Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
Terrible Things (S01E04)
Pilot (S01E01)
1995 Kancelářská krysa (TV seriál)
Moxy Show, The (TV seriál)
Virtuální realita (TV seriál)
1994 Unpleasant World of Penn & Teller, The (TV seriál)
1993 Superman (TV seriál)
1985 Miami Vice (TV seriál)
The Prodigal Son (S02E01)

Dokumentární

2018 Eating You Alive
2017 Gilbert
2015 Can We Take a Joke?
Theory of Obscurity: A Film About the Residents
2014 An Honest Liar
Misery Loves Comedy
Tajemství kasina (TV film)
The Culture High - a.z.
Tower to the People-Tesla's Dream at Wardenclyffe Continues
2013 Nevěřící
Tim's Vermeer
2008 American Carny: True Tales from the Circus Sideshow
2007 Brother Theodore
Mr. Warmth: The Don Rickles Project
2006 Phone Sex
2004 Goodnight, We Love You
2003 Magic and Mystery Tour (TV seriál)
Nostradamus: 500 let poté (TV film)
Penn & Teller: Bullshit! (TV seriál)
1993 Half Japanese: The Band That Would Be King

TV pořady

2018 Fool Us, Behind the Magic (TV pořad)
2016 The Grand Tour (TV pořad)
2015 Hovory o hvězdách (TV pořad)
2014 Good Morning Britain (TV pořad)
Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
Wizard Wars (TV pořad)
2013 In Bed with Joan (TV pořad)
Ok! TV (TV pořad)
The Arsenio Hall Show (TV pořad)
2012 Výlety na skok (TV pořad)
2011 The 38th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
2010 Green Room with Paul Provenza, The (TV pořad)
Talk show bez zábran (TV pořad)
2008 Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2007 Larry the Cable Guy's Christmas Spectacular (TV pořad)
2006 Identity (TV pořad)
2005 Criss Angel: Mistr magie (TV pořad)
Dancing with the Stars (TV pořad)
The Colbert Report (TV pořad)
2004 The Apprentice (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Last Comic Standing (TV pořad)
Real Time with Bill Maher (TV pořad)
2002 Faktor strachu (TV pořad)
Last Call with Carson Daly (TV pořad)
2001 Faktor strachu (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1998 Hollywood Squares (TV pořad)
Sin City Spectacular (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Howard Stern Interview, The (TV pořad)
Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1990 The Howard Stern Show (TV pořad)
The Word (TV pořad)
1988 The 40th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Director's Cut

Producentská filmografie

Filmy

2016 Director's Cut

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace