foto

Larry Hagman

  • nar. 21.9.1931
    Fort Worth, Texas, USA
  • zem. 23.11.2012 (81 let)
    Dallas, Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Larry sa narodil v roku 1931 Mary Martinovej, úspešnej speváčke a tanečníčke a advokátovi Benovi Hagmanovi. Spočiatku vyrastal u starých rodičov. Po smrti starej mamy išiel vo veku 12 rokov bývať k matke a jej novej rodine. Počas ďalších rokov striedal svoje bydlisko u otca a matky. Larry navštevoval Bard College, no odišiel hneď po prvom roku, keďže chcel skúsiť skutočné hranie.

V 19. rokoch išiel do Anglicka ako jeden z účinkujúcich vo filme South Pacific, v ktorom hrala aj jeho matka. Zostal tu 5 rokov, z čoho 4 roky strávil v US Air Force. V Anglicku sa spoznal s mladým švédskym dievčaťom, Maj Axelssonovou, ktorú si vzal za ženu. Keď ukončil svoju službu v Air Force, vrátil sa do USA so ženou a dvoma deťmi, Heidi a Prestonom. Počas niekoľkých ďalších rokov mal zopár menších úloh. V roku 1965 si zahral majora Anthonyho Nelsona v I Dream of Jeannie. Seriál sa natáčal 5 rokov. Vo svojich televíznych úspechoch pokračoval aj v seriáloch The Good Life a Here We Go Again, zahral si dokonca aj v muzikáli Applause.

V roku 1978 dostal najväčšiu rolu svojho života, keď si na celých 13 rokov zahral v Dallase (1978-91) J.R.Ewinga, zkazeného a nemilosrdného milionára. V roku 1987 sa zapojil do kampane Stop Smoking for Live, ku ktorej natočil video, pričom zisk z neho venoval jednej americkej rakovinovej spoločnosti. Po niekoľkoročnej odmlke sa opäť predstavil v úlohe J.R. Ewinga vo filme J.R. Returns (1996), na čo o 2 roky nadväzoval film War of the Ewings (1998).

Vo svojej kariére vyhral šesťkrát cenu Digest Award za najväčšieho seriálového zloducha v hlavnom vysielacom čase. Larry miluje svoju rodinu a trávi s ňou veľa času. Rád rybárči, cestuje a zbiera klobúky a vlajky. Zo svojou ženou žije na farme v Ojaji, v Californii.

Gates

Herecká filmografie

Filmy

2012 The Big Fat Quiz of the 80s (TV film) - a.z.
2011 To petagma tou kyknou
2010 Loď snů - Indiánské léto (TV film)
1998 Barvy moci
Dallas: Válka Ewingů (TV film)
1997 Třetí dvojče (TV film)
1996 Dallas: J. R. se vrací (TV film)
1995 Nixon
1993 Obchod je obchod (TV film)
1986 Dallas: The Early Years (TV film)
1982 Vražedné utkání (TV film)
1981 Jag rodnar
Trhák
1978 Double Life, A (TV film)
Poslední správný chlap (TV film)
President's Mistress, The (TV film)
Superman
1977 Cry for Justice
Checkered Flag or Crash
Intimate Strangers (TV film)
1976 Orel přistál
The Return of the World's Greatest Detective (TV film)
Tři ze sanitky
Velký autobus
1975 Big Rip-Off, The (TV film)
Sarah T. - Portrait of a Teenage Alcoholic (TV film)
1974 Harry a Tonto
Sidekicks (TV film)
Stardust
Větrná smršť (TV film)
1973 Antonio
Applause (TV film)
Blood Sport (TV film)
The Alpha Caper (TV film)
Toy Game, The
What Are Best Friends For? (TV film)
1972 Beware! The Blob
Getting Away from It All (TV film)
Není kam uniknout (TV film)
1971 Howling in the Woods, A (TV film)
Návrat domů
Vanished (TV film)
1970 Up in the Cellar
1969 Three's a Crowd (TV film)
1966 Parta
1965 Po zlém
1964 Ensign Pulver
Selhání vyloučeno
Sette contro la morte
1963 Silver Burro, The (TV film)
1958 Outcasts of Poker Flat, The (TV film)

TV seriály

2012 Dallas (TV seriál)
2011 Zoufalé manželky (TV seriál)
Stíny minulosti (S07E14)
Ještě jsem tady (S07E13)
2009 Somos cómplices (TV seriál)
2006 Simpsonovi (TV seriál)
Opičí proces (S17E21)
2003 Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
1997 Orleans (TV seriál)
1981 Das Traumschiff (TV seriál)
1978 Dallas (TV seriál)
1977 Rhinemann Exchange, The (TV seriál)
What Really Happened to the Class of '65? (TV seriál)
1975 Doctors' Hospital (TV seriál)
1973 Here We Go Again (TV seriál)
Love Story (TV seriál)
1971 The Good Life (TV seriál)
1970 Night Gallery (TV seriál)
1965 I Dream of Jeannie (TV seriál)
1964 The Rogues (TV seriál)
1961 The Defenders (TV seriál)
1960 Diagnosis: Unknown (TV seriál)
1958 Sea Hunt (TV seriál)
1956 The Edge of Night (TV seriál)

Dokumentární

2013 80. léta: Dekáda inspirace (TV seriál)
2010 Solartaxi
2008 Fields of Fuel
Fuel
2006 What a Year (TV seriál)
2004 Dallas Reunion: Return to Southfork (TV film)
2003 Intimate Portrait: Linda Gray (TV film)
TV's Most Memorable Weddings (TV film)
2002 After Dallas (TV film)
Intimate Portrait: Barbara Eden (TV film)
2001 I Love 1980's (TV seriál)
2000 I Dream of Jeannie... The E! True Hollywood Story (TV film)
1999 Intimate Portrait: Joan Rivers (TV film)
1998 Intimate Portrait: Victoria Principal (TV film)
1993 Harley-Davidson: The American Motorcycle
1987 Biography (TV seriál)
1978 Making of 'Superman: The Movie', The (TV film)

TV pořady

2005 TV Land Confidential (TV pořad)
2002 When Shoulderpads Ruled the World (TV pořad)
2000 Doing Dallas (TV pořad)
GPTV (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
1991 Boulevard Bio (TV pořad)
Dame Edna's Hollywood (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1982 Night of 100 Stars (TV pořad)
1981 Diana (TV pořad)
Entertainment Tonight (TV pořad)
20 heures le journal (TV pořad)
1980 Omnibus (TV pořad)
1972 The Midnight Special (TV pořad)
1970 The Virginia Graham Show (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

1994 V žáru noci: Kdo byla Geli Bendlová? (TV film)
1972 Beware! The Blob

TV seriály

1988 In the Heat of the Night (TV seriál)
1978 Dallas (TV seriál)
1965 I Dream of Jeannie (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace