foto

Peter Kent

  • nar. 23.6.1957 (62 let)
    North Vancouver, British Columbia, Kanada

Biografie

Peter Kent je kanadský herec a kaskadér. Za svůj mimořádný přínos byl v roce 2009 uveden do hollywoodské kaskadérské Síně slávy. Vyzkoušel si také pozici producenta, režiséra a scénáristy. Mezi jeho dobré přátele patří Arnold Schwarzenegger, kterého zastupoval jako kaskadérský double v příliš nebezpečných scénách. Společně se sešli na natáčení těchto čtrnácti filmů: Terminátor (1984), Komando (1985), Špinavá dohoda (1986), Běžící muž (1987), Predátor (1987), Dvojčata (1988), Rudé horko (1988), Policajt ze školky (1990), Total Recall (1990), Terminátor 2: Den zúčtování (1991), Poslední akční hrdina (1993), Pravdivé lži (1994), Likvidátor (1996) a Rolničky, kam se podíváš (1996).

Rominator

Herecká filmografie

Filmy

2013 Through a Mother's Eyes
2012 True Justice: Blood Alley (TV film)
2011 Hangár 14
2009 C Me Dance
2008 Far Cry
Freezer Burn: The Invasion of Laxdale
Ztracený poklad Aztéků (TV film)
2004 Zeměmoří (TV film)
2003 Sea, The
2002 Bombmakers
Fade to Black
Nesvatý Mikuláš (TV film)
2001 3000 mil na útěku
Prokletý talisman (TV film)
Start v ohrožení
The Proposal
2000 6. den
Man Who Used to Be Me, The (TV film)
Obviněn
Ten, který přežil (TV film)
1999 Spiknutí
1998 Que la lumière soit !
1996 Oko za oko
1995 Cyber Tracker 2
1993 Pan chůva, neboli osobní strážce
Poslední akční hrdina
1992 Vánoce v Connecticutu (TV film)
1990 Hammer, Slammer, & Slade (TV film)
Total Recall
1988 Smrtelné horko
1987 Dudes
1986 Špinavá dohoda
1985 Echo Park
Re-Animator
1984 Pán jeskyně

TV seriály

2012 Alcatraz (TV seriál)
Sonny Burnett (E09)
Ernest Cobb (E02)
2011 Chaos (TV seriál)
Agentura Jasno (TV seriál)
Gus minulé noci (S06E02)
2010 Hiccups (TV seriál)
Lidský terč (TV seriál)
Pilot (S01E01)
Strážce spravedlnosti (TV seriál)
2007 A.M.P.E.D. (TV seriál)
Hvězdná brána (TV seriál)
Odveta (S10E17)
2003 Smallville (TV seriál)
Stín minulosti (S02E19)
2001 Noční přízraky (TV seriál)
Pasadena (TV seriál)
The Chris Isaak Show (TV seriál)
2000 Andromeda (TV seriál)
Hollywood Off-Ramp (TV seriál)
Svoboda nade vše (TV seriál)
Černý anděl (TV seriál)
1999 Krutá říše (TV seriál)
Hvězdná brána (TV seriál)
Vyhánění čerta ďáblem (S03E13)
Vzpomínky Jolinar (S03E12)
1998 First Wave (TV seriál)
Jednotka zpětného nasazení (TV seriál)
Síť (TV seriál)
Vrána (TV seriál)
1997 Dead Man's Gun (TV seriál)
Případ pro Sam (TV seriál)
Staří známí (S02E06)
1996 Zmije (TV seriál)
1995 Baywatch Nights (TV seriál)
Odpadlík (TV seriál)
Hra lhářů (S04E05)
1994 Blesk v ráji (TV seriál)
1993 Danger Theatre (TV seriál)
South of Sunset (TV seriál)
Superman (TV seriál)
1992 Dangerous Curves (TV seriál)
Pobřežní hlídka (TV seriál)
Válka nervů (S02E13)
1990 Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
The Switch (S02E02)
1989 Pobřežní hlídka (TV seriál)
Škola mazáků (S01E08)
1987 Hooperman (TV seriál)
1986 The Wizard (TV seriál)
1984 1st & Ten (TV seriál)
1983 A-Team (TV seriál)
Hardcastle a McCormick (TV seriál)
1979 Knots Landing (TV seriál)

Dokumentární

2006 Zářivé kaskadérské chvíle (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

2002 Bombmakers

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky