foto

Claudia Christian

  • nar. 10.8.1965 (52 let)
    Glendale, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sexy ozdoba hororových a akčních béček Claudia Christian se narodila 10. srpna 1965 v kalifornském Glendale a poprvé si zahrála už v pěti letech ve školním představení indiánku. Po poločase vyplněném střední školou a roznášením kafí v kavárně, se k slibně nakročené herecké kariéře vrátila a v roce 1984 začala v televizi jednorázovým hostováním v seriálech („DALLAS“, „MIKE HAMMER“, „A-TEAM“ aj.) a vedlejšími rolemi v televizních filmech (VRAŽDY PODLE KALENDÁŘE).

O tři roky později debutovala i na stříbrném plátně vedlejší rolí striptérky, do které vstoupí brutální mimozemšťan v akční „bad alien“ sci-fi TAJEMNÉ ZLO (1987) a nevýrazné televizní filmy v její filmografii pro změnu na čas nahradily nevýrazné normální filmy. K hororovému žánru se vrátila až o dlouhé tři roky později, ale stálo to zato. V Lustigově MANIAC COPOVI II (1990) si zahrála hlavní roli policejní psycholožky Susan Riley, která zjišťuje, že policejní zabiják o kterém blouzní její pacientka skutečně existuje a rozhodne se jej zastavit. Pokud jste film viděli, určitě i vám utkvěla v paměti scéna, kdy maniakální polda Cordell připoutá Claudii zvenčí za volant auta a pak ho roztlačí z kopce do plného provozu.

Stejně si vedla i v 90. letech a televizní snímky jako KALEIDOSKOP (1990) podle Danielle Steel nebo ŽENA, KTERÁ ZHŘEŠILA (1991) střídala s příjemnými béčky jako ARÉNA (1991) nebo HEXINA (1993). V roce 1994 kdy natočila svůj na dlouho poslední zajímavější film BLÁZNIVÝ ÚNOS, také zakotvila na čtyři roky v startrekovském kultovním seriálu BABYLON 5, kde ztvárnila velitelku Susan Ivanova, kterou lze vzhledem k popularitě seriálu označit za její životní roli. V našich kinech se naposledy objevila v poslední seagalovce netočené v Evropě NA POKRAJI SMRTI (2002).

Mezi Claudiiny velké vášně patří vedle hraní také hudba a psaní. Vydala zatím 4 hudební alba ("Taboo", "Claudia Squared", "Once Upon a Time" a "Area 51") a také sérii dětských knížek „The Misadventures of Miss Emma Bradford." Claudia mluví plynně francouzsky, italsky a německy a ráda svých jazykových znalostí využívá při hraní. Má slabost pro operu, extrémní sporty a starožitnosti. V roce 1998 ji SFX Magazine zvolil „nejvíce sexy ženou ve sci-fi.“

Josef "choze" Blažek

Herecká filmografie

Filmy

2017 Dirty Dead Con Men
Chicanery
2014 California Scheming
2013 The Wrong Woman (TV film)
Watercolor Postcards
2012 Noc v letadle
Prodigy Bully (TV film)
Strange Frame
2010 Apokalypsa meteorů
2009 Serbian Scars
2008 The Dot Man
2006 Garden, The
2005 Geppetto's Secret
2004 Quiet Kill
2003 Failures, The
2002 At Last... (amatérský film)
Darth Vader's Psychic Hotline
Na pokraji smrti
2001 Atlantida: Tajemná říše
Never Die Twice
2000 Láska a sex
True Rights
1999 Haunting of Hell House, The
Návrat domů
Poslední plavba
Tvrdá lekce (TV film)
Žoldák 2 (TV film)
1998 Babylon 5: Na počátku (TV film)
Babylon 5: Třetí prostor (TV film)
Wing and a Prayer, A (TV film)
1997 Journey Beneath the Sea
Lancelot: Guardian of Time
Snide and Prejudice
1994 Senzační únos
1993 Columbo: Ve hře je všechno (TV film)
Hexina
Relentless: Mind of a Killer (TV film)
1992 Itsy Bitsy Spider, The
1991 Mom
Muž se třema rukama
Prolhaná dvojčata (TV film)
Toulavé kočky (TV film)
Žena, která zhřešila (TV film)
1990 Blázen do tebe
Kaleidoskop (TV film)
Maniac Cop 2
Svět naruby
1989 Aréna
Shannon's Deal (TV film)
Tale of Two Sisters
Závod s časem
1988 Čistý a střízlivý
Never on Tuesday
Police Story: Monster Manor (TV film)
1987 Tajemné zlo
The Highwayman (TV film)
1986 Blacke's Magic (TV film)
Dokonalá vražda (TV film)
Texas (TV film)
1984 Vraždy podle kalendáře (TV film)

TV seriály

2014 Castle na zabití (TV seriál)
Law & Boarder (S06E21)
2011 Grimm (TV seriál)
Let Your Hair Down (S01E07)
2010 Pod dohledem (TV seriál)
2009 Starhyke (TV seriál)
2005 Broken News (TV seriál)
2003 Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
2002 Everwood (TV seriál)
2001 Ghostwatch Live (TV seriál)
Hourglass (TV seriál)
2000 Machři a šprti (TV seriál)
Dead Dogs and Gym Teachers (E14)
Chokin' and Tokin' (E13)
1999 Lovci pokladů (TV seriál)
1998 Kelly Kelly (TV seriál)
1994 Babylon 5 (TV seriál)
1991 My Life and Times (TV seriál)
1985 Berrenger's (TV seriál)
1984 Mike Hammer (TV seriál)

Dokumentární

2014 One Little Pill
Writer with No Hands, The
2011 The Truth Is Out There
2002 Making of 'Atlantis: The Lost Empire', The
Official Star Wars Fan Film Awards, The (TV film)

TV pořady

1997 Space Cadets (TV pořad)

Hudební videoklipy

1998 Claudia Christian: Taboo (hudební videoklip)

Režijní filmografie

TV seriály

1997 Heartbreak Cafe, The (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace