foto

Eve Myles

  • nar. 8.7.1978 (39 let)
    Ystradgynlais, Wales, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila sa vo waleskom Ystradgynlais 8. júla 1978. Navštevovala miestnu školu Ysgol Maesydderwen School a v roku 2010 získala bakalára z herectva na Cardiff's Royal Welsh College of Music and Drama. Televízny debut odštartovala v britskom komediálnom seriáli HANG THE DJ (1999), za ktorým nasledovala malá rola vo filme SCORE (2001). Mylesová sa objavila aj na divadelných doskách. Angažmán dostala v Royal Shakespeare Company a v National Theatre. V roku 2000 sa Britom dostala do povedomia ako Ceri, majiteľka obchodu s bielizňou v seriáli z produkcie BBC BELONGING (2000 – 2009). Jej výkon v úspešnom seriáli bol ospevovaný kritikmi a v roku 2009 jej vyniesol nomináciu na BAFTA Cymru Award.

Počas práce na Belonging sa pravidelne objavovala aj v menších projektoch v divadle i televízii. V roku 2005 sa v malej úlohe Gwyneth/Gwen Cooper objavila v seriáli DOCTOR WHO. Jej pôvodne epizódna rola mala nevídaný úspech, a tak ňou bol inšpirovaný spin-off seriálu s názvom TORCHWOOD (2011). Mylesovej zatiaľ najúspešnejšia rola bola v minisérii LITTLE DORRIT (2008), ktorý bol natočený na motívy rovnomenného románu Charlesa Dickensa. V seriáli sa jej ušla rola Maggy, ženy, ktorá v detstve utrpela poranenie hlavy, kvôli čomu sa vývoj jej mozgu zastavil na rozumovej úrovni desaťročného dieťaťa.

V roku 2008 sa objavila v pilotnom diele seriálu MERLIN ako čarodejnica, ktorá sa pokúsila zabiť Princa Arthura. V roku 2012 sa vrátila do divadla, kde si po boku Zacha Braffa zahrala v jeho hre ALL NEW PEOPLE. Stvárnila tam excentrickú britskú majiteľku realitnej kancelárie, ktorá náhodne vyruší postavu Braffa pri pokuse o samovraždu v luxusnom plážovom dome jeho kamaráta.

Momentálne žije v Londýne s dlhoročným partnerom Bradleym Freegardom, waleským televíznym a divadelným hercom, s ktorým si padli do oka v roku 1994, keď spolu hrali v National Youth Theatre. 10. novembra 2009 sa im narodila dcéra Matilda.

Zoja "weexie" Weberová

Herecká filmografie

Filmy

2016 Eat Locals
2014 Under Milk Wood (TV film)
2009 Bit of Tom Jones?, A
Framed (TV film)
2006 Soundproof (TV film)
2005 Útěk z Colditzu (TV film)
Ve stínu matky
2003 EastEnders: Dot's Story (TV film)
2001 Skóre (TV film)

TV seriály

2016 Viktorie (TV seriál)
Mladá Anglie (S01E08)
Motor změn (S01E07)
Královnin manžel (S01E06)
další epizody (8)
2015 Broadchurch (TV seriál)
Episode #2.8 (S02E08)
Episode #2.7 (S02E07)
Episode #2.6 (S02E06)
další epizody (8)
2013 Frankie (TV seriál)
You, Me & Them (TV seriál)
2011 Torchwood (TV seriál)
The Blood Line (S04E10)
The Gathering (S04E09)
End of the Road (S04E08)
další epizody (10)
2009 Torchwood (TV seriál)
Day Five (S03E05)
Day Four (S03E04)
Day Three (S03E03)
další epizody (5)
2008 Malá Dorritka (TV seriál)
Merlin (TV seriál)
Torchwood (TV seriál)
Exit Wounds (S02E13)
Fragments (S02E12)
Adrift (S02E11)
další epizody (13)
Pán času (TV seriál)
Konec cesty (S04E13)
Ukradená Země (S04E12)
2007 Torchwood (TV seriál)
End of Days (S01E13)
Captain Jack Harkness (S01E12)
2006 Torchwood (TV seriál)
Combat (S01E11)
Out of Time (S01E10)
Random Shoes (S01E09)
další epizody (11)
2005 Pán času (TV seriál)
Nepokojná mrtvá (S01E03)
2001 Tales from Pleasure Beach (TV seriál)
2000 Belonging (TV seriál)

TV pořady

2012 Sunday Brunch (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace