foto

Burn Gorman

  • nar. 1.9.1974 (43 let)
    Hollywood, Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Burn Gorman, celým jménem Burn Hugh Gorman, se narodil 1. září 1974 v Kalifornii jako syn univerzitního profesora. Ve věku sedmi let se nicméně přestěhoval do Londýna. V Anglii také později vystudoval Manchester Metropolitan School of Theatre.

Jeho první role byla v seriálu CORONATION STREET. Časem zčásti přešel od televizi k filmům a zahrál si například ve filmu PENELOPE nebo THE OXFORD MURDERS. Nejvíce ho ovšem proslavila role sarkastického doktora Owena Harpera ve sci-fi seriálu TORCHWOOD.

Kromě seriálů a filmů se Burn hojně věnuje i divadlu. Velkého uznání se mu dostalo za roli ve hře The Green Man and Gong Donkeys, po jejímž shlédnutí byl kritikou prohlášen 'jedním z nejtalentovanějších mladých herců v Anglii'.

Co se týče jeho osobního života, od roku 2004 je ženatý s Sarah Beard a má dvě děti – syna Maxe (2006) a dceru Nell (2009).

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2018 Pacific Rim: Povstání
2016 Gernika
Imperium
In a Valley of Violence
2015 Purpurový vrch
2014 Alexandr a jeho opravdu hodně špatný a příšerně blbý den
Až na dno
2013 Jimi: Hvězda stoupá vzhůru
Pacific Rim - Útok na Zemi
Walking with the Enemy
2012 Červená světla
Tam nahoře
Temný rytíř povstal
2011 Johnny English se vrací
2010 Cemetery Junction
2009 Emily Brontëová: Bouřlivé výšiny (TV film)
2008 Curse of Steptoe, The
Oxford Murders, The
2007 Santa má bráchu
Sex, the City and Me (TV film)
Slečna Marplová: Zkouška neviny (TV film)
2006 Dalziel a Pascoe: Smrt v rodině (TV film)
Low Winter Sun (TV film)
Penelope
2005 Dohazovač
Případy inspektora Lynleyho: Zlatý řez (TV film)
Říkejte mi Kubrick
2004 Po krk v extázi
2002 Good Thief, A (TV film)
2001 Love Is Not Enough (TV film)

TV seriály

2017 Jamestown (TV seriál)
Epizoda 8 (E08)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
další epizody (6)
TURN (TV seriál)
Washington's Spies (S04E10)
Reckoning (S04E09)
Belly of the Beast (S04E08)
další epizody (6)
2016 Stan Lee's Lucky Man (TV seriál)
TURN (TV seriál)
Trial and Execution (S03E10)
Blade on the Feather (S03E09)
Mended (S03E08)
další epizody (10)
2015 Až tam nezbyl žádný (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
The Man in the High Castle (TV seriál)
Revelations (S01E04)
The Illustrated Woman (S01E03)
Forever (TV seriál)
The Last Death of Henry Morgan (E22)
The Night in Question (E21)
Dead Men Tell Long Tales (E18)
další epizody (4)
TURN (TV seriál)
Gunpowder, Treason and Plot (S02E10)
The Prodigal (S02E09)
Providence (S02E08)
další epizody (10)
2014 Forever (TV seriál)
Skinny Dipper (E11)
TURN (TV seriál)
The Battle of Setauket (S01E10)
Against Thy Neighbor (S01E09)
Challenge (S01E08)
další epizody (10)
Hra o trůny (TV seriál)
První svého jména (S04E05)
Přísežník (S04E04)
2013 Spies of Warsaw (TV seriál)
Hra o trůny (TV seriál)
A nyní je jeho stráž u konce (S03E04)
Ulička trestu (S03E03)
2011 Pomsta (TV seriál)
The Hour (TV seriál)
2010 Uprchlík (TV seriál)
2008 Hledači kostí (TV seriál)
Torchwood (TV seriál)
Exit Wounds (S02E13)
Fragments (S02E12)
Adrift (S02E11)
další epizody (13)
2007 Torchwood (TV seriál)
End of Days (S01E13)
Captain Jack Harkness (S01E12)
2006 Torchwood (TV seriál)
Combat (S01E11)
Out of Time (S01E10)
Random Shoes (S01E09)
další epizody (11)
2005 Funland (TV seriál)
Ponurý dům (TV seriál)
2001 Mersey Beat (TV seriál)
1985 EastEnders (TV seriál)
1960 Coronation Street (TV seriál)

Dokumentární

2006 Torchwood Declassified (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace