foto

Tomohisa Jamašita

  • nar. 9.4.1985 (32 let)
    Funabashi, Japonsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Yamashita Tomohisa, prezývaný aj Yamapi alebo Tomo-chan, je veľmi známy a obľúbený japonský herec a spevák. Narodil sa 9. apríla 1985 vo Funabashi, v Japonsku. Meria 175 cm, čo je na Japonca úctyhodná výška. Pôvodne sa volal Aoki Tomohisa, no po tom čo otec opustil jeho rodinu, zmenil si meno na Yamashita Tomohisa. Momentálne sú jeho rodinou matka Yamashita Naomi, mladšia sestra Yamashita Rina a dva psy, Hime-chan (Princezná) a P-chan. Medzi fanúšikmi sú najobľúbenejšie jeho frázy „Akira SHOCK!“ a „kon-kon“, ktoré pochádzajú z doramy Nobuta wo Produce alebo „Maji de?“ čo v preklade znamená „Vážne?“.

Yamapi bol veľmi talentovaný už ako malý chlapec, vďaka čomu sa stal v jedenástich rokoch členom agentúry Johnny & Associates, združujúcej a podporujúcej mladých talentovaných chlapcov. Bol členom (dokonca lídrom) japonskej chlapčenskej skupiny NEWS (názov bol vytvorený podľa svetových strán v angličtine – North, East, West, South) až do roku 2011, keď sa stal sólovým spevákom. V roku 2006 sa dočasne stal členom skupiny GYM. Ich singel „Fever to future“ bol použitý na propagáciu ženského volejbalového šampionátu. Ďalšími dvoma členmi boli Golf a Mike z Thajska. Názov skupiny bol vytvorený z iniciálok ich mien (Golf, Yamashita, Mike). Stal sa tiež členom dočasnej skupiny 'Shuji to Akira' (Shuji a Akira) spolu s Kamenashi Kazuyom, aby podporili a predstavili televízny seriál Nobuta wo Produce, v ktorom obaja hrali. Za štyri týždne sa predalo viac ako milión kópií ich singlu 'Seishun Amigo'.

Čo sa týka Yamapiho hereckej kariéry, najviac ho preslávili doramy (dorama = japonský seriál) Nobuta wo Produce (2005) a Kurosagi (Čierny podvodník, 2006), kde si zahral po boku tiež veľmi obľúbenej herečky, Horikita Maki. Ďalej hral napríklad v Code Blue (2008), dorame o mladých záchranároch, ktorí práve skončili školu a nastupujú do nemocnice, kde na nich čaká množstvo skúšok a realita ťažkej práce záchranárov. Tiež si zahral v dvojdielnom historickom seriáli Byakkotai (2007). Hovorí o skutočnom príbehu mladých sedemnásťročných chlapcov, ktorých poslali bojovať do vojny. Medzi filmy, v ktorých Yamapi hral, patria Ashita no Joe (Tomorrow's Joe) o chlapcovi, ktorý porazil boxerskú hviezdu a Eiga: Kurosagi.

O tom, aký je Yamapi dobrý herec však najlepšie hovoria ceny, ktoré vyhral. V roku 2000 získal cenu za najlepšieho nováčika v dorame Ikebukuro West Gate Park, v roku 2005 za najlepšieho herca v dorame Nobuta wo Produce, a ďalšiu cenu ako najlepší herec dostal za doramu Proposal Daisakusen. Podarilo sa mu tiež získať ceny „Most Beautiful“ a „Best Boyfriend“.

Anego

Herecká filmografie

Filmy

2016 Terra Formars
2014 Kindaichi Kosuke VS Akechi Kogoro Futatabi (TV film)
Kinkyori Renai
Naze Shojowa Yukai Sa Renakereba Naranakatta no Ka? (TV film)
Shounen wa Tori ni Natta (TV film)
2013 Kindaichi Kosuke vs Akechi Kogoro
2011 Ašita no Džó
2009 Code Blue: Doctor Heli kinkjú kjúmei - šinšun special (TV film)
2008 Eiga: Kurosagi
Puropôzu dai sakusen special (TV film)
2003 Budo no Ki (TV film)

TV seriály

2017 Boku, unmei no hito desu (TV seriál)
Code Blue 3 (TV seriál)
2015 Algernon ni Hanataba o (TV seriál)
5→9: wataši ni koi šita ikemen sugiru obósan (TV seriál)
2014 Kinkjori ren'ai (TV seriál)
2013 Summer Nude (TV seriál)
2012 Monsters (TV seriál)
Saikou no jinsei no owarikata (TV seriál)
2010 Code Blue (TV seriál)
2009 Buzâ bîto: Gakeppuchi no hîrô (TV seriál)
2008 Kódo burú (TV seriál)
2007 Bjakkotai (TV seriál)
Propózu daisakusen (TV seriál)
2006 Kurosagi (TV seriál)
2005 Nobuta. O purodjúsu (TV seriál)
ドラゴン桜 (TV seriál)
2004 Sore wa, tocuzen, araši no jó ni (TV seriál)
2003 Stand Up!! (TV seriál)
2002 Long Love Letter: Hjórjú kjóšicu (TV seriál)
Ranči no džoó (TV seriál)
2000 Ikebukuro Uesuto géto páku (TV seriál)
1999 P.P.O.I. (TV seriál)
1998 Šónen-tači (TV seriál)

TV pořady

2012 Route 66: Tatta Hitori no America (TV pořad)
1982 Waratte iitomo! (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace