foto

Ryan Robbins

  • nar. 26.11.1972 (47 let)
    Viktoria, British Columbia, Kanada

Biografie

Ryan Robbins už jako malý kluk věděl, že se jednou stane hercem. Ve svém rodném městě (Victoria v Britské Kolumbii v Kanadě) navštěvoval umělecky orientované školy, kde režíroval, psal, ale také hrál ve školních představeních. Už jako dvanáctiletý se na jevišti obrazně setkal i se Shakespearem. Po škole ovšem netradičně zahájil kariéru jako cirkusák a odjel pořádat cirkusová představení do Austrálie. Když se vrátil do Kanady, byl mu americký kontinent malým prostorem pro kreativní činnost, proto se rozhodl odjet do Asie. Jako dvacátník produkoval a režíroval různé projekty v Malajsii.

Jeho kreativita však neznala hranic. Kromě produkce a režie se začal zajímat také o hudbu - dalším způsobem, jak ze sebe svou nabuzenost dostat, když se opět vrátil do Kanady (Vancouver) se pro něj stala hudba - založil experimentální kapelu Hellenkeller. V této době byl Ryan oddaný umění - jako pravý bohém neměl kde složit hlavu, stal se z něj bezdomovec, v zimě přespávající ve slamech. Tato jistě děsivá fáze Ryanova života ale dlouho netrvala - brzy byl totiž při jednom svém vystoupení se skupinou si ho na pódiu všiml jeden regionální filmař, díky němuž pro Ryana začalo zlaté období filmu a televize, trvající dodnes.

Sám přiznává, že je neléčitelným komiksovým fanouškem a tento fakt ho přivádí stále více do rolí v seriálech s nádechem sci-fi, fantasy či komiksu. Zazářil v několika dílech BATTLESTAR: GALACTICY - tvrdí se dokonce, že je jediným hercem, který (vyjma různé cylonské kopie - zasvěcení vědí) v seriálu ztvárnil více rolí (koloniální důstojník na mírové stanici a posléze Charlie Connor. Kromě vlastního seriálu se objevil i v sequelu CAPRICA. Pro mnohé je znám svou postavou Ladona Radima v STARGATE: ATLANTIS či rolemi v seriálech SMALLVILLE, THE COLLECTOR, SUPERNATURAL, THE BUG, jPOD aj.

V současné době se naplno věnuje natáčení seriálu SVATYNĚ s týmem Amandy Tappingové - jako vlkodlak Henry Foss získal v roce 2009 cenu za nejlepší mužský hostující herecký výkon v dramatickém seriálu, mimoto však také figuruje v seznamu "nejvíce sexy vlkodlaků televize a filmu" a "deseti nejúžasnějších televizních sci-fi herců". Za roli v seriálu THE BUG získal třikrát cenu Leo.

Jako filmový herec se Ryan příliš neangažuje, přesto si ho můžete všimnout třeba ve filmu CESTUJÍCÍ s Anne Hathawayovou, CATWOMAN s Halle Berryovou, KRÁČEJÍCÍ SKÁLA apod. Za menší roli ve filmu When Jesse James Was Born získal cenu pro nejlepšího herce na festivalu v Sacramentu.

Ryan Robbins má za ženu herečku Rebeccu Reichertovou. Mají spolu dceru. Kromě toho se Ryan aktivně zabývá hudbou (chystá nové album) a svou největší láskou - nezávislým filmem.

vickeyek

Herecká filmografie

Filmy

2020 Rules For Werewolves
Sniper: Assassin's End
2019 Daughter
2018 Scorched Earth
Smutek černé vdovy (TV film)
Tři na cestě
2017 Chatrč
The Lost Wife of Robert Durst (TV film)
2016 Not with His Wife (TV film)
Spectral
The Confirmation
Warcraft: První střet
2015 Pod vysokým napětím
2014 Reasonable Doubt
Sedmý syn
2013 Cesta za spravedlností: Srdcová královna (TV film)
Kyberválka (TV film)
Vražda za vraždu
2012 Chladnokrevný
Experiment Philadelphia (TV film)
2011 Apollo 18
Everything and Everyone
Marilyn
Upír
2010 Wrecked
2009 Leslie, My Name Is Evil
Smile of April
2008 Alice & Huck
Cestující
Sheltered Life
2007 Taming Tammy
Vetřelci vs. Predátor 2
2006 Vražda je tak snadná (TV film)
2005 Behind the Camera: The Unauthorized Story of 'Mork & Mindy' (TV film)
Cabin Movie, The
2004 Catwoman
Kráčející skála
2003 Battlestar Galactica (TV film)
Výplata
2002 Noční loupež
Sniper
2001 L.A.P.D.: To Protect and to Serve (TV film)
The Miracle of the Cards (TV film)
Turbulence 3: Heavy Metal
1999 Late Night Sessions
1997 Horsey

TV seriály

2020 Ledová archa (TV seriál)
Připraveni na nejhorší (E02)
Riverdale (TV seriál)
Kapitola 69: „Čestní muži“ (S04E12)
Kapitola 68: „Kvízová show“ (S04E11)
Kapitola 67: „Týmová depka“ (S04E10)
2019 Deadly Class (TV seriál)
Saudade (E05)
Noise, Noise, Noise (E02)
Pure (TV seriál)
Episode 6 (S02E06)
Episode 5 (S02E05)
Episode 4 (S02E04)
další epizody (6)
Riverdale (TV seriál)
Kapitola 66: „Mandarinka“ (S04E09)
2018 Deadly Class (TV seriál)
Reagan Youth (E01)
Sacred Lies (TV seriál)
Chapter Five: St. Chad's Day (S01E05)
Chapter Four: God's Eyes (S01E04)
Chapter Three: The Iron Slippers (S01E03)
další epizody (5)
2017 Ghost Wars (TV seriál)
Post-Apocalypse Now (E09)
Pure (TV seriál)
Baptism (S01E06)
Communion (S01E05)
Funeral (S01E04)
další epizody (6)
Yellow (TV seriál)
Darebák (TV seriál)
The Determined and the Desperate (S04E04)
2016 V zajetí kouzel (TV seriál)
Have You Brought Me Little Cakes (S01E13)
Arrow (TV seriál)
Taken (S04E15)
Code of Silence (S04E14)
Blood Debts (S04E10)
Akta X (TV seriál)
Zakladatelova mutace (S10E02)
2015 Proof (TV seriál)
Showdown (E03)
Motiv (TV seriál)
Nejlepší nepřátelé (S03E09)
Arrow (TV seriál)
Dark Waters (S04E09)
Brotherhood (S04E07)
Lost Souls (S04E06)
další epizody (6)
Continuum (TV seriál)
Final Hour (S04E06)
The Desperate Hours (S04E05)
Zero Hour (S04E04)
další epizody (6)
Bylo, nebylo (TV seriál)
Lapač snů (S05E05)
2014 Vesmírná loď Ascension (TV seriál)
Continuum (TV seriál)
Last Minute (S03E13)
The Dying Minutes (S03E12)
3 Minutes to Midnight (S03E11)
další epizody (5)
Falling Skies (TV seriál)
Saturday Night Massacre (S04E07)
Door Number Three (S04E06)
Mind Wars (S04E05)
další epizody (7)
2013 Falling Skies (TV seriál)
Be Silent and Come Out (S03E06)
At All Costs (S03E04)
Badlands (S03E03)
další epizody (4)
Zločin (TV seriál)
Reckoning (S03E09)
Eminent Domain (S03E06)
Scared and Running (S03E05)
další epizody (5)
2012 Arctic Air (TV seriál)
Falling Skies (TV seriál)
A More Perfect Union (S02E10)
The Price of Greatness (S02E09)
Death March (S02E08)
další epizody (10)
Hell on Wheels (TV seriál)
The Railroad Job (S02E05)
Viva la Mexico (S02E01)
2011 Mortal Kombat: Legacy (TV seriál)
Svatyně (TV seriál)
Svatyně pro nikoho (2.část) (S04E13)
Svatyně pro nikoho (1.část) (S04E12)
Hlubiny (S04E11)
další epizody (19)
2010 Doylův okrsek (TV seriál)
Caprica (TV seriál)
Here Be Dragons (E17)
The Heavens Will Rise (E16)
Blowback (E14)
další epizody (4)
Svatyně (TV seriál)
Dutí lidé (S03E10)
Strážce (S03E09)
Za krále a za vlast (S03E08)
další epizody (12)
2009 Riese (TV seriál)
Svatyně (TV seriál)
Pokání (S02E09)
Pravda (S02E07)
Úlomky (S02E06)
další epizody (9)
Battlestar Galactica (TV seriál)
The Oath (S04E13)
2008 Hlídka (TV seriál)
Svatyně (TV seriál)
Instinkt (S01E11)
Válečníci (S01E10)
Requiem (S01E09)
další epizody (11)
jPod (TV seriál)
Ďáblův sluha (TV seriál)
Cancun (S01E18)
Battlestar Galactica (TV seriál)
He That Believeth in Me (S04E01)
2007 Painkiller Jane (TV seriál)
Agentura Jasno (TV seriál)
Špatná konstelace (S01E10)
Battlestar Galactica (TV seriál)
Crossroads: Part 1 (S03E19)
The Woman King (S03E14)
2006 Alice, I Think (TV seriál)
Blade (TV seriál)
Krvavé svědectví (TV seriál)
Saved (TV seriál)
Battlestar Galactica (TV seriál)
Collaborators (S03E05)
Exodus: Part 2 (S03E04)
Exodus: Part 1 (S03E03)
Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Návrat, 1. část (S03E10)
Společný zájem (S03E07)
Převrat (S02E17)
Láska je Láska (TV seriál)
Lásko moje sbohem (S03E10)
2005 Lovci duchů (TV seriál)
Kletba (S01E08)
Na Západ (TV seriál)
2004 Days, The (TV seriál)
Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Oko bouře (S01E10)
Bouře (S01E09)
Královská nemocnice (TV seriál)
The Collector (TV seriál)
Vincentův svět (TV seriál)
Doprovod (S01E01)
Mrtví jako já (TV seriál)
Pospěš! (S02E05)
2003 Smallville (TV seriál)
Vyhnanec (S03E01)
2002 Jeremiah (TV seriál)
The Bag (S01E06)
Uneseni (TV seriál)
Za oblohou (E01)
Zóna soumraku (TV seriál)
Věřte nevěřte (TV seriál)
Svíčka / Květinová porota / Rádce / Staré kolo / Učitel hudby (S04E08)
2001 The Chris Isaak Show (TV seriál)
Wolf Lake (TV seriál)
Krajní meze (TV seriál)
Čas od času (S07E15)
2000 Big Sound (TV seriál)
Just Deal (TV seriál)
Černý anděl (TV seriál)
1999 Strange World (TV seriál)
Milénium (TV seriál)
The Sound of Snow (S03E12)
1998 Jednotka zpětného nasazení (TV seriál)
Sedm dní (TV seriál)
Síť (TV seriál)