foto

Marshall Thompson

  • nar. 27.11.1925
    Peoria, Illinois, USA
  • zem. 18.5.1992 (66 let)
    Royal Oak, Michigan, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento americký herec se narodil 27. listopadu 1925 v Peoria ve státě Illinois. Celým jménem se jmenoval James Marshall Thompson. Ve svých pěti letech se se svými rodiči přestěhoval do Los Angeles. Jeho otec si zde zařídil úspěšnou zubní praxi. Jeho matka byla zpěvačkou v divadle. Do herectví se zamiloval na střední škole, když si zahrál v jednom divadelním představení. Zde si ho všiml místní vyhledávač talentů.

Zapsal se na Occidental College, kde začal studovat herectví. Zde se stal také členem závodního týmu. V té době podepsal smlouvu s filmovým studiem Universal. Začínal menšími rolemi ve válečných filmech jako např. RECKLESS AGE. Jednu ze svých největších rolí ztvárnil v dobrodružném seriálu DAKTARI.

V soukromí se rád věnoval fotografování, rád jezdil na koni, hrál na kytaru. K jeho nejlepším přátelům patřila herečka Betty Lynn. Zemřel 18. května 1992 v Royal Oak v americkém Michiganu. Bylo mu 66 let. Se svoji ženou Barbarou Long, s níž byl ženatý od roku 1949 až do své smrti, měl dceru Janet. Seznámil je herec Roddy Mc Dowall. Svojí poslední roli vytvořil v americkém akčním filmu MC BAIN, kde si zahrál po boku Christophera Walkena a Michaela Ironsidea. Hostoval v seriálech ULICE SAN FRANCISKA a TO JE VRAŽDA, NAPSALA.

Josef "videofil" Novák

Herecká filmografie

Filmy

1991 McBain
1986 Dallas: The Early Years (TV film)
1983 Bog
1982 Bílý pes
1980 Záhadný vzorec
1978 Cruise Into Terror (TV film)
1977 Nový začátek
1972 George
1970 Ride the Tiger (TV film)
1966 Podmořská cesta kolem světa
To the Shores of Hell
1965 Šilhavý lev Clarence
Zebra in the Kitchen
1964 Mighty Jungle, The
Yank in Viet-Nam, A
1962 No Man Is an Island
1961 Flight of the Lost Balloon
1959 First Man Into Space
1958 Fiend Without a Face
It! The Terror from Beyond Space
Secret Man, The
1957 Grande caccia, La
Lure of the Swamp
1956 Down Liberty Road
1955 Battle Taxi
Courtship of George Washington and Martha Custiss, The (TV film)
Crashout
Cult of the Cobra
Good Morning, Miss Dove
Promise, The (TV film)
To Hell and Back
1954 Port of Hell
1953 The Caddy
1952 My Six Convicts
The Rose Bowl Story
1951 The Basketball Fix
Vysoký cíl
1950 Devil's Doorway
Dial 1119
Mystery Street
Stars in My Crown
1949 Bojiště
Roseanna McCoy
1948 B.F.'s Daughter
Command Decision
Homecoming
Words and Music
1947 The Romance of Rosy Ridge
1946 Bad Bascomb
Cockeyed Miracle, The
Gallant Bess
The Secret Heart
The Show-Off
1945 Byli obětováni
Hodiny
The Valley of Decision
Twice Blessed
1944 Blonde Fever
Henry Aldrich, Boy Scout
Reckless Age
The Purple Heart

TV seriály

1995 Svengoolie (TV seriál) - a.z.
1978 Centennial (TV seriál)
1972 George (TV seriál)
1966 Daktari (TV seriál)
1960 Angel (TV seriál)
1959 World of Giants (TV seriál)
1949 Fireside Theatre (TV seriál)

Dokumentární

2010 Paws, Claws & Videotape (TV film) - a.z.
1966 World of Inner Space, The

Režijní filmografie

Filmy

1964 Yank in Viet-Nam, A
1958 Fiend Without a Face

TV seriály

1964 Můj přítel delfín (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace