foto

Dileep Rao

  • nar. 29.7.1973 (43 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americký herec sa narodil v Los Angeles, California. Vyrastal však v Saudskej Arábii, v Colorade a nakoniec v Claremonte v Californii. Vyštudoval University of California v San Diegu. Neskôr sa presťahoval do Los Ageles, kde začal hrávať v rôznych divadlách.
Na obrazovkách debutoval seriálmi VYJEDNÁVAČI a BRATIA A SESTRY. Do povedomia divákov sa ale zapísal až filmovou úlohou v horore Sama Raimiho STIAHNI MA DO PEKLA. V tom istom roku sa ešte predstavil v Cameronovom kasovom trháku AVATAR.
Dileep Rao po Avatare sľubne rozbehol hereckú kariéru, čo môžeme vidieť aj z jeho ďalšieho projektu INCEPTION, autorského „malého“ filmu Christophera Nolana.

M "ed_wood" B

Herecká filmografie

Filmy

2017 The Old Hag Syndrome
2016 Where You Are
2015 Beeba Boys
2014 Murder of a Cat
Polis
2011 Fanboy
2010 Počátek
2009 Avatar
Stáhni mě do pekla

TV seriály

2015 Con Man (TV seriál)
2014 Z Nation (TV seriál)
2013 Doteky osudu (TV seriál)
Přiblížení (S02E02)
Horizont událostí (S02E01)
2006 Bratři a sestry (TV seriál)
Policejní vyjednavači (TV seriál)

Dokumentární

2010 Capturing Avatar
Inception - Making of film

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace