foto

Gabriel Thomson

  • nar. 27.10.1986 (33 let)
    Hammersmith, Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Gabriel Francis Marshall-Thomson se narodil 27. října 1986 v Londýně. Jeho otec byl také hercem, nyní je učitelem dramatu. Jeho matka pracuje jako choreografka. Gabriel má ještě staršího bratra Alexe.

Hrát začal již ve čtyřech letech. Objevil se například v televizním filmu BIBLE - STARÝ ZÁKON: JOSEF (1995), v příběhu o Pinocchiovi THE NEW ADVENTURES OF PINOCCHIO (1999) či v NEPŘÍTELI PŘED BRANAMI (2001). Dokonce se o něm uvažovalo jako o představiteli Harryho Pottera, ale roli nakonec získal Daniel Radcliffe.

Největší popularitu mu přinesla role Michaela Harpera v populárním britském sitcomu MOJE RODINA, kde hraje již od roku 2000. Zatím bylo natočeno deset sérií.

Gabriel se věnuje i divadlu, hrál ve Snu noci svatojánské a v Mnoho povyku pro nic. S British Shakespeare Company vystoupil v roce 2009 i v Praze. V roce 2010 se připojil k GB Theatre Company.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2014 The Lost Choices
2010 13Hrs
2001 Nepřítel před branami
1999 Great Expectations (TV film)
The New Adventures of Pinocchio
1997 Painted Lady (TV film)
1995 Bible - Starý zákon: Josef (TV film)

TV seriály

2009 Moje rodina (TV seriál)
Podivné Vánoce 2039 (S09E10)
Kenzova úloha (S09E09)
Guru (S09E08)
další epizody (10)
2008 Moje rodina (TV seriál)
Vyložené karty (S08E03)
Loupež má krátké nohy (S08E02)
Past na rodiče (S08E01)
2007 Moje rodina (TV seriál)
Svátky nesvátky (S07E10)
Život začíná v padesáti (S07E09)
Rozejít se není těžké (S07E08)
další epizody (10)
2006 Moje rodina (TV seriál)
Srdce Vánoc (S06E08)
Umění být Susan (S06E07)
A další zvířena (S06E06)
další epizody (8)
2000 Moje rodina (TV seriál)
Mnoho povyku pro Bena (S01E08)
Telecí období (S01E07)
Smrt nechodí po horách (S01E06)
další epizody (8)