foto

Cliff De Young

  • nar. 12.2.1945 (74 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Cliff De Young (Clifford Tobin DeYoung), americký spevák, hudobník a herec sa narodil 12. februára 1946 v Los Angeles, Kalifornii. Študoval na California State University. Svoju umeleckú činnosť zahájil v 60. rokoch ako spevák rockovej skupiny Clear Light, ktorá koncertovala s legendárnymi hviezdami ako Jimi Hendrix, Janis Joplin alebo The Doors.

Po rozpade kapely v roku 1970 odišiel do New Yorku, kde účinkuje v muzikáli Hair, a v psychologickom filme z prostredia vojny vo Vietname od amerického spisovateľa a scenáristu Davida Rabea “Sticks and Bones”, za čo si vyslúži ocenenie Tony Award. Po piatich rokoch účinkovania v New Yorku sa vracia do rodnej Kalifornie. Tu sa objaví v rôznych televíznych filmoch ako napr. Sunshine, kde si zahral mladého vdovca Sama Haydena, vychovávajúceho po smrti matky svojho 5-ročného syna, alebo vo vojnovom filme Glory (1989), kde stelesnil kontroverzného plukovníka Únie Jamesa Montgomeryho. Účinkuje aj v Star Trek: Deep Space Nine v episóde “Vortex“.

Cicis

Herecká filmografie

Filmy

2016 A Week in London
2010 Cesta nikam
2008 2012: Soudný den
Solar Flare
2006 The Hunt
2004 Poslední let
Slib věčné lásky (TV film)
2002 Cesta do války (TV film)
Hurikán
Tajný život (TV film)
2001 Skoro dospělá (TV film)
2000 Getting Away with Murder: The JonBenet Ramsey Mystery (TV film)
Úmyslný čin (TV film)
Čas proměn (TV film)
1999 Poslední muž na planetě Země (TV film)
1997 George Wallace (TV film)
Nerovná partie
Podivná hra (TV film)
1996 Suplent
Svůdná nenávist (TV film)
Věznice Andersonville (TV film)
Čarodějky
1995 An Element of Truth (TV film)
Carnosaur 2
1994 Revenge of the Red Baron
Terminal Voyage
1993 Křehké oběti (TV film)
Monstrum (TV film)
Skateboard Kid
1992 Detektiv Nails (TV film)
Dr. Giggles
Láska může zabíjet (TV film)
Zločinecké způsoby (TV film)
1991 N.Y.P.D. Mounted (TV film)
Nesmrtelné hříchy
Čtvrtý příběh (TV film)
1990 Crackdown
Flashback
Where Pigeons Go to Die (TV film)
1989 Forbidden Sun
Glory
Rude Awakening
1988 Dance 'Til Dawn (TV film)
In Dangerous Company
Strach
Vražedný puls
1987 Krycí jméno: Tanečník (TV film)
Supové hrůzy
1986 Malý navigátor
Smrtící triky
Zachránce rodiny (TV film)
1985 Deadly Intentions (TV film)
Tajná ctitelka
1984 Lehkomyslní
Protokol
1983 Dívka k pronajmutí (TV film)
Hlad
Independence Day
Invasion of Privacy, An (TV film)
1981 Awakening of Candra, The (TV film)
Shock Treatment
1980 Fun and Games (TV film)
Scared Straight! Another Story (TV film)
1979 Seeding of Sarah Burns, The (TV film)
1978 Modré límečky
1977 3,000 Mile Chase, The (TV film)
Sunshine Christmas (TV film)
1976 Lindbergh Kidnapping Case, The (TV film)
1975 Night That Panicked America, The (TV film)
1974 Harry a Tonto
1973 Sticks and Bones
Sunshine (TV film)
1972 Pilgrimage
Sticks and Bones

TV seriály

2008 Chirurgové (TV seriál)
Tam pod nebeskou bání 2/2 (S05E02)
Tam pod nebeskou bání – 1. část (S05E01)
2005 Alias (TV seriál)
Cesta domů (S04E11)
2002 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Poslední kapka (S03E01)
2001 Ten, kdo tě chrání (TV seriál)
The Men from the Boys (S01E05)
Západní křídlo (TV seriál)
On the Day Before (S03E04)
1998 JAG (TV seriál)
Oči černé (S04E01)
1997 Poslední don (TV seriál)
1996 Relativity (TV seriál)
JAG (TV seriál)
Obranná akce (S01E12)
1995 JAG (TV seriál)
Pilot (S01E01)
1994 Nebe a peklo (TV seriál)
Robocop (TV seriál)
1993 Akta X (TV seriál)
Akta X: Úvod (S01E01)
Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Vortex (S01E11)
1985 Divadlo Raye Bradburyho (TV seriál)
Robert Kennedy & His Times (TV seriál)
Tall Tales and Legends (TV seriál)
1984 Master of the Game (TV seriál)
To je vražda, napsala (TV seriál)
1978 Centennial (TV seriál)
King (TV seriál)
1976 Captains and the Kings (TV seriál)
1975 Sunshine (TV seriál)
1954 The Secret Storm (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace