foto

Joe Grifasi

  • nar. 14.6.1944 (75 let)
    Buffalo, New York, USA

Biografie

Joseph "Joe" Grifasi se narodil 14.června 1944 v New Yorku. Jeho matka Patricia byla ženou v domácnosti zatímco jeho otec Joseph J. Grifasi pracoval jako dělník na stavbách. Již od malička Joe prokazoval známky hereckého talentu, vymýšlel si vlastní scénky, které pak předváděl před svými příbuznými a každý potlesk byl pro něj odměnou.

Joe promoval na katolické střední škole v Buffalo, kde jeho hlavní zálibou bylo hraní fotbalu a vystupování ve školních divadelních hrách. Před tím než vstoupil do armády Spojených států studoval atletiku na Canisius Univerzitě v Buffalo. Láska k herectví byla ale silnější a tak po vystoupení z armády začal studovat na Yale School of Drama, kde potkal svojí budoucí ženu, jazzovou sopránistku Jane Iru Bloom. 

Joe Grifasi získával a získává většinou vedlejší role, ve velkých filmech. I tak svou malou roli dokáže povznést na takovou úroveň, že je nezapomenutelná. V poslední době se více věnuje divadelním prknům. Mezi jeho nejlepší přátele patří herečka Meryl Streep, nebo herec Jack Nicholson. Všichni tři si společně zahráli ve filmu Jako nepoddajný plevel.

Tereza "Streeper" Filounková

Herecká filmografie

Filmy

2018 Radium Girls
2016 Baked in Brooklyn
No Pay, Nudity
The American Side
2014 Sen noci svatojánské Julie Taymor (divadelní záznam)
2010 Patricia Cornwell: Posedlost (TV film)
2009 Pod novým vedením
2007 Temná hmota
The Last New Yorker
2006 Creating Karma
Zločin
2005 Tajemná vražda
2004 Přes noc třicítkou
2003 Bought & Sold
Rubout (TV film)
2002 Auto Focus - Muži uprostřed svého kruhu
Grasp
Incident
2001 61* (TV film)
Queenie in Love
2000 Other Me, The (TV film)
Čekání na ozvěnu
1999 Burani ve městě
Gólová výměna (TV film)
1998 Blood on Her Hands (TV film)
Muž bez kůže
1997 Sunday
1996 Báječný den
Nepřípustný nátlak (TV film)
1995 Batman navždy
Machři
Poslední čtvrťák
Stín pochybnosti (TV film)
Tlouštík
Vlak plný peněz
1994 Bláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapas
Jack Reed 3: Na dosah spravedlnosti (TV film)
Takoví normální zabijáci
Záskok
1993 Benny a Joon
Household Saints
Nakažlivý žár (TV film)
1992 Citizen Cohn (TV film)
Lift
Primary Motive
Sinatra (TV film)
1991 Město naděje
1990 Podezření
1989 Je naděje
Kojak: Ariana (TV film)
Perfektní svědek (TV film)
Rodinná exploze
1988 Bláznivá střela
Kšeft za všechny prachy
Osudové pláže
The Appointments of Dennis Jennings
1987 Jako nepoddajný plevel
Matewan
Pod vlivem úplňku
1986 Do vlastních řad (TV film)
Smrtící triky
1985 Brewsterovy milióny
Doktorem proti své vůli
1984 Flamingo Kid
Papež z Greenwich Village
Žbluňk!
1983 Dočkáme se někdy rána? (TV film)
1982 Elephant Man, The (TV film)
Klid noci
1981 Bláznivá dálnice
The Gentleman Bandit (TV film)
1980 Ztraceni beze stop
1979 Skoro jako v ráji
1978 Lovec jelenů
On the Yard
1977 Secret Service (TV film)

TV seriály

2018 Bull (TV seriál)
A Girl Without Feelings (S03E07)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Info Wars (S19E12)
2017 The Marvelous Mrs. Maisel (TV seriál)
Because You Left (S01E03)
Bull (TV seriál)
Already Gone (S02E02)
2016 Dobrá manželka (TV seriál)
Jason se vrací (S07E13)
2015 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Depravity Standard (S17E09)
2014 Jak prosté (TV seriál)
Ruka (S03E05)
2013 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Deadly Ambition (S14E15)
2011 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Smoked (S12E24)
Pursuit (S12E17)
2010 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Penetration (S12E08)
2009 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Liberties (S10E21)
2007 Bronx Is Burning, The (TV seriál)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Alternate (S09E01)
2006 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Underbelly (S08E07)
Jed (S07E18)
2005 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Árijské bratrstvo (S07E06)
2003 Pohotovost (TV seriál)
Co dál? (S10E01)
2001 Some of My Best Friends (TV seriál)
Právo a pořádek (TV seriál)
Deep Vote (S11E24)
1998 Právo a pořádek (TV seriál)
Cherished (S09E01)
1996 Předčasné vydání (TV seriál)
The Paper (S01E04)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Mummy Dearest (S03E11)
Právo a pořádek (TV seriál)
Corpus Delicti (S06E11)
1991 Právo a pořádek (TV seriál)
Out of Control (S02E08)
1990 Dvanáctý kanál (TV seriál)
Roseanne (TV seriál)
April Fool's Day (S02E22)
1986 Ellen Burstyn Show, The (TV seriál)
1970 All My Children (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace