foto

Igor Vološin

  • nar. 1.7.1974 (44 let)
    Sevastopol, Ukrajina, Sovětský svaz

Biografie

Igor Vološin po absolvování Divadelního institutu v Jaroslavli (1996) a moskevského VGIK (2000) zaujal dokumentárními filmy Mesivo (Břečka, 2000), Kurva (Suka, 2001 - uveden v soutěži dokumentů na MFF Karlovy Vary 2002), festivalová ocenění získal za krátký hraný film Ochota na zajcev (Lov na zajíce, 2003). Po dokumentu Guby (Rty, 2005) a Koza (2008) debutoval hraným filmem Nirvana (2008), fantaskní vizí drogové scény v Sankt Peterburgu. Následoval TV snímek Olympius inferno (2009) a další, výrazně stylizovaný film o drogové závislosti „vyprázdněné generace“ raných 90. let Já (Ja, 2009 – cena za kameru Dmitriji Jašonkovovi na FF Kinotavr v Soči).

46. MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2018 Sklep
2017 Lev Jašin. Vratar mojej mečty
2014 Skoryj 'Moskva-Rossija'
2011 Atlantika
Beduín
2009
Olimpius Inferno
2008 Nirvana
2003 Ochota na zajcev

TV seriály

2016 Olga (TV seriál)

Dokumentární

2002 Suka

Scenáristická filmografie

Filmy

2014 Skoryj 'Moskva-Rossija'
2011 Atlantika
Beduín
2009

Dokumentární

2002 Suka

Herecká filmografie

Filmy

2008 Nirvana

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2002 Suka

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace