foto

Jack Cassidy

  • nar. 5.3.1927
    Richmond Hill, New York, USA
  • zem. 12.12.1976 (49 let)
    Západní Hollywood, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

John Joseph Edward ("Jack") Cassidy bol slávny americký herec, spevák a divadelná hviezda na Broadway v New Yorku.
Narodil sa ako najmladší syn nemeckej matke a írskemu otcovi. V 15 rokoch skončil školu a stal sa hercom. V roku 1943 sa newyorskom muzikáli “Something For the Boys“ objavil prvýkrát na pódiu. Potom sa vypracoval na hviezdu tohto žánru. Prvú hlavnú postavu mal v muzikáli “Wish You Were Here“. Behom päťdesiatych a šesťdesiatych rokov pôsobil v inscenáciách na Broadway, napr.: “She Loves Me“, “Fade Out, Fade In“, “It's a Bird…It's a Plane…It's Superman“, "Maggie Flynn", atď. V roku 1964 mu bola udelená “Tony Award“ za najlepšiu vedľajšiu mužskú úlohu v muzikáli “She Loves Me“.
Popri tom vystupoval v televízii, väčšinou ako hosťujúca hviezda v seriáloch “Bewitched“, “Columbo“ (kde si až trikrát bravúrne zahral postavu vraha) a “Bonanza“. V roku 1967 dostal postavu Oscara Northa v seriáli “He & She“, za ktorú bol nominovaný na “Emmy Award“. V roku 1974 hral hlavnú postavu v trileri “Phantom of Hollywood“ a o rok neskôr sa objavil vo filme “Vražda na Eigeru“.
Cassidy bol alkoholik a zvlášť pod stresom bol náchylný k excesom. Zomrel v decembri 1976 pri požiari vo svojom byte vo West Hollywoode, zaspal pri zapálenej cigarete.
Cassidy bol dvakrát ženatý. V roku 1948 sa oženil s herečkou Evelyn Ward, s ktorou mal jedného syna Davida Cassidyho, ktorý bol hlavne v sedemdesiatych rokoch medzinárodnou hudobnou hviezdou. V roku 1956 sa Jack Cassidy oženil s herečkou Shirley Jones. Z tohoto manželstva, ktoré zaniklo v roku 1974, pochádzali synovia Shaun Paul, Patrick William a Ryan John, ktorí sú tiež činní v zábavnom priemysle.

smeke

Herecká filmografie

Filmy

1977 Benny and Barney: Las Vegas Undercover (TV film)
Tajná akta FBI
1976 Columbo: Kouzelné alibi (TV film)
W. C. Fields and Me
1975 Death Among Friends (TV film)
Knuckle (TV film)
Vražda na Eigeru
1974 Columbo: Vydat nebo zemřít (TV film)
June Moon (TV film)
Sin, American Style (TV film)
The Phantom of Hollywood (TV film)
1973 Of Men and Women (TV film)
Time for Love, A (TV film)
1972 Your Money or Your Wife (TV film)
1971 Bunny O'Hare
Columbo: Vražda podle knihy (TV film)
1970 Annie, the Women in the Life of a Man (TV film)
Cockeyed Cowboys of Calico County
George M! (TV film)
The Andersonville Trial (TV film)
1969 St. Patrick's Day TV Special (TV film)
1963 FBI Code 98
1962 Mister Magoo's Christmas Carol (TV film)
The Chapman Report
1961 Look in Any Window

TV seriály

1976 Feather and Father Gang, The (TV seriál)
1975 Matt Helm (TV seriál)
1973 Barnaby Jones (TV seriál)
Great Mysteries (TV seriál)
1972 Banyon (TV seriál)
1971 Alias Smith and Jones (TV seriál)
Cannon (TV seriál)
Sarge (TV seriál)
1970 Mary Tyler Moore (TV seriál)
Matt Lincoln (TV seriál)
McCloud (TV seriál)
Night Gallery (TV seriál)
Storefront Lawyers (TV seriál)
1969 Love, American Style (TV seriál)
The Governor & J.J. (TV seriál)
1968 Hawaii Five-O (TV seriál)
The Mod Squad (TV seriál)
1967 Coronet Blue (TV seriál)
He & She (TV seriál)
1966 Mission: Impossible (TV seriál)
That Girl (TV seriál)
The Girl from U.N.C.L.E. (TV seriál)
1965 Agent Smart (TV seriál)
I Spy (TV seriál)
1964 Bewitched (TV seriál)
Famous Adventures of Mr. Magoo (TV seriál)
Mr. Broadway (TV seriál)
1962 The Lucy Show (TV seriál)
Wide Country (TV seriál)
Zadáno pro Alfreda Hitchcocka (TV seriál)
1961 Everglades (TV seriál)
The Dick Powell Show (TV seriál)
1960 Surfside 6 (TV seriál)
The Chevy Mystery Show (TV seriál)
1959 Bonanza (TV seriál)
Gala de l'union (TV seriál)
Hawaiian Eye (TV seriál)
Hennesey (TV seriál)
Lock Up (TV seriál)
1958 77 Sunset Strip (TV seriál)
Bronco (TV seriál)
1957 Maverick (TV seriál)
Richard Diamond, Private Detective (TV seriál)
Wagon Train (TV seriál)
1955 Gunsmoke (TV seriál)
Zadáno pro Alfreda Hitchcocka (TV seriál)
1953 General Electric Theater (TV seriál)
The United States Steel Hour (TV seriál)
1950 Lux Video Theatre (TV seriál)

TV pořady

1974 Celebrity Sweepstakes (TV pořad)
1973 The $10,000 Pyramid (TV pořad)
1972 The Julie Andrews Hour (TV pořad)
1971 The 23rd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1970 Beat the Clock (TV pořad)
1969 The David Frost Show (TV pořad)
The Movie Game (TV pořad)
1968 The 20th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1965 The Hollywood Squares (TV pořad)
1962 The Tonight Show Starring Johnny Carson (TV pořad)
1961 Password (TV pořad)
1958 The Garry Moore Show (TV pořad)
1948 Toast of the Town (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace