foto

Diane Venora

  • nar. 10.8.1952 (66 let)
    Hartford, Connecticut, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Diane Venora, americká divadelná a filmová herečka v mladosti navštevovala v rodnom meste renomovanú školu dramatického umenia „Juilliard School of Drama“, kde sa vypracovala na divadelnú herečku klasických diel. Je špičkovou interprétkou postáv Shakespearových hier. Vrcholom jej dramatického umenia bolo stvárnenie postavy Hamleta v roku 1983 na New York Shakespeare Festivale. Bolo to po prvý raz, čo žena zahrala túto titulnú úlohu. Nevyhýba sa ani televíznej a filmovej produkcii. V roku 1988 bola za úlohu Chan Parker v oscarovom filme Clinta Eastwooda "Bird" nominovaná na cenu Golden Globe.

Cicis

Herecká filmografie

Filmy

2010 V lepší společnosti
Wish List, The (TV film)
2009 Follow the Prophet
Herkules 3D
Poslové spravedlnosti
Silver Street
2008 Childless
Stiletto
2005 Pohnutí
Self Medicated
2004 Američan
Breaking Dawn
2002 Heartbreak Hospital
2001 Megiddo: The Omega Code 2
2000 Hamlet
Závod s časem (TV film)
Čekání na ozvěnu
1999 Bláznivá jízda
Insider: Muž, který věděl příliš mnoho
Pravda zabíjí
Vikingové
Young Girl and the Monsoon, The
1997 Seed: A Love Story
Šakal
1996 Přežila jsem Picassa
Romeo a Julie
Special Report: Journey to Mars (TV film)
Suplent
1995 Nelítostný souboj
Tři přání
1990 Hamlet (TV film)
1988 Bird
1987 Jako nepoddajný plevel
1986 Smrtící triky
1985 Terminal Choice
1984 Cotton Club
1983 Cook a Peary: Boj o severní pól (TV film)
1982 A Midsummer Night's Dream (TV film)
1981 Vlci
1980 Getting There (TV film)

TV seriály

2010 Chirurgové (TV seriál)
Vrcholová fotografie (S06E17)
2009 Private Practice (TV seriál)
Second Chances (S02E14)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Vyhnanci a příbuzní (S07E06)
2008 Eleventh Hour (TV seriál)
2007 Médium (TV seriál)
Very Merry Maggie (S03E10)
2006 Myšlenky zločince (TV seriál)
Král rybářů: První část (S01E22)
2004 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Domov (S05E16)
1995 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Songs from the Cuckoo Birds (S01E22)
Full Moon (S01E21)
The Virus (S01E20)
další epizody (10)
1994 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Death Be Proud (S01E08)
Thunder Alley (TV seriál)
1993 Právo a pořádek (TV seriál)
Night & Fog (S03E13)
1985 Léta Páně (TV seriál)

Dokumentární

2005 C.S. Lewis: Beyond Narnia (TV film)
Making of 'Heat', The
RSC Meets USA: Working Shakespeare
1999 The Directors (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace