foto

AJ Michalka

  • nar. 10.4.1991 (26 let)
    Torrance, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herečka a speváčka celým menom Amanda Joy Michalka sa narodila 10. júna 1991 v Torrance, Kalifornia (USA). Jej mama Carrie Michalka bola roztlieskavačkou v Oakland Raiders NFL.

Amanda začala s herectvom vo svojich deviatich rokov. Okrem herectva sa venovala aj modelingu a pracovala pre spoločnosť National. Objavovala sa aj v rôznych časopisoch a reklamách.

Amanda je profesionálna speváčka a textárka. Medzi jej obľúbených umelcov patria Aqualung, POD, Coldplay, Jack's Mannequin, Switchfoot a Heart. Rovnako ako jej sestra Aly (Alyson Michalka), aj ona vie hrať na gitare a klavíri. Spolu s Alyson nahrala CD Into The Rush (2005).

Medzi jej záľuby patrí okrem spevu a herectva aj tanec, varenie, jazda na koni, čítanie a jazda na horskom bicykli. Spolu so sestrou Alyson majú troch psov Banditu, Roadie a Willowa. Ich štvrtý pes sa volal Saint, ale zomrel začiatkom roku 2007 kvôli mozgovému nádoru. Napísala aj pesničku "Something More" o vzťahu so svojím priateľom.

roning85

Herecká filmografie

Filmy

2017 Apple of My Eye
2016 Dirty Lies
2015 Weepah Way for Now
2014 Angels in Stardust
Expecting Amish (TV film)
2013 Nadějná Grace
2012 Gotten
2011 Salem Falls (TV film)
Super 8
2010 Pomalý Moe
Secretariat
2009 Pevné pouto
2007 Super Sweet 16: The Movie
2006 Haversham Hall (TV film)
Krásky od krav (TV film)
2005 Kitty's Dish (TV film)

TV seriály

2014 Silicon Valley (TV seriál)
Test v praxi (S01E07)
Motiv (TV seriál)
Slepá ulička (S02E05)
2010 Superkočky (TV seriál)
2004 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Souběžná hra (S04E03)
2003 Oliver Beene (TV seriál)
2002 Birds of Prey (TV seriál)
2001 Ten, kdo tě chrání (TV seriál)
1999 Passions (TV seriál)
1963 General Hospital (TV seriál)

TV pořady

2006 The Megan Mullally Show (TV pořad)
2005 Aly & AJ in Concert (TV pořad)
2004 Disney 411 (TV pořad)
2003 Napálené celebrity (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace