foto

AJ Michalka

  • nar. 10.4.1991 (29 let)
    Torrance, California, USA

Biografie

Herečka a speváčka celým menom Amanda Joy Michalka sa narodila 10. júna 1991 v Torrance, Kalifornia (USA). Jej mama Carrie Michalka bola roztlieskavačkou v Oakland Raiders NFL.

Amanda začala s herectvom vo svojich deviatich rokov. Okrem herectva sa venovala aj modelingu a pracovala pre spoločnosť National. Objavovala sa aj v rôznych časopisoch a reklamách.

Amanda je profesionálna speváčka a textárka. Medzi jej obľúbených umelcov patria Aqualung, POD, Coldplay, Jack's Mannequin, Switchfoot a Heart. Rovnako ako jej sestra Aly (Alyson Michalka), aj ona vie hrať na gitare a klavíri. Spolu s Alyson nahrala CD Into The Rush (2005).

Medzi jej záľuby patrí okrem spevu a herectva aj tanec, varenie, jazda na koni, čítanie a jazda na horskom bicykli. Spolu so sestrou Alyson majú troch psov Banditu, Roadie a Willowa. Ich štvrtý pes sa volal Saint, ale zomrel začiatkom roku 2007 kvôli mozgovému nádoru. Napísala aj pesničku "Something More" o vzťahu so svojím priateľom.

roning85

Herecká filmografie

Filmy

2018 Holky sobě
2017 Apple of My Eye
Dirty Lies
2015 Weepah Way for Now
2014 Angels in Stardust
Expecting Amish (TV film)
2013 Nadějná Grace
2012 Gotten
2011 Salem Falls (TV film)
Super 8
2010 Pomalý Moe
Secretariat
2009 Pevné pouto
2007 Super Sweet 16: The Movie
2006 Haversham Hall (TV film)
Krásky od krav (TV film)
2005 Kitty's Dish (TV film)

TV seriály

2020 Schooled (TV seriál)
Clueless (S02E21)
CB Saves the Planet (S02E20)
Principal for a Day (S02E19)
další epizody (11)
She-Ra a princezny moci (TV seriál)
Heart, Part 2 (S05E13)
Heart, Part 1 (S05E12)
Failsafe (S05E11)
další epizody (12)
Goldbergovi (TV seriál)
The Fake-Up (S07E22)
2019 Schooled (TV seriál)
Beanie Babies (S02E10)
The Pokémon Society (S02E09)
Friendsgiving (S02E08)
další epizody (23)
She-Ra a princezny moci (TV seriál)
Destiny, Part 2 (S04E13)
Destiny, Part 1 (S04E12)
Fractures (S04E10)
další epizody (23)
Goldbergovi (TV seriál)
The Wedding Singer (S06E11)
2018 She-Ra a princezny moci (TV seriál)
The Battle of Bright Moon (S01E13)
Light Hope (S01E12)
Promise (S01E11)
další epizody (13)
Goldbergovi (TV seriál)
Yippee Ki Yay Melon Farmer (S06E10)
Bachelor Party (S06E09)
Bohemian Rap City (S06E07)
další epizody (7)
2017 Goldbergovi (TV seriál)
Jackie Likes Star Trek (S05E05)
Graduation Day (S04E24)
Jedi Master Adam Skywalker (S04E23)
další epizody (9)
2016 Goldbergovi (TV seriál)
The Greatest Musical Ever Written (S04E08)
Ho-ly K.I.T.T. (S04E07)
Recipe for Death II: Kiss the Cook (S04E06)
další epizody (16)
2015 Goldbergovi (TV seriál)
A Christmas Story (S03E10)
Lucky (S03E07)
Boy Barry (S03E05)
další epizody (15)
2014 Silicon Valley (TV seriál)
Test v praxi (S01E07)
Goldbergovi (TV seriál)
Family Takes Care of Beverly (S02E05)
Shall We Play a Game? (S02E04)
The Facts of Bleeping Life (S02E03)
další epizody (8)
Motiv (TV seriál)
Slepá ulička (S02E05)
2010 Superkočky (TV seriál)
2004 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Souběžná hra (S04E03)
Ten, kdo tě chrání (TV seriál)
The Watchers (S03E17)
Sparkle (S03E16)
2003 Oliver Beene (TV seriál)
Ten, kdo tě chrání (TV seriál)
Swimming (S03E10)
Hazel Park (S03E07)
The Father-Daughter Dance (S03E04)
další epizody (9)
2002 Birds of Prey (TV seriál)
Ten, kdo tě chrání (TV seriál)
No Good Deed (S02E11)
The Dead (S02E03)
Testimony (S02E01)
1999 Passions (TV seriál)
1963 General Hospital (TV seriál)

Hudební videoklipy

2019 Aly & AJ - Church (hudební videoklip)
Aly & AJ - Don't Go Changing (hudební videoklip)
Aly & AJ - Star Maps (hudební videoklip)
2017 Aly & AJ - Take Me (hudební videoklip)
2013 78Violet - Hothouse (hudební videoklip)
AJ Michalka - All I've Ever Needed (hudební videoklip)
2010 AJ Michalka - It's Who You Are (hudební videoklip)
2008 Aly & AJ - Like Whoa (hudební videoklip)
2007 Aly & AJ - Potential Breakup Song (hudební videoklip)
2006 Aly & AJ - Chemicals React (hudební videoklip)
Aly & AJ - Greatest Time of Year (hudební videoklip)
Aly & AJ - On the Ride (hudební videoklip)
Aly & AJ - Rush (hudební videoklip)
2005 Aly & AJ - Do You Believe In Magic (hudební videoklip)
Aly & AJ - No One (hudební videoklip)
Aly & AJ - Walking on Sunshine (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2006 The Megan Mullally Show (TV pořad)
2005 Aly & AJ in Concert (TV pořad)
2004 Disney 411 (TV pořad)
2003 Napálené celebrity (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)

Fanoušci tvůrce