foto

Eidžiró Tóno

  • nar. 7.9.1907
    Gunma, Japonsko
  • zem. 8.9.1994 (87 let)

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Herecká filmografie

Filmy

1994 Araki Mataemon: Otokotachi no shura (TV film)
1990 A-ge-man
1989 Sen no Rikjú: Honkakubó ibun
1988 So What
1983 Izakaja Čódži
1979 Eireitači no óenka: Saigo no sókeisen
Jami no karjúdo
1978 Tono Eidžiró no Mito Kómon
1977 Gokumontó
1971 Gekidó no Šówaši: Okinawa kessen
Zoku Showa hito keta shachô tai futaketa shain: Getsu-getsu kasui moku kinkin
Šówa hitoketa šačó tai futaketa šain: Gecugecu kasuimoku kinkin
1970 Shachô gaku ABC
Shokon ichidai tenka no abarenbo
Tenkan no abarembo
Tora! Tora! Tora!
Zoku shachô gaku ABC
Šókon ičidai: Tenka no abarenbó
1969 Crazy no bučamukure daihakken
Magobei se vrací
Shachô enmachô
Zoku Otoko wa curai jo
Zoku shachô enmachô
1968 Fukušú no uta ga kikoeru
Kamo to negi
Kiru
Moero! Seishun
Taijó no ódži: Horus no daibóken
Teppo denraiki
Á, himejuri no tó
1967 Crazy da jo: Tenkamuteki
Crazy no kaitó Zivaco
Dekkai taijó
Kitaguni no rjodžó
Moero! Taijó
Nippon ichi no otoko no naka no otoko
Sekishun
Wakai ojabun senrjú hada
Zatoiči tekka tabi
Zoku Óoku maruhi monogatari
1966 Izuko e
Jodžóhan monogatari: Šófu Šino
Joru no bara o kese
Ztracený sex
Šačó gjódžóki
Široi kjotó
1965 Daibóken
Iki ni kanzu
Kemono no ken
Koko kara hadžimaru
Nippon či no gomasuri otoko
Osorezan no onna
Rudovous
Samuraj
Tóbó
Yotsuya kaidan
Šačó ninpóčó
1964 Baka ga tanku de jatte kuru
Bledý květ
Dokonjô monogatari: Zuputo iyatsu
Hadaka no džújaku
Hanajome wa džúgosai
Horafuki taikóki
Kizudarake no sanga
Kuroi daisu ga ore o jobu
Mijamoto Musaši: Ičidžódži no kettó
Nihon'iči no horafuki otoko
Příběh z Ečiga
Uzušio
Á, seišun no mune no či wa
1963 Crazy sakusen: Kutabare! Musekinin
Džinsei gekidžó: Zoku hiša kaku
Eden no umi
Gobančó júgiriró
Kono kubi ičimangoku
Koto
Kronika psaná mečem
Nebe a peklo
Otoko no monšó
Příběh nindži 2
Tange Sazen
Zankoku no kawa
Širo to kuro
Šitamači no taijó
新・忍びの者
江分利満氏の優雅な生活
1962 Ao beka monogatari
Aobe ka monogatari
Chuť makrel
Hakonejama
Kawa no hotori de
Kiri no joru no otoko
Kjúpora no aru mači
Kumo ni mukatte tacu
Lázně Akicu
Minamoto Kuró Jošicune
Sajónara no kisecu
Salaryman Šimizu Minato
Senhime to Hidejori
Watašitači no kekkon
Zoku Sararíman šimizu minato
Čiisakobe
Šin šikótei
1961 Ai to honó to
Akai kagebóši
Akai kója
Andžu to Zušiómaru
Daiheigen no otoko
Dódótaru džinsei
Džiročó-šačó josakoi dóčú
Eien no hito
Hadakakko
Kakó
Kinrjóku
Ká-čan umi ga šitteru jo
Sekai daisensó
Tóši reidžó
Vepři a válečné lodě
Yojimbo
Zoku salaryman čúšingura
Zúzúšii jacu
Šaka
1960 Ašita hareru ka
Bokutó kidan
Dangan taišó
Hidžó mači
Kenkataró
Kunisada Čúdži
Ore no kokjó wa western
Ponkocu
Sake to onna to jari
Salaryman čúšingura
Tarao Bannai: Nanacu no kao no otoko da ze
Tekkaba no kaze
Wakazakura senrjó jari
Činpindó šudžin
Šin Santó džújaku: Teišu kjóiku no maki
Šin santó džújaku: Tabi to onna to sake no maki
Život který mám rád
1959 Akacuki no čiheisen
Daisan no šikaku
Dobrý den
Futó no nawabari
Hanajome-san wa sekaiiči
High Teen
Jadžú šisubeši
Karatači nikki
Kaze no učisoto
Lidský úděl 1.: Čistá láska
Mi wa džukušitari
Míšenci
Naniwa no koi no monogatari
Nippon tandžó
Subarašiki musumetači
1958 Akudžo no kisecu
Angkor Wat monogatari: Ucukušiki aišú
Džigoku no gozen nidži
Džinsei gekidžó: Seišunhen
Hadaka no taijó
Hadaka no taišó
Hitotsubu no mugi
Hotarubi
Jagjú bugeičó: Sórjú hiken
Joru no cuzumi
Kisecufú no kanata ni
Narajama bušikó
Wakai kemono
Zokuzoku Sararíman šusse taikóki
Óban: Kankecuhen
Širasagi
1957 Arakure
Dotanba
Hikage no musume
Jagjú bugeičó
Jamabato
Kome
Na dně
Nikui mono
Příběh čisté lásky
Suzakumon
Zoku Óban: Fú'unhen
Óban
Ósaka monogatari
Černá řeka
1956 Bai she chuan
Džojú
Fukuaki no seishun
Hadaši no seišun
Hana no kjódai
Hanajome no tameiki
Jújakegumo
Kjúkecuga
Namida
Rané jaro
Samurai 3
Seinen jasube: Kurenaidasuki surónin
1955 Ai no onimocu
Keisacu nikki
Koko ni izumi ari
Ore mo otoko sa
Osanaki mono wa uttaeru
Samurai 2
Tasogare sakaba
Uči no obáčan
Ókami
Žiji ve strachu
1954 Aizen dóčú: Otoko no čimacuri
Horafuki Tandži
Išinaka-sensei gjódžóki: Seišun musen rjokó
Kunsho
Kuroi šio
Midori no nakama
Sedm samurajů
Taijó no nai mači
Šiosai
1953 Džúdai no seiten
Gan
Gindžiró no kataude
Hana no naka no musumetači
Irezumi sacudžin džiken
Jyudai no seiten
Onna no iššó
Příběh z Tokia
Šišun no izumi
1952 Bijo to touzoku
Dókoku
Děti Hirošimy
Fúun senrjóbune
Himicu
Jamabiko gakkó
Sengoku burai
1951 Džijú gakkó
Ginza gešó
Hópu-san: Sararíman tora no maki
Kankecu Sasaki Kodžiró
Nakajama jasubé
Zoku Sasaki Kodžiró
1950 Akagi kara kita otoko
Eden no umi
Ma no ogon
Re mizeraburu: kami to akuma
Re mizeraburu: kami to jiyu no hata
Sasaki Kodžiró: Daiičibu
1949 Mahiru no enbukjoku
Rinči
Toulavý pes
Šinja no kokuhaku
1948 Kaze no naka no mendori
1947 Cukinode no ketto
Láska herečky Sumako
1946 Kigeki wa owari ne
Ósoneke no asa
1945 Dívky z Izu
1944 Rikugun
1943 Hana saku minato
Kaigun
1936 Ani imôto

TV seriály

1968 Otoko wa curai jo (TV seriál)