foto

Priscilla Presley

  • nar. 24.5.1945 (73 let)
    Brooklyn, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Priscilla Presley se narodila jako Priscilla Ann Wagner v newyorském Brooklynu. Její biologický otec James Wagner se zabil při letecké nehodě krátce po jejím narození. Poté ji adoptoval druhý manžel její matky Paul Beaulieu. V roce 1959 – bylo jí tehdy pouhých 14 let, se seznámila se svým budoucím manželem Elvisem Presleyem. Potom následovalo osm let Elvisovy závratné kariéry v rock’n‘rollu a služby v armádě. V květnu roku 1967 se Priscilla za Elvise provdala, o devět měsíců později se jim narodila dcera Lisa Marie, ale v říjnu 1973 se rozvedli. Z manželství s Elvisem má dceru Lisu Marii, která je zpěvačkou a byla krátce provdána za Michaela Jacksona. V době, kdy se její manželství s Elvisem zhoršovalo, se začala věnovat karate a herectví. Po Elvisově smrti se pak věnovala převážně obchodu a začala se objevovat v seriálech a filmech. V letech 1973 – 1976 byla úspěšnou majitelkou butiku, mezi jehož zákaznice patřily například Natalie Wood, Barbra Streisand nebo Cher. Jejím druhým životním partnerem byl Marco Garibaldi, se kterým žila v letech 1984 - 2006. Ze svazku s Garibaldim se jim narodil syn Navarone.

Priscilla měla ambice stát se herečkou již od dětství, ale herectví se začala věnovat až po Elvisově smrti. Její první filmová role přišla v roce 1983 v dobrodružném romantickém dramatu LOVE IS FOREVER, kde si zahrála po boku Michaela Landona.V televizním světě se ale asi nejvíce proslavila rolí Jenny Wade v seriálu DALLAS. V roce 1988 ale seriál opustila, neboť nebyla spokojená s jeho dějovým vývojem a už se nedokázala ztotožnit s postavou Jenny. Poté si zahrála například Jane Spencerovou, partnerku Leslieho Nielsena v třídílné komedii BLÁZNIVÁ STŘELA. K jejím hereckým počinům z poslední doby patří účinkování v seriálech jako MELROSE PLACE (1996), DOTEK ANDĚLA (1997) či SPIN CITY (1999) nebo role snoubenky Keelin v komedii SNÍDANĚ S EINSTEINEM. V roce 2002 účinkovala v AFTER DALLAS a televizní diváci ji pak mohli vidět ještě o tři roky později, kdy Priscilla účinkovala v televizní soutěži DANCE WITH STARS, obdobě české StarDance. Od té doby se Priscilla věnuje převážně jiným než hereckým aktivitám.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2012 Elvis Found Alive - a.z.
2000 Hayley Wagner, Star (TV film)
1998 Snídaně s Einsteinem (TV film)
1997 Elvis: His Life and Times (TV film)
1994 Bláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapas
1991 Bláznivá střela 2 a 1/2: Vůně strachu
1990 Dobrodružství Forda Fairlanea
1988 Bláznivá střela
1983 Návrat (TV film)
1981 Elvis: Takhle to je! - a.z.

TV seriály

1996 Všichni starostovi muži (TV seriál)
1992 Melrose Place (TV seriál)
1989 Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
1978 Dallas (TV seriál)

Dokumentární

2018 Elvis Presley: Věčné hledání
2006 The 50 Greatest Comedy Films (TV film)
2005 Elvis by the Presleys (TV film)
2002 After Dallas (TV film)
1994 Elvis: The Tribute (TV film)
1984 Elvis 85 (TV film)
1980 Those Amazing Animals (TV seriál)

TV pořady

2006 The ONE Show (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
2000 Rove Live (TV pořad)
1996 Access Hollywood (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace