foto

Martina Kociánová

  • nar. 28.1.1971 (46 let)
    Ostrava, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Martina Kociánová je českou moderátorkou a opernou speváčkou. Vyštudovala odbor história a muzeológia na Slezskej univerzite v Opave. V rovnakom čase študovala i na konzervatóriu v Ostrave.

Začínala v Českej televízii. Od roku 1994 bola moderátorkou večerného spravodajstva na TV Nova a od roku 1996 do 2006 v televízii Prima. Počas obdobia na Prime bola tiež moderátorkou zábavného rodinného programu "Znáte se?", odmoderovala niekoľko ročníkov celoevečerných súťaží ako "Televízna rosnička" a "Miss babička". V roku 2010 moderovala na TV Prima spolu s Petrom Vondráčkom reality show "Robin Hood - cesta ke slávě". V roku 2007 bola moderátorkou na ČT 24 (Vedľajšie efekty) a od roku 2008 funguje v digitálnej spravodajskej telévízii Z1.

Ako speváčka svoju prvú väčšiu rolu získala v muzikáli Krysař, kde dostala rolu Štěpánovky. Neskôr sa zamerala najmä na klasickú hudbu, zúčastnila sa viacerých medzinárodných speváckych súťaží, vystupuje s Mozartovým Triom a s Triom Lyrico. Hosťuje po mnohých divadlách, koncertuje nielen v Českej republike, ale tiež v Nemecku, Japonsku, na Cypre či v USA. V roku 2002 jej Europská únia udelila Cenu Gustava Mahlera. Vydala dve sólové CD pod názvami "Jiná" a "Trochu klidu".

V roku 2001 sa vydala za novinára Tomáša Turečka, s ktorým si v roku 2008 adoptovali syna Daniela. Má rada knihy napr. od Paola Coehla, Umberta Eca, vždy si rada prečíta niečo od ruských klasikov.

Eddemi

Herecká filmografie

Filmy

2013 Donšajni

Dokumentární

2017 Třeboňská nocturna 2017 (TV film)
2015 Třeboňská nocturna 2015 (TV film)
2014 Růža (TV film)
2008 Tříkrálový koncert (koncert)

TV pořady

2016 Modlitba za domov 2016 (TV pořad)
2015 Modlitba za domov 2015 (TV pořad)
2012 Dobrý večer, Česko! (TV pořad)
2010 Robin Hood: Cesta ke slávě (TV pořad)
TOP STAR (TV pořad)
2008 TOP STAR magazín (TV pořad)
2006 Párty s kuchařem (TV pořad)
2002 Znáte se? (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
1997 Zprávy TV Prima (TV pořad)
1994 Televizní noviny (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace