foto

Jan Březina

  • nar. 1980

Biografie

Jan Březina (1980) se začal tvorbě filmů věnovat už během studií filmové vědy na FF Univerzity Karlovy. Poté studoval filmovou režii na FAMU, kde vytvořil mj. krátký film Třináctý týden (2010), který byl promítán na několika festivalech. V jeho absolventském snímku Maria Stock, který byl oceněn na Famufestu za nejlepší kameru a zvuk a na němž se podílel i jako scenárista, se temná rodinná historie setkává s realitou poutního místa.

MFF Karlovy Vary

Herecká filmografie

Filmy

2019 Karel, já a ty
2015 Cesta do Říma
2010 Entertainment (studentský film)
2009 Hřivny (studentský film)
Josef Chvílama nemá moc možností na vybranou (studentský film)
Kamarádi (studentský film)
Podivný případ (studentský film)
Pozvánky (studentský film)
Spousta otázek a zatraceně málo odpovědí (studentský film)
2004 Horem pádem

Hudební videoklipy

2018 Ilona Csáková - Abych byla IN (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Filmy

2020 Erhart
2016 Ritus (studentský film)
2013 Maria Stock (studentský film)
2010 Třináctý týden (studentský film)
2009 Jana a Pavel (studentský film)
Kompenzace (studentský film)
Solo ritardando (studentský film)
2008 Konkurz (studentský film)
První kroky (studentský film)
Relativní clona (studentský film)
2006 Žhář

Dokumentární

2011 Důlky pro prsa (studentský film)
2009 Konec výroby zápalek v Solo Sirkárně a.s. (studentský film)

Scenáristická filmografie

Filmy

2020 Erhart
2016 Ritus (studentský film)
2013 Maria Stock (studentský film)
2010 Třináctý týden (studentský film)
2009 Kompenzace (studentský film)
2008 První kroky (studentský film)

Střihačská filmografie

Filmy

2016 Ritus (studentský film)

Kameramanská filmografie

Fanoušci tvůrce