foto

Elaine Cassidy

  • nar. 31.12.1979 (37 let)
    Kilcoole, County Wicklow, Irsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tato talentovaná herečka se narodila 31.prosince 1979 v Irsku (v Kilcoole, okres Wicklow). Má dvě starší sestry. K herectví tíhla již jako dítě - její první role byla ve školní hře PINOCCHIO.

Do světa filmu se dostala v roce 1994 díky krátkému filmu THE STRANGER WITHIN ME. V roce 1996 byla označena jako nejslibnější herečka na Geneva Film Festival za roli ve filmu THE SUN, THE MOON AND THE STARS. Známá se stala díky hlavní roli ve filmu FELICIA'S JOURNEY, který byl natočen v roce 1999. Tato role jí vynesla nominaci na "Nejlepší herečku ve filmu" na 20th Genie Awards. Díky dramatu DISCO PIGS, které bylo natočeno v roce 2001, se konečně jedna z jejích nominací proměnila ve výhru, na IFTA Award v kategorii nejlepší herečka. V roce 2001 si zahrála také po boku Nicol Kidman v thrilleru THE OTHERS (Ti druzí), v roce 2002 v THE BAY OF LOVE AND SORROWS. Při natáčení filmu THE TRUTH (2006) se potkala se Stephenem Lordem, za kterého se provdala, žijí společně v Londýně a nyní očekávají prvního potomka. V roce 2007 jsme ji mohli vidět po boku Colina Firtha v dramatu AND WHEN DID YOU LAST SEE YOUR FATHER?.

Kromě filmové práce se věnuje také práci v TV. Jejím nejúspěšnějším TV filmem, za který byla nominovaná na "Nejlepší herečka v televizi" v roce 2005 na IFTA, je drama FINGERSMITH (TV stanice BBC). Mezi její další televizní projekty patří: THE LOST WORLD (ZTRACENÝ SVĚT), WATERMELON, UNCLE ADOLF, a nejnověji A ROOM WITH A VIEW A LITTLE WHITE LIE. Objevila se v hudebním videu COLDPLAY - "THE SCIENTIST".

K její práci v televizi patří také 3 seriály, a to THE GHOST SQUAD (detektiv Amy Harris), 27.února 2009 měl premiéru seriál DR. HOO a 9.dubna 2009 bude mít v USA premiéru seriál HARPER'S ISLAND (Abby Mills). V roce 1995 se objevila v jednom díle seriálu MISSION TOP SECRET.

Elaine je také divadelní herečka. Objevila se ve hře THE CRUCIBLE (Royal Shakespeare Company,2006) a THERE CAME A GYPSY RIDING (Almeida Theatre,2007).

Katka "bufitko" Svancarová

Herecká filmografie

Filmy

2017 Property of the State
2016 Mum's List
Strangeways Here We Come
2015 Les Liaisons Dangereuses (divadelní záznam)
The Program: Pád legendy
2014 Loft
2011 Miraculous Year, The (TV film)
2008 Malá nepatrná lež (TV film)
2007 And When Did You Last See Your Father?
A Room with a View (TV film)
2006 Truth, The
2005 Prstoklad (TV film)
2003 Watermelon (TV film)
2002 Bay of Love and Sorrows, The
2001 Disco Pigs
Ti druzí
Ztracený svět (TV film)
1999 Feliciina cesta
1996 Sun, the Moon and the Stars, The

TV seriály

2015 Na straně zákona (TV seriál)
2013 Obchodní dům Paradise (TV seriál)
Epizoda 8 (S02E08)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
další epizody (8)
2012 Obchodní dům Paradise (TV seriál)
Epizoda 8 (S01E08)
Epizoda 7 (S01E07)
Epizoda 6 (S01E06)
další epizody (8)
2009 National Theatre Live (TV seriál)
Ostrov smrti (TV seriál)
2005 Ghost Squad, The (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace