foto

Ethan Peck

  • nar. 2.3.1986 (31 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ethan Gregory Peck je americký herec, známý díky ztvárnění postavy Patricka Verony v televizním seriálu 10 THINGS I HATE ABOUT YOU, roli, kterou předtím ve stejnojmenném filmu hrál Heath Ledger.

Narodil se a vyrůstal v Los Angeles, navštěvoval soukromou školu v North Hollywood. Vynikal v atletice a učil se hrát na klasické cello. Peck je syn Stephena Pecka (bývalého herce, dokumentaristy a vietnamského veterána) a abstraktní umělkyně Francine Matarazzo. Má jednu sestru, Marisu Matarazzo (spisovatelka fiktivní literatury). Je vnukem zesnulého legendárního herce Gregoryho Pecka, a jeho první manželky, Grety Kukkonen. Po střední škole, navštěvoval Tisch School of the Arts v New York University, kde byl zapsán do experimentálního divadla Wing po dobu tří let.

Peck, jako mladý herec často hostoval v různých televizních show, např. postava Michaela Kelsa ve dvou epizodách seriálu ZLATÁ SEDMDESÁTÁ. Jeho první filmová role byla v roce 1996, kdy si zahrál syna Jimmyho Smitse ve filmu ZÁKON ŠERIFA. Poté se v roce 1999 objevil ve snímku VÝLET DO PAŘÍŽE, kde hlavní role ztvárnily dvojčata Mary-Kate Olsen a Ashley Olsen.

Také ho můžeme vidět po boku Adama Rothenberga a Mariah Carey v road-movie TENNESSEE. Za roli ve snímku ADOPT A SAILOR obdržel v roce 2009 cenu za Nejlepšího herce na Mezinárodním filmovém festivalu v Sonomě, Kalifornie. Od roku 2009 do roku 2010, hrál v televizním seriálu Deset důvodů, proč tě nenávidím na kanálu ABC Family.

V roce 2012 hrál Peck prince Maxona pro pilotní adaptaci populární knihy The Selection, ale byl později nahrazen nováčkem Michaelem Malarkeyem.

Veronika "wertcha" Fojtikova

Herecká filmografie

Filmy

2016 Prokletí spící panny
Tell Me How I Die
2015 Eden
2014 Rescuing Madison (TV film)
2013 Nothing Left to Fear
Sladké letní víno
2012 Mine Games
Selection, The (TV film)
2011 Vyměřený čas
2010 Čarodějův učeň
2008 Adopt a Sailor
Tennessee
2004 Tanec při měsíci
1999 Pumpkin Hill
Výlet do Paříže
1996 Marshallův zákon (TV film)

TV seriály

2017 Madam Secretary (TV seriál)
The Essentials (S04E03)
2011 Next Time on Lonny (TV seriál)
Super drbna (TV seriál)
Od ano k nule (S05E01)
Špatné rozloučení (S04E22)
2009 Deset důvodů, proč tě nenávidím (TV seriál)
2003 The O'Keefes (TV seriál)
1998 Zlatá sedmdesátá (TV seriál)
1995 Charlie Grace (TV seriál)
Kancelářská krysa (TV seriál)

TV pořady

2012 Home & Family (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace