foto

Cathryn Harrison

  • nar. 25.5.1959 (60 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Cathryn Mary Lee Harrison je anglická herečka. Harrison je dcera herce a zpěváka Noela Harrisona a Sary Lee Eberts a také vnučkou herce Sira Rexe Harrisona. Jejími sourozenci jsou Simon a Harriet Harrisonovi, kteří jsou taktéž kumštýři ve filmu.

Svou filmovou kariéru začala ve snímku režiséra Roberta Altmana IMAGES /1972/. Mezi její další role můžeme zařadit postavu Lily ve francouzsko-německém filmu Louise Malleho, BLACK MOON /1975/. Tento film byl prvním anglicky mluveným snímkem tohoto francouzského režiséra. V televizní produkci ztvárnila postavu Violet Trefusis – lesbické přítelkyně Vity Sackville West ve filmu PORTRAIT  OF A MARRIAGE /1990/.

Spolupracovala hodně s britskými televizními a rádiovými dramaturgickými produkcemi. Objevila se ve televizní adaptaci stejnojmenného románu Johna Hadfielda, LOVE ON A BRANCH /1994/, která se pak vysílala v 50-ti minutových epizodách na BBC. V roce 1977 hrála v australském TV filmu BLUE FIRE LADY. V seriálu SOLDIER, SOLDIER /1991-1997/, televizní společnosti ITV, ztvárnila postavu manželky starosty Toma Cadmana a ve filmové verzi filmu Ronalda Harwooda THE DRESSER /1983/, hrála postavu módní asistentky Irenie.

Cathryn Harrison si v květnu 1996 vzala Paula Lainga

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

1997 Vzpomínky
1995 Thin Ice
1994 Krůček k vraždě (TV film)
1990 Portrait of a Marriage (TV film)
1988 Hrst plná prachu
1987 Eat the Rich
Empire State
The Happy Valley (TV film)
1986 Duet pro jednoho
1984 Duch Vánoc (TV film)
1983 Garderobiér
1977 Blue Fire Lady
Moths (TV film)
Witches of Pendle, The (TV film)
1975 Black Moon
1972 The Pied Piper
Vidiny

TV seriály

2001 Table 12 (TV seriál)
1998 Heat of the Sun (TV seriál)
1997 Prvotní hřích (TV seriál)
1995 Choir, The (TV seriál)
McCallum (TV seriál)
1994 Love On a Branch Line (TV seriál)
Wycliffe (TV seriál)
1992 Hercule Poirot (TV seriál)
Smrt v oblacích (S04E02)
1991 Clarissa (TV seriál)
Soldier Soldier (TV seriál)
1990 Chillers (TV seriál)
1989 Desmond's (TV seriál)
1988 Hannay (TV seriál)
1986 Robin Hood (TV seriál)
Dědictví (S03E03)
1984 Poldové (TV seriál)
1982 Life and Adventures of Nicholas Nickleby, The (TV seriál)
1981 Bergerac (TV seriál)
Maybury (TV seriál)
1978 Return of the Saint (TV seriál)
Wuthering Heights (TV seriál)
1977 Romance (TV seriál)

Dokumentární

2007 The Three Dumas

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky