foto

Adrianne Palicki

  • nar. 6.5.1983 (37 let)
    Toledo, Ohio, USA

Biografie

Je patrně nejvíce známá svou rolí v seriálu stanice NBC Friday Night Lights, ale v současné době chystá několik filmů a pokračuje v práci pro televizi. Momentálně natáčí akční film Red Dawn, v němž se objevují také Chris Hemsworth, Josh Peck a Connor Cruise. Kromě toho můžeme Palicki vidět v nezávislé komedii Women in Trouble s Carlou Guigino, Joshem Brolinem, Emmanelle Chriqui, Connie Britton a Marley Shelton. Palicki stále nezanedbatelnou měrou přispívá ke kvalitě seriálu Friday Night Lights s Kylem Chandlerem a Connie Britton. Friday Night Lights je inspirován stejnojmennou knihou a filmem o týmu amerického fotbalu z malého města a lidech, kteří s ním mají něco společného. Adrianne tu ztvárnila Tyru Collette a za svou roli sklízí uznání celé řady kritiků.

Narodila se a vyrostla v Ohiu. Když se rozhodla stát herečkou, přestěhovala se do Los Angeles. Jejím prvním projektem byl remake klasického seriálu Lost in Space, ve kterém si pod vedením režiséra Johna Woo zahrála Judy Robinson. Mezi její další televizní role patří seriály North Shore, South Beach a Kriminálka Miami. Po nějakou dobu se objevovala v seriálech Super Girl a Smallville a opakovaně je k vidění v seriálu Lovci duchů. Ráda maluje a sbírá a čte comicsy. Bydlí v Los Angeles.

Zdroj: Falcon

Herecká filmografie

Filmy

2017 S.W.A.T.: Under Siege
2015 Baby, Baby, Baby
2014 Dr. Cabbie
John Wick
This Is Why You're Single (TV film)
2013 Coffee Town
G.I. Joe 2: Odveta
2012 Rudý úsvit: Nová krev
2011 Wonder Woman (TV film)
2010 Elektra Luxx
Legie
2009 Ženy v nesnázích
2008 Robot Chicken: Star Wars Episode II (TV film)
2006 Aquaman (TV film)
Sedm mumií
2005 Popstar
2004 The Robinsons: Lost in Space (TV film)
2003 Getting Rachel Back
Rewrite

TV seriály

2020 The Orville (TV seriál)
Episode 10 (S03E10)
Episode 9 (S03E09)
Episode 8 (S03E08)
další epizody (10)
2019 The Orville (TV seriál)
The Road Not Taken (S02E14)
Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow (S02E13)
Sanctuary (S02E12)
další epizody (13)
2018 The Orville (TV seriál)
Ja'loja (S02E01)
2017 The Orville (TV seriál)
Mad Idolatry (S01E12)
New Dimensions (S01E11)
Firestorm (S01E10)
další epizody (12)
2016 Robot Chicken (TV seriál)
Not Enough Women (S08E19)
Joel Hurwitz Returns (S08E14)
2015 Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.: Double Agent (TV seriál)
Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
S.O.S. Part 2 (S02E22)
S.O.S. Part 1 (S02E21)
Scars (S02E20)
další epizody (12)
2014 About a Boy (TV seriál)
About a Will-O-Ween (S02E03)
About a House for Sale (S02E02)
About a Vasectomy (S02E01)
další epizody (10)
Od soumraku do úsvitu (TV seriál)
Let's Get Ramblin' (S01E04)
Mistress (S01E03)
Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
What They Become (S02E10)
Ye Who Enter Here (S02E09)
The Things We Bury (S02E08)
další epizody (6)
Robot Chicken (TV seriál)
Chipotle Miserables (S07E19)
2013 Drunk History (TV seriál)
2011 Světla páteční noci (TV seriál)
Always (S05E13)
Texas Whatever (S05E12)
Lovci duchů (TV seriál) - a.z.
Defending Your Life (S07E04) - a.z.
Myšlenky zločince (TV seriál)
Třináctý krok (S06E13)
Robot Chicken (TV seriál)
Schindler's Bucket List (S05E07)
2010 Lone Star (TV seriál)
Griffinovi (TV seriál)
Big Man on Hippocampus (S08E10)
2009 Titan Maximum (TV seriál)
Světla páteční noci (TV seriál)
Tomorrow Blues (S03E13)
Underdogs (S03E12)
Lovci duchů (TV seriál)
Bůh je mrtvý (S05E03)
Robot Chicken (TV seriál)
Maurice Was Caught (S04E12)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Smrt v cíli (S07E22)
2008 Světla páteční noci (TV seriál)
A Hard Rain's Gonna Fall (S03E11)
The Giving Tree (S03E10)
Game of the Week (S03E09)
další epizody (17)
Robot Chicken (TV seriál)
President Evil (S03E19)
2007 Winter Tales (TV seriál)
Světla páteční noci (TV seriál)
The Confession (S02E09)
Seeing Other People (S02E08)
Pantherama! (S02E07)
další epizody (20)
Lovci duchů (TV seriál)
Co je a co nikdy nemělo být (S02E20)
Robot Chicken (TV seriál)
Moesha Poppins (S03E10)
2006 South Beach (TV seriál)
Světla páteční noci (TV seriál)
It's Different for Girls (S01E10)
Full Hearts (S01E09)
Crossing the Line (S01E08)
další epizody (10)
2005 Lovci duchů (TV seriál)
Krvavá Mary (S01E05)
Mrtvá na mostě (S01E01)
2004 North Shore (TV seriál)
Quintuplets (TV seriál)
Smallville (TV seriál)
Krajanka (S03E22)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Formality (S05E07)

Dokumentární

2010 Humanity's Last Line of Defense

Hudební videoklipy

2016 The Black Eyed Peas feat. The World - #WHERESTHELOVE (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2007 Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)

Fanoušci tvůrce