foto

Nelsan Ellis

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Nelsan Ellis se narodil dne třicátého listopadu roku 1978 v Harvey v Illinois, poblíž Chicaga, ve státě USA. Je to americký herec a spisovatel afroamerického původu.

V roce 1997 vystudoval na Thornridge High School v Doltonu v Illinois a krátce na to vstoupil do amerického námořnictva, avšak dlouze zde nezůstal, protože měl vnitřní nutkání stát se hercem.

Proto když mu bylo dvacet-jedna let, nastoupil na Juilliard School's, kde studoval drama. Zde navázal také kontakty s Rutinou Wesley, se kterou si o pár let později, poté, co skončil na této herecké škole, zahrál společně s ním v populárním upírském seriálu z produkce televizní stanice světového formátu HBO v True Blood, odkud si jej nejvíc mohou diváci pamatovat, protože zde ztvárnil jednu z vedlejších postav, afroamerického kuchaře-gaye Lafayette Reynoldse.

Za to si v roce 2008 odnesl ze Satellite Award od International Press Academy ocenění v kategorii best supporting actor v televizní sérii. O rok později pak získal za stejnou roli na NewNowNext Awards ocenění "Brink of Fame: Actor". Za zmínku ještě stojí, že byl za tuto roli jmenován ještě dvakrát, avšak výhru tentokrát neproměnil. Bylo tomu konkrétně v roce 2009 na Scream Award a roce 2011 na NAACP Image Award.

Dnes se Nelsan věnuje převážně hraní v seriálech americké televizní stanice HBO, avšak občas se i objeví v nějakém tom filmu, pokud ho daná nabídka zláká natolik, že prostě nedokáže odmítnout.

Pavel "P. J. D." Dovhanič

Herecká filmografie

Filmy

2016 Little Boxes
2015 The Stanford Prison Experiment
2014 Get On Up - Příběh Jamese Browna
2013 Gods Behaving Badly
Komorník
2012 Váhavý fundamentalista
2011 Černobílý svět
2010 Secretariat
2009 Sólista
2008 Expres
2005 Warm Springs (TV film)
2002 Lost

TV seriály

2017 Jak prosté (TV seriál)
Moving Targets (S05E22)
Dead Man's Tale (S05E18)
The Ballad of Lady Frances (S05E17)
další epizody (5)
2016 Jak prosté (TV seriál)
Pick Your Poison (S05E10)
It Serves You Right to Suffer (S05E09)
Bang Bang Shoot Chute (S05E07)
další epizody (7)
2010 Drop of True Blood, A (TV seriál)
2008 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
2005 Inside, The (TV seriál)
2004 Veronica Mars (TV seriál)
2002 Beze stopy (TV seriál)

Dokumentární

2008 True Blood-Lines: A New Type (TV film)

TV pořady

2010 Talk show bez zábran (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace