foto

Sarah Woodward

  • nar. 3.4.1963 (57 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Britská herečka, narozena 3. dubna 1963 v Londýně. Oba rodiče (matka Venetia Mary Collett, uměleckým jménem Venetia Barrett, otec Edward Woodward) jsou známými herci, stejně jako oba starší bratři, Tim (1953) a Peter (1956).

Věnuje se především divadelnímu herectví, v r. 1998 obdržela cenu Laurence Oliviera za nejlepší výkon ve vedlejší roli ve hře Tom & Clem, v r. 2000 byla nominována na cenu Tony Award Broodway pro nejlepší herečku v hlavní roli ve hře Toma Stopparda The Real Thing.

Od 80. let se objevuje v televizních seriálech, např. THE CASEBOOK OF SHERLOCK HOLMES (1991) a televizních filmech (HERCULE POIROT: SMRT V OBLACÍCH 1992). V r. 1997 si zahrála s oběma bratry i s otcem ve filmu THE HOUSE OF ANGELO. V posledních letech jsme ji mohli vidět například v televizních seriálech DOCTORS (2000) a PŘÍPADY ADVOKÁTA KINGDOMA (2007), ve filmu pak ve vedlejších rolích v horroru DOCTOR SLEEP (2002) a v romantickém dramatu Tima Fywella HRAD BUDE MŮJ (2003).

V r. 2002 se provdala, s manželem Patrickem Toomeym mají dvě děti.

Dáša "lola3121" :-)....

Herecká filmografie

Filmy

2020 Supernova
2012 Miloval jsem Joyce Hattovou (TV film)
2003 Final Demand (TV film)
Hear the Silence (TV film)
Hrad bude můj
2002 Doctor Sleep
1998 Cater Street Hangman, The (TV film)
1997 House of Angelo, The
1996 Cries of Silence

TV seriály

2020 The Pale Horse (TV seriál)
Episode 2 (E02)
Episode 1 (E01)
2019 Queens of Mystery (TV seriál)
Smoke and Mirrors, Final Chapter (E06)
Smoke and Mirrors, First Chapter (E05)
Death by Vinyl, Final Chapter (E04)
další epizody (6)
Queens of Mystery (German version) (TV seriál)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
Episode 1 (E01)
2016 New Blood (TV seriál)
Case 1, Part 2 (E02)
Case 1, Part 1 (E01)
2014 Endeavour (TV seriál)
Země nezemě (S02E04)
2013 The Politician's Husband (TV seriál)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
Episode 1 (E01)
2010 Inspektor Banks (TV seriál)
Zúčtování - 2.část (S01E02)
Zákon a pořádek: Spojené království (TV seriál)
Anonymous (S03E07)
2007 Případy advokáta Kingdoma (TV seriál)
2003 New Tricks (TV seriál)
2000 Doctors (TV seriál)
1992 Hercule Poirot (TV seriál)
Smrt v oblacích (S04E02)
1991 Z deníku Sherlocka Holmese (TV seriál)
1986 Two of Us, The (TV seriál)
1984 Poldové (TV seriál)

Divadelní záznam

2011 The Cherry Orchard (divadelní záznam)