foto

Tereza Němcová-Petrášková

  • nar. 13.8.1982 (38 let)
    Praha, Československo

Biografie

Absolventka konzervatoře, oboru hudebně-dramatického. Hostovala v Divadle Na Vinohradech v inscenaci Petra Svojtky Král jelenem, v Jihočeském divadle v muzikálu Martina Glázra Malované na skle, ve Švandově divadle v Praze v inscenaci Michala Langa Studna světců. V současnosti působí v Divadle Na Jezerce, kde hraje v představeních Kaviár nebo čočka, v Láskách paní Katty, v Mandragoře a v Petrolejových lampách, na nichž se pracovně setkala s režisérem Jurajem Herzem. Vede dramatický kroužek na základní škole v Radotíně. Filmové a televizní zkušenosti obsahují role ve filmech a seriálech Dámě kord nesluší (r. Drahomíra Králová), O ztracené lásce a Dobrá čtvrť.

Zdroj: Warner Bros.

Herecká filmografie

Filmy

2020 Casting na lásku
2015 Kam s ním?
2013 Hodinový manžel (studentský film)
2009 T.M.A.
2008 Spiknutí
2007 Dominik
1999 Dámě kord nesluší? (TV film)

TV seriály

2020 Polda (TV seriál)
Slušná čtvrť (S04E05)
2019 Čechovi (TV seriál)
Epizoda 10 (E10)
Epizoda 9 (E09)
Epizoda 8 (E08)
další epizody (10)
Modrý kód (TV seriál)
Co jsme si, to jsme si (S03E46)
Vlastní gól (S03E38)
2018 Rodinné vztahy (TV seriál)
2017 Modrý kód (TV seriál)
Právo na další šanci (S01E19)
2015 Pionýři hororu 2 (TV seriál)
2013 Pionýři hororu (TV seriál)
2008 Soukromé pasti (TV seriál)
Exmanželkou snadno a rychle (S01E12)
2005 Dobrá čtvrť (TV seriál)
2002 O ztracené lásce (TV seriál)

Dokumentární

2020 Pěšky bez hranic (TV film)

Host

TV pořady

1998 Sama doma (TV pořad)