foto

Jennifer Lawrence

  • nar. 15.8.1990 (27 let)
    Louisville, Kentucky, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jennifer Lawrence je talentovaná herečka s působivým projevem a nepopiratelnou dávkou energie a držitelka Oscara, která je jednou z nejnadanějších hereček v současném Hollywoodu.

Lawrence brzy začne pracovat na filmu Red Sparrow režiséra Francise Lawrence. Tento snímek na motivy stejnojmenného románu sleduje osudy mladé ruské ženy (Lawrence), která je proti své vůli vycvičena jako profesionální svůdnice, jež má za úkol zmařit snahy agenta CIA o proniknutí k nejcitlivějším informacím ruské rozvědky. Snímek by měl mít premiéru 10. listopadu 2017.

Před nedávnem dokončila natáčení snímku Mother s Javierem Bardemem, Michelle Pfeiffer a Domhnallem Gleesonem. Drama v režii Darrena Aronofskyho vypráví osudy páru, který je nucen zjistit, jak pevné jejich pouto skutečně je poté, co do jejich domu dorazí nezvaní hosté. Společnosti Paramount snímek uvede do kin na podzim roku 2017.

Kromě toho by se Lawrence měla objevit v několika významných filmech, mezi něž patří například biografický snímek Stephena Spielberga It's What I Do. Film vychází z pamětí Lynsey Addario, jedné ze čtyř novinářů, držených jako rukojmí libyjskou armádou v roce 2011. Zahraje si také ve filmu Bad Blood scenáristy a režiséra Adama McKaye, který bude také produkovat. Ztvární v něm roli Elizabeth Holmesové, zakladatelky kontroverzní společnosti na testování krevních vzorků Theranos. Před nedávnem bylo také oznámeno, že se Lawrence objeví ve filmu Zelda, biografickém snímku o ikoně jazzu Zeldě Fitzgerald. Lawrence film bude také produkovat.

(Falcon)

Herecká filmografie

Filmy

2019 It's What I Do
The Dive
2018 Rudá volavka
X-Men: Dark Phoenix
2017 matka!
2016 Pasažéři
X-Men: Apokalypsa
2015 Hunger Games: Síla vzdoru 2. část
Joy
2014 Hunger Games: Síla vzdoru 1. část
Serena
X-Men: Budoucí minulost
2013 Hunger Games: Vražedná pomsta
Špinavý trik
The Devil You Know
2012 Dům na konci ulice
Hunger Games
Terapie láskou
2011 Pan Bobr
X-Men: První třída
Zamilovaní
2010 Do morku kosti
2008 Garden Party
Spálené životy
The Poker House
2006 Company Town (TV film)

TV seriály

2007 Pearsonovi (TV seriál)
Odložené případy (TV seriál)
Sen o dolarech (S04E18)
2005 Medium (TV seriál)
Smosh (TV seriál)
2002 Můj přítel Monk (TV seriál)

Dokumentární

2017 100 Years - vyp.
2016 A Beautiful Planet - vyp.
2011 Children of the Atom: Filming X-Men: First Class

TV pořady

2016 Oscar 2016 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2016 (TV pořad)
2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2014 (TV pořad)
The EE BAFTA Film Awards 2014 (TV pořad)
The Tonight Show Starring Jimmy Fallon (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
20th Annual Screen Actors Guild Awards, The (TV pořad)
86. Annual Academy Awards (TV pořad)
2013 CIRCUS HALLIGALLI - Best of (TV pořad)
The EE BAFTA Film Awards 2013 (TV pořad)
The 2013 Film Independent Spirit Awards (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)
19th Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
39th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
85. Annual Academy Awards (TV pořad)
2012 Módní styl hvězd (TV pořad)
2011 Big Morning Buzz Live (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2011 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
83. Annual Academy Awards (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2009 Moving Pictures Live! (TV pořad)
Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
2008 Mezi dvěma kapradinami (TV pořad)
2007 Chelsea Lately (TV pořad)
Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)
2005 Made in Hollywood (TV pořad)
The Colbert Report (TV pořad)
2004 The X Factor (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1996 Access Hollywood (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1994 Extra (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1991 Días de cine (TV pořad)
1988 Live with Regis and Kathie Lee (TV pořad)
1984 Cinema 3 (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Good Morning America (TV pořad)
Saturday Night Live (TV pořad)

Hudební videoklipy

2009 Parachute - The Mess I Made (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace