foto

Jennifer Lawrence

  • nar. 15.8.1990 (27 let)
    Louisville, Kentucky, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Zajímavosti o tvůrci (92)

  • - V "Guinessově knize rekordů" na rok 2015 byla za svou roli Katniss Everdeen v sérii Hunger Games zapsána jako nejvýdělečnější akční hrdinka všech dob. (IlMagnifico)

  • - Oscarem za Terapii láskou (2012) se stala ve 22 letech druhou nejmladší držitelkou ceny Akademie v kategorii herečka v hlavní roli. (bohyyy)

  • - Na začátku září 2014 se objevilo na internetu 101 nahých nebo lechtivých fotek celebrit. Mezi oběťmi hackera byly Jennifer Lawrence, Kate Upton, Kirsten Dunst, Rihanna, Kaley Cuoco, Scarlett Johansson, Selena Gomez a mnoho dalších. (dominikciz)

  • - Její přátelé jsou Josh Hutcherson a Emma Stone. (JORDY)

  • - Umí hrát na kytaru. (JORDY)

  • - Je levačka. (JORDY)

  • - Má anglické, německé, irské, skotské a francouzské předky. (JORDY)

  • It's What I Do (2019)

    - Lynsey Addario, válečná fotoreportérka, jejíž životní příběh film sleduje, je ve skutečnosti téměř o 17 let starší a 20 centimetrů menší než její představitelka Jennifer Lawrence. (IlMagnifico)

  • Once Upon a Time in Hollywood (2019)

    - O roli Sharon Tate se ucházela i Jennifer Lawrence. Sestra Sharon Debra, ale upřednostnila Margot Robbie, která je dle ní bližší fyzické kráse její sestry: „Já nevím, možná by Jennifer byla dobrá volba, kdyby Quentin hrál rozhlasovou hru. (Kamas)

  • Rudá volavka (2018)

    - Počas natáčania v Budapešti, bola počas voľna Jennifer Lawrence (Dominika Egorova) prítomná pri jednej barovej bitke. (Astonko)

  • Rudá volavka (2018)

    - Spoiler: Jedná se o první film, kde má Jennifer Lawrence kompletně nahou scénu. (Tomas_TM)

  • Rudá volavka (2018)

    - Při přípravách na roli cvičila Jennifer Lawrence čtyři měsíce ruský akcent a balet, který cvičila tři hodiny denně s baletním instruktorem Kurtem Fromanem. (Tomas_TM)

  • Rudá volavka (2018)

    - Režisér Francis Lawrence počítal s obsazením Jennifer Lawrence do hlavní role ještě před začátkem psaní scénaře. (Royaldell)

  • Rudá volavka (2018)

    - Interiérové scény z ústředí ruských tajných služeb se natáčely v barokním paláci Festeticsů ve městě Keszthely. Druhý palác Festeticsů v Dég se proměnil ve výcvikové středisko „rudých volavek“. Jako moskevské baletní divadlo posloužila Maďarská státní opera v centru Budapešti. První úkol pro ruskou vládu plnila filmová Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) v prostorách budapešťského hotelu Boscolo, jedna z klíčových scén se odehrála také ve slavné kavárně New York Café, která je součástí hotelového komplexu. V několika scénách došlo i na interiéry dalšího neméně proslulého budapešťského Hotelu Gellért. Úlohu kulisy pro první setkání Dominiky a Nathaniela Nashe (Joel Edgerton) pak sehrála plavecká hala Fabó Éva ve městě Dunaújváros. (IlMagnifico)

  • Rudá volavka (2018)

    - V poradí štvrtá spolupráca herečky Jennifer Lawrence (Dominika Egorova) a režiséra snímku Francis Lawrence. (Haysilee)

  • Rudá volavka (2018)

    - Natáčanie prebiehalo v Budapešti a 25.4.2017 a 26.4.2017 v Bratislave. Jennifer Lawrence (Dominika Egorova) točila svoje scény v Petržalke, Istropolise a okolí Slovenského Rozhlasu. (Dominika.Dem)

  • Rudá volavka (2018)

    - Na filmu spolupracovali věhlasní baletní tanečníci Sergej Polunin a Isabella Boylston, která v tanečních scénách zaskakovala za Jennifer Lawrence (Dominika Egorova). Choreografie byla svěřena Justinu Peckovi. (IlMagnifico)

  • matka! (2017)

    - Ešte predtým, než padla prvá klapka, sa celý štáb - vrátane hercov Javiera Bardema, Eda Harrisa a Michelle Pfeiffer - zúčastnil na náročných trojmesačných skúškach. Jennifer Lawrence prezradila, že táto úloha bola doposiaľ najnáročnejšou v jej kariére. (stankolord)

  • matka! (2017)

    - Jennifer Lawrence opustila romantickú drámu The Rosie Project, len aby mohla spolupracovať s Darrenom Aronofskym. (stankolord)

  • matka! (2017)

    - Jennifer Lawrence se natolik vžila do své role, až během některých vypjatých scén hyperventilovala (hluboké a zrychléné dýchání, které se objevuje při úzkostných a panických stavech). Při jedné ze scén si dokonce nalomila žebro. (Struhy)

<< předchozí 1 2 3 4 5

Herecká filmografie

Filmy

2019 It's What I Do
The Dive
X-Men: Dark Phoenix
2018 Rudá volavka
2017 matka!
2016 Pasažéři
X-Men: Apokalypsa
2015 Hunger Games: Síla vzdoru 2. část
Joy
2014 Hunger Games: Síla vzdoru 1. část
Serena
X-Men: Budoucí minulost
2013 Hunger Games: Vražedná pomsta
The Devil You Know
Špinavý trik
2012 Dům na konci ulice
Hunger Games
Terapie láskou
2011 Pan Bobr
X-Men: První třída
Zamilovaní
2010 Do morku kosti
2008 Garden Party
Spálené životy
The Poker House
2006 Company Town (TV film)

TV seriály

2008 Médium (TV seriál)
But for the Grace of God (S04E02)
2007 Pearsonovi (TV seriál)
Médium (TV seriál)
Mother's Little Helper (S03E07)
Odložené případy (TV seriál)
Sen o dolarech (S04E18)
2006 Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk a velký zápas (S05E03)
2005 Smosh (TV seriál)

Dokumentární

2017 100 Years - vyp.
2016 A Beautiful Planet - vyp.
2011 Children of the Atom: Filming X-Men: First Class

TV pořady

2018 Oscar 2018 (TV pořad)
2016 Oscar 2016 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2016 (TV pořad)
2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 86. Annual Academy Awards (TV pořad)
Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2014 (TV pořad)
The 20th Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
The EE BAFTA Film Awards 2014 (TV pořad)
The Tonight Show Starring Jimmy Fallon (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
2013 19th Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
39th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
85. Annual Academy Awards (TV pořad)
CIRCUS HALLIGALLI - Best of (TV pořad)
The 2013 Film Independent Spirit Awards (TV pořad)
The EE BAFTA Film Awards 2013 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)
2012 Módní styl hvězd (TV pořad)
2011 83. Annual Academy Awards (TV pořad)
Big Morning Buzz Live (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2011 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2009 Moving Pictures Live! (TV pořad)
Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
2008 Mezi dvěma kapradinami (TV pořad)
2007 Chelsea Lately (TV pořad)
The Graham Norton Show (TV pořad)
Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)
2005 Made in Hollywood (TV pořad)
The Colbert Report (TV pořad)
2004 The X Factor (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1996 Access Hollywood (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1994 Extra (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1991 Días de cine (TV pořad)
1988 Live with Regis and Kathie Lee (TV pořad)
1984 Cinema 3 (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Good Morning America (TV pořad)
Saturday Night Live (TV pořad)

Hudební videoklipy

2009 Parachute - The Mess I Made (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace