foto

Dianna Agron

  • nar. 30.4.1986 (32 let)
    Savannah, Georgia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dianna Agron, přáteli přezdívaná jednoduše Di nebo také Charlie či Lamb, poprvé spatřila tento svět v poslední dubnový den roku 1986. Narodila se sice v Savannah ve státě Georgia, ale střední školu navštěvovala již ve městě Burlingame v Kalifornii.

Dianniny první seriálové role byly spíše epizodního charakteru. Jessicou Gunn v KRIMINÁLCE NEW YORK počínaje, přes tři různé postavy ve VERONICE MARS až po Giu Mellon v právnickém seriálu ŽRALOK. Poněkud významnější se pro tuto krásnou mladou herečku stala až televizní minisérie MTV, IT’S A MALL WORLD, režírovaná o něco slavnějším kolegou Milem Ventimiglou, se kterým se potom Di setkala ještě jednou – totiž při natáčení HEROES. V tomto úspěšném seriálu, v ČR uvedeném pod názvem HRDINOVÉ, zazářila celkem ve čtyřech dílech jako Debbie Marshall. Z filmových rolí stojí za zmínku akční komedie SKID MARKS a dva krátkometrážní snímky – A FUCHSIA ELEPHANT a DINNER WITH RAPHAEL, oba z roku 2009.

Opravdový průlom v Diannině kariéře ale nastal až s příchodem seriálu GLEE na televizní obrazovky. Zde totiž ztvárňuje jednu z hlavních rolí, postavu školní roztleskávačky Quinn Fabray. V Glee se nám dostává také možnosti všimnout si hereččiny další přednosti: pěveckého talentu. 1. série byla natolik dobře hodnocená (celý kolektiv herců z Glee dokonce za svůj „výjimečný výkon“ obdržel cenu Screen Actors Guild Awards a v neposlední řadě získal seriál i Zlatý Glóbus v kategorii „komedie či muzikál“), že na sebe tvůrci nenechávají dlouho čekat s pokračováním.

Di je náboženským vyznáním židovka, ve volném čase se ráda prochází venku nebo vaří. Sama je ale vegetariánka, podporuje také organizaci za práva zvířat PETA. Nejraději tráví čas se svou rodinou a blízkými přáteli, mezi které můžeme počítat i většinu spolupracovníků z natáčení Glee. Pro zajímavost, její seriálová rivalka Rachel, herečka Lea Michele, je dokonce Dianninou spolubydlící.

Lucie "delaware" Kalousková

Herecká filmografie

Filmy

2019 Berlin, I Love You
Headlock
2017 Bankrot
Hollow in the Land
Novitiate
2015 Bare
Probuzená posedlost
Tumbledown
2013 Mafiánovi
2011 Glee Encore
Jsem číslo čtyři
The Hunters
2010 Bold Native
Romantici
Varieté
2009 Dinner with Raphael
Fuchsia Elephant, A
Glee: Director's Cut Pilot Episode
2007 Rushers
Skid Marks
TKO
2006 After Midnight: Life Behind Bars (TV film)
2005 Talkers Are No Good Doers

TV seriály

2015 Glee (TV seriál) - herec, a.z.
Dreams Come True (S06E13)
2009 (S06E12) - a.z.
We Built This Glee Club (S06E11) - a.z.
další epizody (6)
2014 Glee (TV seriál) - herec, a.z.
New Directions (S05E13)
100 (S05E12)
City of Angels (S05E11) - a.z.
2013 Glee (TV seriál) - herec, a.z.
Sweet Dreams (S04E19) - a.z.
I Do (S04E14)
Naked (S04E12)
2012 Glee (TV seriál)
Thanksgiving (S04E08)
Sbohem a šáteček (S03E22)
Finále (S03E21)
další epizody (13)
2011 Glee (TV seriál)
Velmi neobyčejně veselé Vánoce (S03E09)
Drž si svých 16 (S03E08)
Políbila jsem dívku (S03E07)
další epizody (21)
2010 Glee (TV seriál)
Vánoce (S02E10)
Kurtova válka (S02E09)
Furt (S02E08)
další epizody (19)
2009 Celebrities Anonymous (TV seriál)
Glee (TV seriál)
Okresní kolo (S01E13)
Matrace (S01E12)
Vlasografie (S01E11)
další epizody (13)
2008 Vražedná čísla (TV seriál)
Všeuměl (S05E04)
2007 It's a Mall World (TV seriál)
Hrdinové (TV seriál)
Hranice (S02E06)
Pomoc bližnímu svému (S02E04)
Rodinná pouta (S02E03)
další epizody (5)
Veronica Mars (TV seriál)
Minulosti neutečeš (S03E19)
Papá Hamingway (S03E15)
2006 Žralok (TV seriál)
Love Triangle (S01E08)
Kriminálka New York (TV seriál)
Vražda ve znamení Blues (S03E07)
Veronica Mars (TV seriál)
President Evil (S03E05)
2005 Zločiny ze sousedství (TV seriál)
2004 Drake a Josh (TV seriál)

Dokumentární

2015 Jednota
2011 Glee Live! 3D (koncert)
2007 Odmaskovaní hrdinové (TV seriál)

TV pořady

2014 2014 American Music Awards (TV pořad)
2011 17th Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
63. Emmy Awards (TV pořad)
Americký X Factor (TV pořad)
The Glee Project (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2010 62. Emmy Awards (TV pořad)
The 8th Annual TV Land Awards (TV pořad)
The Teen Choice Awards 2010 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2010 (TV pořad)
2009 Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
The 7PM Project (TV pořad)
2005 Made in Hollywood (TV pořad)
Show Tyry Banksové (TV pořad)
2004 The X Factor (TV pořad)
2003 Australian Idol (TV pořad)
Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Napálené celebrity (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1996 The Daily Show (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Hudební videoklipy

2014 Sam Smith - I'm Not The Only One (hudební videoklip)
2013 The Killers - Just Another Girl (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(116)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace