foto

Shannen Doherty

  • nar. 12.4.1971 (49 let)
    Memphis, Tennessee, USA

Biografie

Narodila se jako druhé dítě Toma a Rosy Dohertyových 12. dubna 1971 v Memphisu ve státě Tennessee. V sedmi letech se odstěhovala do Los Angeles. Často se účastnila různých her a byla výbornou studentkou, i když hodně samotářskou.

Poprvé si zahrála ve filmu OTEC MURPHY, ale známější se stala díky Michaelu Landonovi, který jí dal roli v LITLE HOUSE: A NEW BEGINNING. Hvězdou se stala díky seriálu OUR HOUSE, kde si zahrála po boku Wilforda Brimleyho a Deidry Hall. U diváků se ale navždy zapsala jako Brenda Walsh v seriálu BEVERLY HILLS 90210, odkud ji po ukončení 4. série vyhodili. Shannen se rozhodovala mezi dráhou "slušné holky" a "rebelky". Bohužel si zvolila tu druhou a v takovém povědomí zůstala jak u diváků, tak u producentů dodnes.

Snažila se napravit si reputaci a zkoušela další projekty, mezi než patří například MALLRATS. V roce 1998 dostala roli Prue Halliwell v seriálu CHARMED od Aarona Spellinga jako druhou šanci (Spelling byl producentem Beverly Hills 90210). Kvůli nemoci svého tatínka však požádala o výpověď. Té se jí nedostalo, ale na konci 3. série ji producenti opět vyhodili. K jejímu vyhazovu přispěl i nepříliš dobrý vztah s Alyssou Milano, která v seriálu CHARMED hrála Phoebe (sestru Prue), a Shanneniny časté pozdní příchody. Vyhazov se Shannen dotkl a po celý zbytek seriálu (který byl ukončen v roce 2006) zakazovala ukázat svoji tvář v seriálu. Při natáčení si vyzkoušela i režijní tvorbu, která byla všemi vychvalovaná do nebes. Absolutně se Spellingem ukončila veškerou práci v roce 2000 s filmem SATAN'S SCHOOL FOR GIRLS. Dál se už Shannen moc neobjevovala. Na řadu přišel film ANOTHER DAY, který neměl moc velký úspěch. V roce 2006 natočila dvoudílný film CATEGORY 7: THE END OF THE WORLD. Nyní Shannen má na televizní stanici Oxygen vlastní show s názvem Breaking-up with Shannen Doherty, kde pomáhá párům s rozchody.

V ČR Shannen není moc známá a objevuje se pouze v některých časopisech, když se stane nějaký skandál. V USA se o Shannen ví poměrně víc a jeden americký časopis ji udělil druhé místo za největší comeback roku.

Martin "lift666" Freeman

Herecká filmografie

Filmy

2019 Undateable John
2018 No One Would Tell (TV film)
2017 Bethany
How to Make a Deal with the Devil
2016 Knockout
2015 All I Want for Christmas (TV film)
2014 Krvavé jezero: útok zabijáckých mihulí (TV film)
2013 Bukowski
2012 Mařenka, přemožitelka čarodějnic (TV film)
2010 Burning Palms
Growing the Big One (TV film)
2009 Setkání s nebezpečím (TV film)
2008 Sérum pravdy (TV film)
Ztracený poklad Aztéků (TV film)
2007 Vánoční loupež (TV film)
2005 Stupeň 7: Konec světa (TV film)
2003 Vyhlídka strachu (TV film)
2002 Portrét zločince
Válka Mary Kay (TV film)
2001 Jay a mlčenlivý Bob vrací úder
Jiný den (TV film)
2000 Satanova vyšší dívčí (TV film)
1999 Zaujmi pózu
1997 Friends 'Til the End (TV film)
Los (TV film)
Noci s ďáblem (TV film)
Zkurvená nuda
1996 Gone in the Night (TV film)
1995 Flákači
1994 Bláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapas
Se zavázanýma očima (TV film)
Spalující vášeň - Příběh Margaret Mitchellové (TV film)
Téměř mrtví
Útěk z vězení (TV film)
1992 Freeze Frame (TV film)
Posedlá (TV film)
Secret of Lost Creek, The (TV film)
1991 Forever Young (TV film)
1988 Smrtící atrakce
1986 Outlaws (TV film)
1985 Holky se chtějí bavit taky
Other Lover, The (TV film)
1984 Little House: Bless All the Dear Children (TV film)
Little House: The Last Farewell (TV film)
1983 Little House: Look Back to Yesterday (TV film)
1982 Noční směna
Tajemství N.I.M.H.

TV seriály

2019 BH90210 (TV seriál)
The Long Wait (E06)
Picture's Up (E05)
The Table Read (E04)
další epizody (6)
Riverdale (TV seriál)
Kapitola 58: „In memoriam“ (S04E01)
2018 Heathers (TV seriál)
Are We Going to Prom or to Hell? (E10)
Reindeer Games (E05)
Pilot (E01)
2012 Úplně normální (TV seriál)
The XY Factor (E10)
2010 Spin Crowd, The (TV seriál)
The Webventures of Justin & Alden (TV seriál)
2008 90210: Nová generace (TV seriál)
2005 Láska, s.r.o. (TV seriál)
2004 North Shore (TV seriál)
2001 Čarodějky (TV seriál)
Rozpoutalo se peklo (S03E22)
Kdopak to štěká (S03E21)
Úniková strategie (S03E20)
další epizody (14)
2000 Čarodějky (TV seriál)
Stopování s nepřítelem (S03E08)
Výpadek sil (S03E07)
Prokletá empatie (S03E06)
další epizody (21)
1999 Čarodějky (TV seriál)
Pekelnice (S02E09)
P3 H2O (S02E08)
Jsou všude (S02E07)
další epizody (22)
1998 Čarodějky (TV seriál)
Návrat čarodějky (S01E09)
Pohled z budoucnosti (S01E08)
Čtvrtá sestra (S01E07)
další epizody (9)
1994 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Mr. Walsh jede do Washingtonu (S04E31)
Znamení života (S04E30)
Pravda a důsledky (S04E29)
další epizody (16)
1993 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Někde na Světě teď mají Vánoce (S04E15)
Úder větru (S04E14)
Emily (S04E13)
další epizody (29)
1992 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Je to báječný život (S03E16)
Laskavost cizích lidí (S03E15)
Divocí koni (S03E14)
další epizody (26)
1991 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
1. Vánoce v Beverly Hills (S02E18)
Chuckie se vrací (S02E17)
Má zoufalá Valentine (S02E16)
další epizody (31)
1990 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Umění naslouchat (S01E09)
Pokušení sedmnáctého roku (S01E08)
Bezva máma (S01E07)
další epizody (9)
1987 Jump Street 21 (TV seriál)
1986 Our House (TV seriál)
1985 Robert Kennedy & His Times (TV seriál)
1974 Little House on the Prairie (TV seriál)

Dokumentární

2014 90. léta: Dekáda, která nás propojila (TV seriál)
2003 Beverly Hills 90210: 10-Year High School Reunion (TV film)
Intimate Portrait: Alyssa Milano (TV film)
2002 Bubblegum Babylon (TV film)
2001 Beverly Hills 90210: The E! True Hollywood Story (TV film)
Swatch Dogs and Diet Coke Heads
2000 The Women of Charmed (TV film)
1999 Celebrity Profile: Alyssa Milano (TV film)
Playmate Pajama Party
1998 Seventeen: The Faces for Fall (TV film)
1991 Idols (TV film)

Hudební videoklipy

2014 Borgore & Sikdope - Unicorn Zombie Apocalypse (hudební videoklip)
2009 The Bellamy Brothers - Guilty of the Crime (hudební videoklip)
1992 Slaughter - Real Love (hudební videoklip)

Producentská filmografie

Filmy

2017 Bethany

Hudební videoklipy

2014 Radical Something - Pure (hudební videoklip)
2012 Radical Something - Naked In Venice (hudební videoklip)

Režijní filmografie

TV seriály

2001 Čarodějky (TV seriál)
Rozpoutalo se peklo (S03E22)
Dobro, zlo a nemrtví (S03E14)
2000 Čarodějky (TV seriál)
Přej si a bude ti bráno (S02E22)

Hudební videoklipy

2014 Radical Something - Pure (hudební videoklip)
2012 Radical Something - Naked In Venice (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2015 Zapomenutá místa (TV pořad)
2012 FOX 25th Anniversary Special (TV pořad)
Shannen Says (TV pořad)
2008 Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Scare Tactics (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
Módní policie (TV pořad)
1993 1993 MTV Video Music Awards (TV pořad)
1991 The 43rd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1989 The Arsenio Hall Show (TV pořad)
1986 Circus of the Stars #11 (TV pořad)
1985 Circus of the Stars #10 (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Střihačská filmografie

Hudební videoklipy

2014 Radical Something - Pure (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(88)